Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem, hanem egy E83F és egy EZ80 lesz benne.
sajnos nincsenek E-sorozatú 21-es csöveim.
Azért írtam , hogy a poti felesleges , 2db ellenállás elég .
A brumm lehet földhurok is , ha az első rács földelésekor is megmarad akkor , földhurok , vagy szűretlen táp ..
Na tudtam hogy nem úszom meg a tárolóhelység kipakolását (a szkóp legbelűl van), sebaj a téligumikat is elő kell vennem (ja bocs ez asszam offolás volt
![]()
De írta, hogy nem brummja van, hanem "súg"
Lehet, hogy valamelyik fokozat túl nagy erősítéssel dolgozik ??? Nehéz így megállapíteni, hogy nem tudjuk miről van szó ![]()
Igen , csak nincs külön erre a célra kivitelezett tekercs , a szekunderek lettek szimmetrikusra tekerve , ha így nem tetszene a 2db 1 Ohm fölrekötésével megszüntethető és akkor a szekunderről megpróbálok szimmetrikus NFB bekötni az első csövekhez .
Urbán Elektronikánál lehet kapni 100 Ohmos 5W-os huzalellenállást, középen állítható megcsapolással, direkt fűtésközepelőnek árulja. 50HUf darabja, én vettem 4-et, de még nem próbáltam, majd a gitárelőfokomban fog debütálni.
Akkor féreértettem , azt halk búgásnak értelmeztem .
Lehet gerjedés , de elképzelhető , hogy csak nagy az erősítése az előfoknak .
Az a baj azokkal, ha elöregszenek, nem lesz könnyű őket újra beszerezni.
EBL-t meg szinte mindíg a börzéken. De azért köszi a felajánlást. ![]()
A hétfőn említett brumm nagyjából megszűnt pusztán attól hogy 1-2-3-4 centi felesleget lecsípkedtem a kábelekből, a NVCS nem a kimenő szekunderétől hanem a hangfal sarutól indúl vissza az előfokhoz...
Ja és természetesen az 50K-s hangerőpotit először úgy kötöttem be, hogy letekert hangerőnél rövidre zárta a CD kimenetét, sebaj csak egy egész oldalt szenteltetek neki a multkor hogy hogy a helyes... ![]() Szűretlen táp nem nagyon lehet a maga 2*100 + 3*47 mikrójával oldalanként. A földhurokról meg annyit, hogy olyan csillagpontos a földelés mint annak a rendje. Ha bekötöttem a potit helyesen és üzem közben sem brummog akkor átkötöm a fűtést úgy hogy simán leteszem az egyik ágát földre egy 3 centis huzallal (ez nagyon gáz megoldás?) majd összecsukom a dobozt. ha az összecsukástól kijön a medve a barlangjából akkor buktam a mostani 235*150*60-as dobozt és veszek egy 80 magasat.
EBL-t meg szinte mindíg a börzéken, mint ahogy AZ21-et meg ECH21-et is!!!
A Hans féle kapcsolást építettem meg, de most hogy említed a gerjedést, mintha lenne valami nagyon magas hang is a súgás mögött! Az hogy a 300V-os anódfeszt még nem szelidítettem vissza 250-re jelent valamit?
A bemenet ha úgy vesszük sosem üres mert a katódra van téve 470 ohm-al.
Akkor ez már nem brumm .
A közepelt fűtést azért érdemes megtartani . Poti csúszkája mindig a csőre megy ez lényeges . Szűretlenséget persze a brumm esetére írtam . Csillagpontal földhurok is kizárható . Már csak a szórt zavarok okozhatnak brummot . Suhogás nagy erősítés miatt is lehet , ahogyan írtuk ..
Ja, hogy ez PCL 86! Hát akkor tudnék mesélni a gerjedésről
![]() A kimenő primer két "vége" közé 1-10 nF/1500 Voltos kondi, ha van a csőfoglalatoknak középső kis "csövecskéje", akkor az le a testre, ha TV kimenőd van, akkor a fejhallgató secunderét is zárd le egy ellenállással! Nincs túl közel a kimenőtrafó a bemeneti csatlakozókhoz? a bementet ne a katódra tedd 470 ohm-mal, hanem 470 kOhmmal a földre ! (rácslevezető ellenálás)
én úgy szoktam, hogy a poti csúszkája nem közvetlen a rácsra megy, hanem egy pár kilohmos "antiaudion" ellenálláson keresztül
Poti csúszkája mindig a csőre megy ez lényeges
Na itt álljunk akkor csak meg, én úgy tudtam hogy a közepelő poti két széle a fűtés tekercs két végére a poti közepe pedig a földre! Akkor hogy is van most ez?
" A bemenet ha úgy vesszük sosem üres mert a katódra van téve 470 Ω-al."
Bocs de ezt nem értem , a kapcsolás sem rémlik most ..
Én a hangerőre írtam ezt , félreértettük egymást .
Fűtés közepelésekor a csúszka test az biztos . Előzőleg Te írtad a hangerő elkötését , arra reagáltam .
Hát mitagadás azt elkötöttem, ha a gödröt bámulod tuti hogy belemészés nem kikerülöd - esete.
Persze hogy elírtam 470K a földre megy nálam is (bocs Hans :worship: )
A bemeneti csatolót én a hangerő pothoz tettem jó messze mindentől, kis csövecske van és leteszem földre ha ezen múlik, beszerzek 2db 1-10 nF / 1500V-ot.
Ezen nincs mit érteni hülyeséget írtam, mert 470Kohm és a földre megy. Valamint úgy értettem hogy nem lóg a bemenet csak úgy a levegőben!
![]()
Nálam ezen a két dolgon múlott, aztán, hogy Nálad bejön-e
![]()
Így már értem , ez előfordul mindenkivel , csak az Ohm nem stimmelt .
Nyilván új kimenőt nem csináltatnék hozzá X ezer forintért, de az ilyen apróságokat megteszem az ügy érdekében mert azt szeretném ha ez egy mindennapi non-stop erősítő lenne most hogy bebizonyította a hangereje maximálisan alkalmassá teszi erre a posztra.
A mindennaposság-ba lehet hogy belejátszik az a 36 db PCL86 és 9 db ECL86 amit sikerűlt összetarhálnom, persze javarészt használtak de köztük van a két vadi új Mullard is ![]()
Hát igen, én most PP-t építek velük ( az SE-t meg épp most hallgatom ),mert nekem is "lett" hirtelen vagy 40 db
![]() ![]()
...szóval ha csak szimplán leteszem földre egy darab dróttal a fűtés egyik ágát az elektromos szempontból korrekt? Több kapcsolási rajzon is láttam már ilyet de ez semmit nem jelent!
Úgy a 20. trafóm környékén már elég jól megy ez a tekercselés, meg aránylag szép is lesz
![]() ![]() ![]()
Ahogy tudom a Valvo az "süti", ahogy a tizenéves hülyegyerek mondja!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |