Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
korrekt, de nem biztos, hogy kielégítő brumm-minimumot ad. Régi erölködőkön is alkalmazták, én is használtam már gitárcuccnál, de ennél hatásosabb , ha +20-30 Voltra "emeled"
Nem , inkább 2db ellenállással kiközepelve korrekt , DC fűtésnél elegendő csak földelni .
Felemelni akkor fontos , ha a cső katója 100V közelében van , de itt sem okozna gondot csak felesleges.
Nincs akkora brumm a földön amiért én beleteszek még egy 20-30V-os trafót! :yes:
Ja! Kár, hogy csak egy darab van belőle, bár ez vadi új
Akkor marad benne a csinos kis poti, sőt kiteszem a doboz seggére a 6,3V / 14V fűtésválasztó kapcsoló mellé!
Nem kellene + trafó , az anódfeszbő leosztható .
Írjuk ám egyszerre , mint a villám .
A szakirodalom azt írja, hogy minden esetben jótékony hatással van a brummra, ha Kócos leírása szerint valamekkora + egyenfeszre felhozod a fűtőszálat.
Ha csak ez a pici súgás marad összeszerelt állapotban is, nem osztok én semmit sehová, legalább tudom hogy be van kapcsolva, úgysincs power visszajelző lámpa
...elnézést az igénytelenségemért!
Na jó, lehet hogy megpróbálom a próbapadon.
Szóval +30V galvanikusan rá valamelyik ágára a fűtésnek oszt annyi? Ettől függetlenűl a közepelő poti marad?
Kisszintű bemenetek esetén javallott pl phono ..
Több 100mV bemeneti érzékenység esetén nem okoz észrevehető javulást . Ha a katód 100V körüli feszkón van akkor kötelező , csövek adatlapján is megtalálható adat a katód /fütöszál közötti fesz. megengedett különbsége .
Igen a poti marad , de estedben nem fog változást okozni .
Én is úgy értelmeztem, ha nem halljuk, hogy javít, akkor az felesleges. Meg pl. katodin esetén, jó nagy tápfesz mellett.
csak ha ehhez a pici súgáshoz ne adj isten társul egy 50 kHz körüli gejedés is, akkor lőttek a magassugárzódnak! na meg a csövek is öregszenek ám, mert bár te nem hallod, mindig csutkán járnak
Szerintem ott már kötelező , jellegzetes sörétzajt tud okozni , rosszabb esetben katód fűtőszál zárlat lehet a vége .
Most minden választ el...... Úgy gondoltam, hogy a katodinnál indokolt.
Vettem az adást és félek is tőle, de azzal nyugtattam magam hogy 10-20 perc járatás után pláne 300V-os anódfesz mellett csak felizzana az anód egy ilyen hallhatatlan gerjedéstől vagy nem?
Persze anódáramot sem mértem még ami gondolom árúlkodó jel lenne...
Ha gerjed azt valóban meg kell szüntetni , de a fűtés ebben nem játszik .
Primitív gerjedés keresési módszer lehet , ha AM rádióval végigpásztázzuk az erősítő csöveit .
Dehogynem, lekötöm a fűtést és mindját nem gerjed
Barna, szkópot neki, pakolj, 1,2.
Nem fogod másképp látni, hogy mi újság.
Helló mindenkinek most turkáltam a szobám mélyébe és találtam egy kimenőt méretei:57x47x23mm. A primerje 365 Ohm ezt hogy tudnám kitalálni hogy minek volt a kimenője és hogy milyen impedanciára illeszt, a sec amúgy kisebb mint 0.8Ohm azalatt meg se a DMM sem az AMM-em nem mér
Amúgy már félkészben van a ECC-EBL erősítőm hamarosan meglátjuk milyen jól szól köbzoli és CHZ rajza.
Mérd meg az áttételét , és kiderűl mekkora Ra-ra tekerték .
Imi, létezik hogy ha a tőled kapott kimenők szekunderére nem 4- mint gyárilag hanem 8 ohm-os hangfalat teszek akkor a hangerő nem esik vissza arányosan a felére mint ahogy azt matematikailag várná az ember?
nincs véletlenűl rajzod a ZK-140-hez, a neten sehol sem találtam (oké csak kb 15 percet kerestem)?
köss a secunderre ismert AC fest, mondjuk 6,3 Volt fűtőfeszt, és mérd meg a primeren a feszültséget. A primer, és secunder (jelen esetben 6,3 V ) hányadosa adja a feszültségáttételt . Ez az impedanciaáttétel négyzetgyöke.
itt nem esik vissza úgy, mint félvezetősnél. ha nagyobb terhelést tezsel rá, akkor a cső nagyobb anódterhelést "lát", felüllesz illesztve, megugrik a váltófesz a kimenő primerén, rosszul kivitelezett kimenőnél ez átütéshez vezethet, de 300 Volt tápnál ez nem hinném, hogy bekövetkezik Én is 8 ohmos ládákkal hallgatom, pedig a vidi kimenők 4 ohmra illesztenek eredetileg. ngyobb teljesítményeknél,nagyobb tápfezsnél, azért már érdemes betartani, mit hova lehet!
Na várj, 4 helyett 8 ohm az nem nagyobb hanem kissebb terhelés...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |