Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   121 / 1180
(#) kocici17 válasza caipan hozzászólására (») Nov 24, 2008 /

A környezete ill, a visszarajzolás igen pontosan megmondaná.
Jó lenne a fotó minösége, de nem jó a szöge.
Több kép kéne, hogy jól át lehessen látni.
nameg jó jenne egy alsó /a nyák felőli fotó is.
Persze az alkatrész oldalról is egy teljesebb kéne.
(#) gyerek67 válasza BGyurci hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Köszönöm szépen az infókat! Megnézem FRU alapján is, aztán ha nem találok ilyent, akkor megkeresnélek mailban, hátha a Te alkatrészeddel javítható.
(#) maluch hozzászólása Nov 25, 2008 /

Jó napot mindenkinek!

Tudnátok nekem segíteni a következő alkatrészek (legtöbbjük kondenzátor) értékeinek meghatározásában. A válaszaitokat köszönöm.
Maluch

2.jpg

1.jpg

(#) llaci56 válasza maluch hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Sorban:

1. 4700 - 4,7nF
2. 681 - 680pF
3. n56 - 0,56 nF (cca 560pF)

(Félreértés NE essék, tudom, hogy 0,56 nF == 560pF-al, - itt a türést akartam érzékeltetni.)

(#) caipan válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

ezeket a képeket tudtam készíteni,még a hátoldalról is teszek fel

Idézet:
„Amikor belinkeled a saját géped adatait, gondolj arra, hogy mi nem látjuk a Te (pl) C: meghajtódat!”

Tanulj meg linkelni, légy szíves!
Frankye
(#) llaci56 válasza maluch hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Ja, a másik kép:

10uF
10nF
330nF
100uF
100uF
220nF

Ja, és mind kondi.
Kéne venni egy multimétert...
(#) caipan válasza BGyurci hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

ezek a képek vannak még hátoldali is
(#) llaci56 válasza caipan hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Amikor belinkeled a saját géped adatait, gondolj arra, hogy mi nem látjuk a Te (pl) C: meghajtódat!
(#) Frankye válasza caipan hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Látom, nem érted, mi a kérdés!
Nézd meg, mi van ráírva az inkriminált két alkatrészre, és írd meg, mert így, ezekkel a képekkel soha az életben nem megyünk semmire.
(#) caipan válasza Frankye hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

pontosan az a baj hogy le van róla kaparva az adat,máskülönben nem kérdeznék
(#) Frankye válasza caipan hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

OK, akkor így már világos. Akkor csak az segít, ha megpróbáljuk visszakövetkeztetni a képek és a bekötési rajzolat alapján.
(#) maluch hozzászólása Nov 25, 2008 /

Köszönöm a gyors válaszokat.
(#) kocici17 válasza caipan hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Nyugi csippan . találtam a képeid közt 3 használhatót, és nekilátok visszarajzolni.
Ez legalább 2 napba barátságból belefut, de legalább le tudom ellenőrizni is. Nem egy nagy szám.
UI: én az összea képet meg tudtam nyitni.
Na jó megyel visszarajzolni a nyákot.

Na az már igen valószínű, hogy a hütőborda alatt triac vagy thiristor van.
12-v ról megy az egész??
Az ic meg valószínü de nem biztos még, hogy valami cd 4011 v 4017 vagy ilyesmi lehet.
A benne látható trafó valószínüleg azt a ménkü nagy kondit töltögeti.
Na ez csak első rárepülésre valószínü. /mint egy thirisztoros gyújtás./
Holnap letisztítom a rajzot, de kell, hogy mekkora a táp, az az miról kapja a tápot, mert nem úgy néz ki, hogy a trafó 220-at kap.

Most veszen észre, hogy a nagy kondi mellet is van valami egy hütölapon.
(#) caipan válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

A szerkezet vill pásztor,12 voltról megy adapterről/min 500 mA ről,vagy akksiról dolgozik, az ic benne 2X7 lábú tipusa ne 556 n,valamint van még benne 1 gyújtótrafó nagy,meg egy szerintem kondenzátor lehet 16 mikrós/500v az van ráírva,ennyit lehet tudni, a két fekete 3 lábú kütyüt nem tudom hogy mi??
(#) kocici17 válasza caipan hozzászólására (») Nov 27, 2008 /

A 2x555=1x556 ez ok.
Akkor eszerint átgondolom.
Azt nézd meg még légyszives, hogy a kondi mellet a lapos hütőlapon levö alkatrészen rajta van-e a felirat.

Mivel nem látszik hogy hova van bekötve az az érzésem, hogy az kapcsolgatja a kb 500v-ig feltöltött kondit a gyujtótrafóra. Akkor viszont az valószínü, hogy tirisztor, a másik kerrö pedig az ne556 álltal adott jellel gerjesztgeti a kicsi trafót, és az tölti, egy diodán keresztül a nagy kondit.
A nyákot már sikerült visszarajzolni, és az alkatrészeket ráilleszteni, de a fotokból nem tudom, hogy mi hova kapcsolódik kábellel, és nem látom egyenlőre, azt a bizonyos harmadik alkatrészt.
Holnap be scannelem amire jutottam.
(#) caipan válasza kocici17 hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

a fehér kondi mellett a hűtőlaspon 1db 7812 számú stab ic található,állítólag biztosítékként van szerepe a működésben
(#) vanzerr hozzászólása Nov 29, 2008 /

Sziasztok!

Van az oszcilloszkópomban egy TO-220-as tokozású szerintem FET. Ez egy Motorola típusú csak nem tudom milyen, ez van ráírva: M 313, 042600, 1522310.
Ez egy akkuról is működő oszcilloszkóp, és ennek a FET?-nek a környékére jön be az akku pozitív ága...

a1.JPG

(#) erikbalint hozzászólása Nov 29, 2008 /

Hello vanzerr.

Szerintem ez lesz a szama M 103.
Ezen a web oldalon talan lelsz olyat.

www.soselectronic.hu

De szerintem az csak egy stabilizalo tranzisztor Probald meg helyetesini egy LM317-es el.
(#) proli007 válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Hello!
Azért meg kellene nézni, milyen alkatrészekhez csatlakozik ez az állítólagos Fet, mert abból talán okosabbak lennénk. (Amikor ezt a készüléket konstruálták, még nem igazán alkalmaztak teljesítmény Fet-eket emlékeim szerint.)

üdv! proli007
(#) vanzerr válasza proli007 hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Szia!
Az egyik lába egy tekercsbe, a másik egy tranzisztorba, a harmadik pedig egy ellenálláshoz kapcsolódik.
(#) vanzerr válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Itt az oszcilloszkópról lenne szó amit a multkor beszéltünk, megcsináltam neki a tápot az akksi helyére, stabilan működött aztán egyszer csak hopp és nem csinál azóta semmit, azóta próbálom mi is lehet ez az alkatrész, hátha így közelebb jutok a megoldáshoz.
(#) proli007 válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Hello!

Na ez lesz a megoldás, csak szépen folytatni kell, hogy meg legyen a teljes rajza a transzverternek. (Bizti is szokott lenni a körben.)

üdv! proli007
(#) vanzerr válasza proli007 hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Egy kollégám este megnézi hátha meg van neki a rajza, viszont az Elektrotanyán talán megtaláltam a rajzot, csak a regisztrációm törlődött és így nem bírom letölteni.
("eo 213 oscilloscope.rar" talán a fájl neve)
(#) Frankye válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Már szedem is le, ha meglesz, küldöm!

Szerk.:
Már el is ment.
(#) vanzerr válasza Frankye hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Köszönöm Frankye!
Sajnos a fájlnév megtévesztő volt ez is egy 213-as szkóp rajza, de nem a tektronix-é. Azt hiszem akkor keresgélek még valahol...
Rendes vagy nagyon!
(#) Frankye válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Szívesen, és sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
(#) fazksg hozzászólása Nov 29, 2008 /

Sziasztok! Ugyan nem alkatrészről van szó, de találtam egy műszert, és segítséget szeretnék kérni azzal kapcsolatban, hogy mi ez egyáltalán. Az van ráírva, hogy "IONMETER, TYPE:OP-109", illetve "radelkis, BUDAPEST". Van rajta egy mutatós mnűszer, felül egy Cx és egy ax felirat, itt 10 a nulladikontól 10 a mínusz negyedikenig van skálázva, ez alatt pedig egy nagy pX felirat, itt három skála van, 0-4-ig, 0-8-ig, ill. 6-14-ig skálázva (egy mutatós műszeren van ez a 4 skála). Van rajta 4 nyomókapcsoló, valószínűleg méréshatárváltoz5tatásra. A hátulján három kivezetés "REC." "R" illetve "G" jelzéssel (koax aljzat mindhárom). Sajnos képet nem áll módomban készíteni róla (pillanatnyilag), de remélem, így is ismerős lehet valaki számára.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) proli007 válasza fazksg hozzászólására (») Nov 29, 2008 /

Hello!

Ez egy pH mérő lesz, de a speciális elektródák nélkül, nem sok értelme van.

üdv! proli007
Következő: »»   121 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem