Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok.
Elkészültem az erősitőmmel végre, de van egy kis bibi amit nemtudom hogy miért van. Szétszedve tökéletesen müködött mindkét végfokpanel. Most hogy beszereltem az egyik az jó, de a másik csak ilyen pattogósan szól, és mozgatja fel le a hangszóró membránt. A másik pedig hogy a GND és az erősitő dobozán negativ feszültséget mérek. Ez mitől lehet? Csatoltam a képeket róla.
Szia valamelyik bordára szereletről kap
negatív feszt tehát nem jó a szigetelés.
Minden tranyó alá tegyél szigetelő (csillám) lapot és szigetelő gyűrűt.
Sziasztok!
Ez jó lehet mélynyomó aluláteresztő szűrőnek TDA2030-as hídkapcsolás után? Ha igen, akkor milyen értékű induktivitás, meg kondi kell bele? (Bocsi, ha nem éppen a legmegfelelőbb fórumba írtam, de másik topicokból nem nagyon jön válasz.) Köszi
Ha viszont így járt el, akkor multiméterrel ellenőrizni kellet volna az L-idomra szereléskor egyenként a végtranyók izoláltságát. :yes:
Van mindenhol szigetelés és jóis, gyürüket nem tettem mert ezek TO-247es tokozásu IRFP Fetek és nemérhet hozzá a hűtőzászlóhoz a csavar.
Szia!
Elméletileg jó, de szerintem jobban jársz aktív szűrővel a TDA előtt!
Válaszd le a végfok panelt az L idom és a borda között, és nézd meg a szigetelést műszerrel .
Megnéztem. A szigetelés jó mert nem mutat a müszer rövidzárat. Amugy érdekes mert csak annyi lett a változás hogy a tápegységet megcsináltam egy nyákra mert előtte csak összevoltak forrasztgatva a pufferek. És müködött előtte mindkét panel rendesen.
És ha a táp panelt kiveszed a dobozból akkor is negatívon van a doboz?
Igy nincs negtaiv fesz a dobozon. De szerintem átkell nézzem a hangszóró kapcsolót mert valami nem okés.
Akkor az lehet a hiba, hogy a táp panel hozzáér a dobozhoz...
Ááá... nemhiszem mert van neki 1cmes müanyag lábacskálya. De most kiszereltem a táp panelt és hálisten nem azzal van a baj, hanem a hangszórókimenet kapcsolo rendeszere nemjo mert kiforrasztottam a végfokról jövö kábelt és egyből jólett a hang. Most nem pattog a hangszóró. Amugy egy AKAI AM-39es dobozába lett belepakolva, és gondoltam ha már ottvan akkor miért ne használjam, de ugylátom kicsit átkell alakitanom hogy jólegyen.
Nos. Ugynézki jólett, mert most rendesen szól, de viszont még mindig fenn ál az a jelenség hogy negativ tápfeszt mérek az erősitő dobozán.
Ennek még utána kell nézzek hogy mitől van de legalább most szól mint állat. De azért még nem merem annyira hajtani mert a védelem csak a hét közepe felé lesz kész.
Nézd végig egységenként leválasztva, a -táp vonalat. Valahol kibukik a hiba.
Mi a baj a régi MM elkókkal? Honnan lehet azt, tudni, ha egy elkó mondjuk kiszáradt? Van 4 db régi MM 10000µF-os használt elkóm. Erősítőbe szeretném beépíteni őket puffernek. ESR értéket lehet javítani, ha melléjük rakok egy kis kapacitású jó minőségűt?
A régi Siemens elektrollit kondenzátorokról mik a vélemények? Abból is van 4 db. Honnanm tudom megállapítani, hogy jók-e puffernek?
Most ezen a tápkondi témán felbuzdulva kimentem a műhelybe, és rámértem 10mF-os MM elko-ra 1989-ből. A mért érték 13 370uF, tehát így mérve kapacitásvesztése nincs.
Sziasztok!
lenne egy "aprócska" problémám.Kaptam egy Fischer studio line típusú erősítőt akiktől kaptam azt mondták, hogy egyik este buliztak , egész este nem volt gond vele. sőt még a buli vége felé halkabban is halgatták józanodás céljából szóval nem volt megeröltetve. másnap reggel még hallgatni akarták de ekkor elkezdett füstölni(!!!!) és a db mérő skála mutatói oda- vissza járni, azóta ezt csinálja. a panelján van egy sor ellenállás a bal alsó sarkában azok egy az egyben kiégtek kicseréltem és ua. Please help!!!!!! képet csak kedden tudok küldeni.
egy kis kieg.: biztosítékok nem égnek ki se bemeneti jelet nem fogad se kimeneti jelet nem ad. ja és a mutatók kb. 20 perc után kezdenek el ugrálni
Szia!
Látom már másodszor teszed fel ezt a kérdést a hétvégén. Valószínűsítem hogy azért nem válaszolnak, mert ezt így távjavítással, ráadásul rajz nélkül, elég problémás lenne levezetni. Én ajánlanám inkább a szervízt, vagy valamelyik közeledben lakó hozzáértő fórum társunk segítségét, aki elvállalná, és akihez el tudnád vinni. :yes:
szia! én már elvittem egy szerelőhöz de azt mondta ő még nem látott ilyen erősítőt ezért próbálkoztam itt. "távjavítással". valamelyest azért értek hozzá (nem "alkottam" még de tv-t, videót már javítottam)
azért próbálkoztam itt, mert ti azért néhány valószítűsíthető indokot fel tudtok sorolni vagy hogy merre induljak el a hibakeresésben köszi.
Tudod alap dolgokat általánosságban biztos tudnánk mondani, (tápfesz ellenőrzése,kimenetek és az áramkörök egyenfesz vizsgálata stb)de elsősorban egy rajz, az nagy segítség lenne, indulásként, neked ,nekünk, szerviznek.
nevetni fogtok... nem találtam róla leírást!!! sem rajzot
:no:
Legszebb öröm a káröröm? LOL
esetleg ha rakok fel fényképet ?
itt vannak a képek
vagy ha esetleg hasznositani tudnám a végfokokat 1 kapcs rajznak is örülnék valamit mondjatok :help:
ezer kösz az a jó hogy ebből kettő van benne
Kevesebb smile is elég, ritkítottam. -- kobold |
Bejelentkezés
Hirdetés |