Fórum témák
» Több friss téma |
Külső táppal pedig nem tudom a kazettát levitetni mert ahhoz a főmotornak is forognia kellene nem csak az ld motornak
Kazettafészek nlkül külső táppal megy oda-vissza a szalagfűzés
Így már értem azt hittem , hogy a betöltőmotor végzi a kazettafészek mozgatását is .
Capstan motor áll , milyen feszültségek mérhetőek a motor csatlakozóján ? Capstan kontrol IC , kap tápfeszt ?
Akkor a mechanika rendben van és a capstan motort kézzel forgatva a kazetta is behelyezhető ...gondolom .
Így betett kazáttával mit kezd ? Befűzné ?
Ha kapcsopló alaphelzete rendben van , akkor nagy valószínűséggel jól is kapcsol , pláne ha már tisztítottad is .
A capstan motort nem mértem ki,viszont csak elvágtam az ld motorvezérlő ic-hez menő két vezetéket és kivezettem a prociből jövő két szálat.Az ld vezérlő ic-t tudom oda-vissza vezérelni-tehát jó de a a prociból jövő egyik vezérlőszálon mindig 5v-van ha bekapcsolom a powert.Ha lehajtom kézzel a kazettafészket és befűzetem a "kazettát " kazetta nélkül akkor megindul a capstan motor, a fej pedig változtatja a fordulatát(gondolom probálna ráálni a "szalagra") DE eközben még mindig kapja a ld motor vezérlő a jelet.Ebből arra gondolok hogy a vezérlő proci kaphatott egy pofont és ezért nem jó.A procicserére nem válallkoznék és nem is érné meg úgyhogy ezek után szerintem javithatatlan.
Még annyit kérdeznék hogy van a panel közepén egy ir-led ami egy prizmán beviszi a fényt a kazettába és a kazettafészek két oldalán két ir-vevő érzékeli.Ezek közül az egyik a kazetta bentlétét a másik a szalag végét érzékeli?
IR led fénye vezérli a két érzékelőt , a kazettábban lévő átlátszó fóliaszakasz végállás érzékelést.. a szalag elején a jobboldali , a végén a baloldali végzi .
Gyorscsévélés végén azonnal kapcsol mid 2 irányban ,és visszatekeri a szalagot , az elején csak az átlátszó részét cséveli vissza . Mind 2 érzékelőnek van feladata a szalag végeinél Kazetta bentlétét is figyeli .
SMPS táp hibája lehet olyan ,hogy megszalad a tápfesz , ilyenkor sajnos magasabb szek. feszültségek is keletkezhetnek ami több járulékos hibát is okozhat(ott). Föként ha nem volt " kamikeze" dióda , ami estleges védelmet biztosíthatott volna .
De Te tudod milyen hibával javítottad a tápját ... Fejmotor fordulatának ingadozását servo hibája is okozhatja CTL jel hiánya ...
Köszönöm a segitséget azóta már vissza adtam a videót a gazdájának hátha tud vele még valamit kezdeni.Egyébként a 220-as egyenirányitóhid volt zárlatos,kiverte a biztosítékot utána pedig egy kondit kellet kicserélni a szekunder oldalon mert nem állt fel a táp.Gondolom a végállásban megszoruló betöltőmotor állandó áramfelvétele égethette le a tápot.
Szívesen .
Sajnálom , hogy nem lett eredmény . A greatz szekunderi zárlattól nem mehetett tönkre , villám vagy túlfesz nyomhatta ki .
Sziasztok!
Lenne egy kérésem videomagnvoal kapcsolatban. Müködés közben megállt már a kazettát sem adta ki.szétszereltem a motor amely a kazettát kiadja nem kap megfelelő feszültséget,csak két helyen tudok mérni 12 V-ot Ha a CXP5058 lenne rossz nem működne a display. segítségeteket kérem:üdv:dava |
Bejelentkezés
Hirdetés |