Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Pedig szerintem kicsit úgy látszik, mintha a kismókus vinné a hátán a mogyorót lefelé a lejtőn
Háááp így a nagy sötétben nem nagyon lehet előismeretek nélkül következtetni a méretére.
Amikor a félkész képet feltetted ide valahova, először arra gondoltam hogy nem lesz kontúrja a szegmenseknek mert világítani fog a hungarocell a környéken, de ahogy látom szép éles lett (: Legjobban a kamerán az infra miatt keletkező zavar tetszik :vigyor3:
Hűha!
Ez nagyon szép lett gratulálok hozzá! Az a "varázsfelhő" (felfelé szálló valamik) micsodák? Vagy csak a kamerában a tükröződés? (Amikor ráközelítesz akkor látható) üdv!
Ez nemsemmi! Nagyon tetszik. Saját ötlet alapján készítetted, vagy valahol már láttál ilyet?
uli
Saját ötlet alapján készült, és saját fejlesztés - áramkör, sw, mechanika. Ritkán látni ilyen esztelenséget boltban!
Egy kis folytatás, már működés közben perc:másodpercet kijelezve. Bővebben: Videó
Nagyon átvilágítanak a szegmensek egymásba. Vagy csak a videón látszik így?
Nem... Nincs még rendesen leszigetelve, még ez csak olyan menet közbeni állapot.
Ha felkerül az előlap akkor bekerülnek a kis szeparátor lapocskák is.
Ja, persze! Azt' még én vagyok óramániás, mi?
Klassz lett! Tettszik! Idézet: „Ja, persze! Azt' még én vagyok óramániás, mi?” Valaki a méretre utazik, valaki a mennyiségre.
Hmmm... Áhhhh. Megfertőződtem!
Erről csak is Te tehetsz! De amúgy nem ér. Te 4.-nek odatetted a még készülőben lévő órát is! Tehát igazából nekem még csak három van. (publikusan... hogy közben hány óra cikk nélkül arról hallgatok :whistle: )
Az utolsó link kicsit "beteg". A táp a megszokott kiváló minőség. :kalap:
elképesztő a precizitásod! A laikus azt gondolná hogy csináltattad hozzá a dobozt hogy pont a felébe fér el az egyik fele. Kb. mikorra várhatók képek a kész műről?
üdv
A dobozolásban nem csak az az érdekes hogy milliméter pontosan van minden a dobozba szabva (igazából 0,5mm a pontosság), hanem a doboz is elég barátságosan van összerakva. Ez alatt azt értem, hogy nagyon könnyű az áramkört darabjaira szedni...
De ezt nem igazán tudom elmesélni és fényképen sem látszana. Ezért megpróbálok feltölteni róla egy videót... A táp jelen formájában már eléggé késznek tekinthető végül is. 1-2 kisebb hibája van, illetve egyenlőre termel egy kis zajt ami nem elfogadható (számomra). Ezeket még kijavítom, utána már "csak" (nagyon idézőjelbe a "csak") a táp jobb oldalát kell megépítenem. Az utolsó linket javítottam. --------------------------------------------------- A moderátoroktól elnézést kérek hogy erre használom a topikot de talán nem offolok annyira; A rezonáns tápegység(ek) árnyékolásához szükségem lenne egy legalább 2mm vastag és kb 95mm széles alumínium lapra. A hossza kb. 47cm-nek kellene hogy legyen, mert ezt 15,5+16+15,5cm-es U-alakban hajtanám meg, az alábbi képen látható módon: Bővebben: KÉP Ha van valakinek egy ilyesmi alumínium lapja feleslegben, akkor kérem keressen meg! Ha a moderátoroknak nem tetszik a hozzászólás ezen része ebben a topikban akkor nyugodtan töröljék.
Igazi Attila86 féle mestermunka, nagyon szép lett
Ezek alapján hamarosan kész lesz akkor a teljes alkotás?
Nagyon profi lett
Én is kiváncsian várom a kész művet Pont ekkora alu lapot meg szerintem nem nagyon fogsz találni, szerintem egyszerűbb lenne keríteni egy nagyobbat és abból vágni.
A hűtőborda és az alu profilon lévő alkatrészek között, hogy lesz megoldva a kapcsolat? Beraksz még egy olyan vastagságú profilt közéjük?
A 10. képen jól látszik hogy a fekete színű hátlapból ki van vágva a kis profilnak a helye. Így a kis profil közvetlen a bordához lesz csavarozva két csavarral.
Ezt azért így oldottam meg, mert két csavart sokkal egyszerűbb és könnyebb kicsavarni minthogyha a 6db TO-220-as tokok közvetlen a bordához lennének rögzítve. Hiszen a 2db az kevesebb mint a 6db, illetve így nem kell mindig a TO-220-as tokokat és alattuk a csillámot igazgatni vagy a hővezető pasztát mindig újra kenegetni. (Illetve ez a kis közbenső alumínium profil több más előnnyel is jár...)
Igen láttam a kivágást csak nem gondoltam, annyira meg akarod hajlítani az alkatrészlábakat. Mondjuk a 4.képen látszik, hogy már voltak hajlítgatva. Egyébként nagyon szép munka, mint sokan mások én is várom már, hogy "utánépíthető" legyen, de gondolom ez már csak jövőre vizsgaidőszak után lesz.
Szerintem MolnarG arra gondolt amire én is, hogy a 10-es képen úgy néz ki mintha az alu profil nem feküdne fel a bordára. Jól látjuk vagy csal a szemünk és fel van csavarozva?
Én ezt készítettem el:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |