Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   14 / 581
(#) petya54 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

hát igen azok is, mennyit könyörögtem apának 8 évesen h azt a működés képtelen unitrát ne dobjuk ki egy lomtalanítás közben, mert sajnálom és csinálljuk meg milyen jó lesz az, és mit add isten kb 2 hónapja hozott egy ugyan olyat és bizony alkatrésznek nagyon jó lesz hozzá...
(#) vpist válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Köszi!
Egyébként ezek hangerősítésre használt csövek?
(#) Danaman válasza vpist hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Igen arra, itt az oldalon is találsz egy kis egyszerű kapcsolást a PCL86-hoz és beszerezni se nehéz/drága.
Ajánlom figyelmedbe az Elektroncső.hu-t van egy pár jó erősítő az oldalon.
De szerintem ne offoljuk ezt a fórumot inkább vonuljunk át a Csöves erősítő készítése topikba
(#) djhans válasza petya54 hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Szép kis gyűjteményed van! Nekem is van egy szerényebb gyűjteményem rádiókból. Mind csöves! Évjáratok 1962-1975-ig.

Rádióim.jpg

(#) Danaman válasza djhans hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

A felső jószág nagyon szép
(#) petya54 válasza djhans hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

köszi a tiéd is frankó nagyon bejön nekem úgy polcon elrendezve amúgy remélem hétvégén dicsekedhetek jobban jönnifog egy adag rádiómég meg vagy 2 karton doboz csövecske anyumat meg sajnálom már előre...
(#) djhans válasza Danaman hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Pedig semmi nincs abban. Sok készült belőle 70 körül. Ez már a modernebb kávájúak közé tartozott. Műanyag "skálaüveggel" Szerintem ezek közül az alulról a második polcon lévő a legszebb és legértékesebb. Vadásztölténygyári EA 53 FI 1962-ből.
(#) Danaman válasza djhans hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Hát igen nem egy ritka darab de nékem akkor is tetszik Nagyanyámnak volt egy hasonló és kidobta mielőtt megmenthettem volta modjuk az még szebb volt bár típusát nem tudom. De mindenesetre a többi is nagyon tetszik.
(#) djhans válasza Danaman hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

És nagyon jó dinamikus hangjuk van. Ezek a mai tudjuk hol gyártott műanyag vackok meg sem közelítik. URH-n bejön a Juventus és nagyon szép mélyek meg magasak vannak ám benne!
(#) petya54 válasza djhans hozzászólására (») Nov 18, 2008 /

Nincs is párjuk ezeknek a szerkezeteknek az biztos, apum szavaival élve: "még béke beliek"
(#) CIROKL hozzászólása Nov 28, 2008 /

Sziasztok: Ma pakolgattam a műhelybe és előkerültek egy két , retros cuccok !Vannak benne csöves korszakból is , meg egy kicsikét modernabb félvezetősek is , de szerintem még ez is muzeális számba megy,már a koruk ezeknek is olyan 25-30 év.
(#) Müszi válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Micsoda kincsek
Lám, köztük van a lemezjátszóm is
(#) zoly15 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Az a félvezetős ORION erősítő nagyon tuti kis cucc!
Apámnak is ilyenje van
Grat hozzá!
(#) pittyu válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

És talán kleoprata, arégi szerelmem ??
(#) Imi65 válasza pittyu hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Az még nem a Cleo. Az a Prometheus.
(#) CIROKL válasza pittyu hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Ez még Prometheus, a kleo az még későbbi kiadás.
(#) oregtamas0202 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 28, 2008 /

Üdv. Szép mind.A Pacsírta a szivem csücske. Nem válsz meg tőlle? Hamarosan felteszek az oldalra egy alkatrész listát ,ami ingyen vihető, de izelítőnek néhány:
(#) petya54 hozzászólása Nov 30, 2008 /

Sziasztok! gondoltam megosztom veletek a mai szerzeményemet, lényegében csak alkatrész lesz belőlük, de egyenlőre 2ben látok fantáziat ami úgynéz ki, hogy megvan mindene és megér majd egy kevés szenvedést, de legjobban a "mikrós dobozban" lévő használhatatlan elektronikai hulladéknak örülök vélemény?
(#) Imi65 válasza petya54 hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

A mindenit, mennyi cső. Ha ezt a csöves társaim látják......
(#) petya54 válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

felhalmozom itthon a készletet milyen jó lesz majd jövő télen ezerrel bütykölni na meg még előbb is
(#) Vales válasza petya54 hozzászólására (») Dec 3, 2008 /

Üdv!

A Terta T328-ért meg az Orion 227A-ért nagyon irígyellek, még ha roncsok is.

Abból a hatalmas elektroncső gyűjteményből nem tudnál majd megdobni egy-egy darab ECH81,EBF89,ECL86 csővel?

Köszönettel!
Vales
(#) petya54 válasza Vales hozzászólására (») Dec 3, 2008 /

Szia!

Hát én az a tipus vagyok akivel mindent meg lehet beszélni, egyenlőre az a helyzet semmi időm nincs rá mostanában, de akarok egy listát is írni. Én is irigyelem magam rádiókról meg annyit h van köztük egy doboz amiben csak egy szem hangszóróvan, hát én még ilyennek is nagyon tudok örülni amúgy mennyire vagy otthon a témában?

üdv:petya

(#) Frankye válasza petya54 hozzászólására (») Dec 3, 2008 /

Szerintem a kérdéseiből elég jól következtetni lehet erre:
Idézet:
„mennyire vagy otthon a témában?”

Ja, és én is irigykedem a sok gyönyörűség látán... Ilyen sárga vagyok->
(#) petya54 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 3, 2008 /

szia
jogos am. azaz érdekes hogy a legtöbb ember szemébenfőleg anyuméban ezek csak szemetek:S pedig mennyit érnek ezek ha egy olyan ember kezében van...
ja ha lehet ilyet mondani, akkor köszönöm az irigykedést, jól esik
(#) Danaman hozzászólása Dec 5, 2008 /

Helló, na most edicsekszem az új szerzeményeimmel:124db elektroncső közülük is a két legszebb a 807 és az AZ1
lesz mivel játszani télire
(#) Frankye válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Hűűűűazannyaleborultszivarvégit!
Na mst aztán lepotyogott az állam, még egy hét múlva is kereshetem! :hide:
Nagyon-nagyon irigyellek értük! Ilyen sárga vagyok: :pardon1:
(#) Imi65 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Én a tavasszal 90 db körül ajándékoztam fórumtársaimnak. De még maradt valamennyi.
(#) Danaman válasza Frankye hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

és akkor a végső döfés: 9500ban volt az egész
(#) djhans válasza Frankye hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Szerintem Müszi a csúcstaró a több 100 csövével. Azért nekem is van 80db de csak olyan amit rádiókban meg erősítőkben használok érdemben.
(#) Frankye válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Na, én kész vagyok... :peace:
Következő: »»   14 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem