Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   15 / 581
(#) Danaman válasza djhans hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

nekem 170 van így öszesbe.
(#) Frankye válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Naaaa! Ne húzzatok már!
(#) Danaman válasza Frankye hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Ha kell egy kis muníció akk látogass el a vaterára, ott szoktak ilyen többszáz darabos aukciókat 1 forintról indítani én is ilyenbe licitáltam.
Ja amúgy kb 30 csövön nincs felirat/hiányos ezeket szerintetek hol/hogy azonosítsam be?
(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Van, aki ránézésre megmondja, milyen. Én is felismerek legalább 50-60 félét.

Kösz a tippet!

Beazonosítás: Először is próbáld meg kitalálni, mi lehet. Esetleg az "öregeknek" lehet tippjük, vagy ha felrajzolod a kiosztását, hamarabb rá lehet jönni...
(#) Danaman válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

hát az egyik az egy hasonló korú varázsszem mint a AZ1
Na arra vagyok a legjobban kíváncsi de majd teszek fel külön képeket hogy segítsetek. Amúgy az a legroszabb hogy valaki szándékosan(vagy nem) az ECL/PCL86-osokról csak az 1 betűt vakarta le

Ááááá... Nem hiszem el, hogy ezt nem szándékosan tette!

EM4. A végén van a "képernyője". A 807-es mellett jobbról.
Az sem gond, rákötsz 6,3V-ot, és megnézed, fűt-e. Ha nem, akkor PCL86. Persze, ellenőrzöd a fűtőszál épségét.

rendben. viszont kéne egy segítség a ZZ1040-nek van fűtése? mer adatábáján nem látom szerintem nincs de haver zargat hogy jöjjek rá
(#) moltam válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Szerintem minden csőt fűteni kell.
(#) Danaman válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

nem nem mindet pl a 0-val kezdődőekeet nem kell.

Nincs. Itt a bekötése.

ZZ1040.gif

thx gondoltam hogy nincs, a bekötés megvolt már amúgy
(#) Iszkakof István válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Nekem is van egy csövem, amit nem kell fűteni, fotocella. Nem akarlak beneteket terhelni, de nagyon szertném tudni, mi hatására működhet még egy olyan cső, amit nem kell fűteni.
(#) djhans válasza Danaman hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Szerintem is direkt kaparta le. Egy ECL86 többszörösét éri egy PCL86 árának.
(#) Imi65 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Az a fotocella leginkább az első generációs alkonykapcsolókban volt. Nekem is van (volt?) pár darab.
(#) Imi65 válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

A legismertebb fűtés nélküli cső - amit én valaha is használtam - a stabilizátorcsövek voltak. Ezek nem vákuumcsövek, hanem gáztöltésűek. A rákapcsolt feszültség hatására láncreakciószerűen ionizáció jön létre, ami egy bizonyos szinten (pl 150V-on) tartja a feszültséget. Ez is egy lehetőség a működés módjára.
(#) Danaman válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

jah engem is érdekelne, hogy is van ez a fűtés nélküli miújság, Ez a zz meg ráadásnak valami stabilizátor na hogy ez hogy működik viszont mondta haver hogy a sulinkba van még vagy 5 meg nála van 4db belőle és vadonat új valószínüleg abból is fogok szerezni.

Tulajdonképpen egy glimm-lámpa.
(#) Vales válasza Danaman hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Jujj, de Nagyon Kirááály!
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Idézet:
„Szerintem Müszi a csúcstaró a több 100 csövével.”

Egész pontosan 678db.
Egyenlőre 1.000db a cél és akkor hatalmas bulit csapok.

üdv
(#) petya54 válasza Müszi hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Gratulálok annyi csőhöz, és szívből kívánom, hogy annyi csöved legyen, hogy megse bírd számolni!
(#) Vales válasza petya54 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Szokták volt mondani: "Inkább irígyed legyen, mint sajnálód!"
Egyébként csak hobby szinten vagyok "otthon" az öreg rádió témában, érdekelnek és szeretem, tisztelem a csöves technikát.
Akkoriban még értéket állítottak elő a rádiógyárak (és mások is), ezeknek a készülékeknek lelkük van, kézzel szerelték össze, gondos és finom kezek forrasztották, asztalos mestrek készítették a kávát, etc.
Hol vannak a mai bóvli, ha elromlik csak eldobni tudod, műanyag nyekergők ezekhez?
Bocsánat a késői válaszért...
(#) petya54 válasza Vales hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

örülök neki akkor h van aki irigy "ilyen jelenttéktelen kacatokra" amgy nekem is ez a tervem hobbi szinten foglalkozni vele, és le a kalappal a 30éves-től öregebb kütyük előtt és ez valóban nem csak rádiókra vonatkozik van a tulajdonunkban egy lehel hűtő, nagyszülőké volt nem emlékszek pontosan hány éves, de lemerem fogadni jobb mint a mostaniak föleg az ajtaja, a 10éves hütőjét lassan gumipókkal kell oda fogatni ja meg ott van az mz-m is 35. évét tapossa 2 dolog kell neki gondoskodó kéz meg benzin... a mai cuccokról meg "no comment" ez az őszinte véleményem amúgy meg nagyon örülök hogy válaszoltál és, hogy a véleményünk meg egyezik!!

üdv:petya
(#) Iszkakof István válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Ezelőtt 20 évvel mozigépész is voltam egy falusi kis moziban. Az erősítőjéből való a fotocella. Három elektródja van.
(#) Vales válasza petya54 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Annó gyerekkormban a szomszéd bácsinak volt egy 1950-elejéről származó Szaratov hűtőszekrénye, ez a 80-as évek közepén volt, de az akkor is tökéletesen működött.
(#) Imi65 válasza Vales hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Azért nem kell a közelmúlt technikáit sem lebecsülni. Nekem a gép hangját egy 1983-ban vásárolt NDK sztereó asztali rádió erősíti, ez már full félvezetős, de az utolsó csavarig minden eredeti benne. Pedig már 25 éves. Ebből az időből számos más - keleti blokkban készült - termék működik. Sajnos, a ma vásárolható termékekre ez már nem igaz, a világ szemlélete más irányba mozdult el.
(#) petya54 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Nekem technics erősítőm van ami annyira meg teccett, hogy vettem egy másikat is, és rájöttem ilyen hangcuccoknál "made in japan" csak jó lehet és Isten őrizz, hogy le nézzük a technikát, sőt még a kínaitsem nézem le csak meg van a véleményem rólluk
(#) Vales válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Egyetértek!
A 80-as évekkel sincs semmi bajom, akkor még tudtak jó dolgokat gyártani, a KGST-ben is.
Nekem is volt annó 1993-ban egy RFT sztereórádióm, és nagyon szerettem. Egy másik RFT készülék, a Proxima R408 pedig unokatesóméknak volt, és az is szépen szólt, pedig abban kiskalapos germániumtranyós végfok volt (sajnos az is tönkrement).
(#) djhans hozzászólása Dec 11, 2008 /

Jelentkezem a legújabb szerzeményeimmel. Itt egy minividi 1979-ből. Kép van de szinkronhibás (javítható). És egy 1960-as Vadásztölténygyári R0146F Daxli. Nyugatra készült orion emblémával és 88-100Mhz-es URH-val. Nagyon gyönyörűen szól az osztott 5cm2-es kimenővel és a nagy szélessávú hangszóróval.
Következő: »»   15 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem