Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Ha kell egy kis muníció akk látogass el a vaterára, ott szoktak ilyen többszáz darabos aukciókat 1 forintról indítani én is ilyenbe licitáltam.
Ja amúgy kb 30 csövön nincs felirat/hiányos ezeket szerintetek hol/hogy azonosítsam be?
Van, aki ránézésre megmondja, milyen. Én is felismerek legalább 50-60 félét.
Kösz a tippet!
Beazonosítás: Először is próbáld meg kitalálni, mi lehet. Esetleg az "öregeknek" lehet tippjük, vagy ha felrajzolod a kiosztását, hamarabb rá lehet jönni...
hát az egyik az egy hasonló korú varázsszem mint a AZ1
Na arra vagyok a legjobban kíváncsi de majd teszek fel külön képeket hogy segítsetek. Amúgy az a legroszabb hogy valaki szándékosan(vagy nem) az ECL/PCL86-osokról csak az 1 betűt vakarta le
Ááááá... Nem hiszem el, hogy ezt nem szándékosan tette!
EM4. A végén van a "képernyője". A 807-es mellett jobbról.
Az sem gond, rákötsz 6,3V-ot, és megnézed, fűt-e. Ha nem, akkor PCL86. Persze, ellenőrzöd a fűtőszál épségét.
rendben. viszont kéne egy segítség a ZZ1040-nek van fűtése? mer adatábáján nem látom szerintem nincs de haver zargat hogy jöjjek rá
nem nem mindet pl a 0-val kezdődőekeet nem kell.
thx gondoltam hogy nincs, a bekötés megvolt már amúgy
Nekem is van egy csövem, amit nem kell fűteni, fotocella. Nem akarlak beneteket terhelni, de nagyon szertném tudni, mi hatására működhet még egy olyan cső, amit nem kell fűteni.
Szerintem is direkt kaparta le. Egy ECL86 többszörösét éri egy PCL86 árának.
Az a fotocella leginkább az első generációs alkonykapcsolókban volt. Nekem is van (volt?) pár darab.
A legismertebb fűtés nélküli cső - amit én valaha is használtam - a stabilizátorcsövek voltak. Ezek nem vákuumcsövek, hanem gáztöltésűek. A rákapcsolt feszültség hatására láncreakciószerűen ionizáció jön létre, ami egy bizonyos szinten (pl 150V-on) tartja a feszültséget. Ez is egy lehetőség a működés módjára.
jah engem is érdekelne, hogy is van ez a fűtés nélküli miújság, Ez a zz meg ráadásnak valami stabilizátor na hogy ez hogy működik viszont mondta haver hogy a sulinkba van még vagy 5 meg nála van 4db belőle és vadonat új valószínüleg abból is fogok szerezni.
Idézet: „Szerintem Müszi a csúcstaró a több 100 csövével.” Egész pontosan 678db. Egyenlőre 1.000db a cél és akkor hatalmas bulit csapok. üdv
Gratulálok annyi csőhöz, és szívből kívánom, hogy annyi csöved legyen, hogy megse bírd számolni!
Szokták volt mondani: "Inkább irígyed legyen, mint sajnálód!"
Egyébként csak hobby szinten vagyok "otthon" az öreg rádió témában, érdekelnek és szeretem, tisztelem a csöves technikát. Akkoriban még értéket állítottak elő a rádiógyárak (és mások is), ezeknek a készülékeknek lelkük van, kézzel szerelték össze, gondos és finom kezek forrasztották, asztalos mestrek készítették a kávát, etc. Hol vannak a mai bóvli, ha elromlik csak eldobni tudod, műanyag nyekergők ezekhez? Bocsánat a késői válaszért...
örülök neki akkor h van aki irigy "ilyen jelenttéktelen kacatokra" amgy nekem is ez a tervem hobbi szinten foglalkozni vele, és le a kalappal a 30éves-től öregebb kütyük előtt és ez valóban nem csak rádiókra vonatkozik van a tulajdonunkban egy lehel hűtő, nagyszülőké volt nem emlékszek pontosan hány éves, de lemerem fogadni jobb mint a mostaniak föleg az ajtaja, a 10éves hütőjét lassan gumipókkal kell oda fogatni ja meg ott van az mz-m is 35. évét tapossa 2 dolog kell neki gondoskodó kéz meg benzin... a mai cuccokról meg "no comment" ez az őszinte véleményem amúgy meg nagyon örülök hogy válaszoltál és, hogy a véleményünk meg egyezik!!
üdv:petya
Ezelőtt 20 évvel mozigépész is voltam egy falusi kis moziban. Az erősítőjéből való a fotocella. Három elektródja van.
Annó gyerekkormban a szomszéd bácsinak volt egy 1950-elejéről származó Szaratov hűtőszekrénye, ez a 80-as évek közepén volt, de az akkor is tökéletesen működött.
Azért nem kell a közelmúlt technikáit sem lebecsülni. Nekem a gép hangját egy 1983-ban vásárolt NDK sztereó asztali rádió erősíti, ez már full félvezetős, de az utolsó csavarig minden eredeti benne. Pedig már 25 éves. Ebből az időből számos más - keleti blokkban készült - termék működik. Sajnos, a ma vásárolható termékekre ez már nem igaz, a világ szemlélete más irányba mozdult el.
Nekem technics erősítőm van ami annyira meg teccett, hogy vettem egy másikat is, és rájöttem ilyen hangcuccoknál "made in japan" csak jó lehet és Isten őrizz, hogy le nézzük a technikát, sőt még a kínaitsem nézem le csak meg van a véleményem rólluk
Egyetértek!
A 80-as évekkel sincs semmi bajom, akkor még tudtak jó dolgokat gyártani, a KGST-ben is. Nekem is volt annó 1993-ban egy RFT sztereórádióm, és nagyon szerettem. Egy másik RFT készülék, a Proxima R408 pedig unokatesóméknak volt, és az is szépen szólt, pedig abban kiskalapos germániumtranyós végfok volt (sajnos az is tönkrement).
Jelentkezem a legújabb szerzeményeimmel. Itt egy minividi 1979-ből. Kép van de szinkronhibás (javítható). És egy 1960-as Vadásztölténygyári R0146F Daxli. Nyugatra készült orion emblémával és 88-100Mhz-es URH-val. Nagyon gyönyörűen szól az osztott 5cm2-es kimenővel és a nagy szélessávú hangszóróval.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |