Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   257 / 3606
(#) oya hozzászólása Dec 5, 2008 /

Hello!

Tudna nekem valaki segiteni kicsit? Szeretnek processzort ill. alaplapot venni es nem tudok donteni...valakinek velemeny Core 2 Duo e5300 ill. Asus M3N78-EH alaplap...elore is koszonom.
(#) moltam hozzászólása Dec 5, 2008 /

Már nagyon hiányzik egy jó kis vihar.
Majd tavasszal annyit fogok videózni nem fog elférni a 8 gb s hdd men.A viharban a legszebb a villámok.
Nemtudja valaki hogy kell őket lefotózni.
Ez a tavaji legszebb a végefelé sikerult elkapnom egyet. Tavaly nem volt errefelé sok remélem most már lesz.Bővebben: Link
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

A tavalyi ly javittotam is csak ezekszerint kicsuszott a koax a modemből.
(#) DuMatyi hozzászólása Dec 5, 2008 /

Akkor egyesítsük Googa és Moltam hozzászólását! Rainszarvas? Esetleg?
Az egyik csoporttársnőm kiírta msn-re:

"Mi az? Nagy, piros, csokit ad és énekel?"
Erre én: Zenélő piros csokiautomata! Enyhén szólva lefáradt! Kívánom ezt nektek is!

Matthew voltam!
(#) Attila86 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Több mint 100MB-os videó volt. A netem pedig 10/1Mbit.
(#) googa válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Nekem az rémlik, hogy pár évvel ezelőtt rengeteg elektromos vihar volt felénk. Nagyon-nagyon sok, színte folyamatos villámlás, és óriási csattanások párosultak hozzá. Inkább félelmetes volt, mint szép, vagy izgalmas.
Azt tudtátok, hogy hóviharban is jelen vannak a villámok, és akkor sokkal veszélyesebbek, mint egyébként?
(#) Müszi válasza googa hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Nálunk a nagy meleg utáni viharba volt ilyen a 4.emeleten.
Villámhárítós volt a lakás, és belevágott a mennykű, oszt akkorát szólt majd be sz**rtam, és aludni nem is tudtam utánna.
(#) válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Idézet:
„Nemtudja valaki hogy kell őket lefotózni.”

Először is kell hozzá egy olyan fényképező, amin tud kézi záridőállítást (B). Másodszor pedig kell hozzá egy állvány is, amire rá tudod tenni a gépet. Ezek után csak annyi a dolgod, hogy viharban kiülsz az eresz alá, és kinyitod a kézi vezérlésre állított blendét. Ezután addig vársz, amíg nem villámlik egyet-kettőt, majd lezárod a blendét - és már készen is van a kép . Csak az a fontos, hogy intenzívebb fényforrás ne nagyon legyen a közelben, mert akkor semmi nem fog látszódni a képen.
(#) _ampervadasz_ válasza Müszi hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Szevasztok, látom nagy a feszültség itt!
Ezért én is csatlakozom: régen amikor még Komáromban Újssillag lakótelepen laktunk, akkor nagyon sok vihart, villámlást éltünk meg mi is.
Volt olyan hogy hirtelen függönyszerüen jött az eső, ez a felhőkőn nem annyira, de észrevehető volt.
Sőőt, amikor elköltöztünk Komáromból Szőnybe (komárom része) a Mol lakó telepre, és egyszer kiemntem délután otthonról, mert nagyon szép volt az idő, és mentem a Papp Józsi b. -hoz- mert délután mindig lement a garázsba szerelni tv-t stb. Sétáltam, és Komárom irányában ,egy vastag összefüggő felhőtömeget láttam, gondoltam beborul, vagy esik valamennyi kis eső. De nem nem így lett, jött a felhő, és öt perc se telt el, és hirtelen olyan sebességű szél rötett kersztül, hogy azonnal bevágta a garázsajtó egyik ajtószárnyát. Nagyon durva volt, mert a felhők is nagyon gyorsan száguldoztak. A vihar után, meg a fákat kellett az útról lehurcolni, mert a garázstelepet más hogy nem lehetett elhyagni.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 5, 2008 /

Az egyik legszebb villám amit láttam, és közvetlenül előttem csapott be. Ez, Székesfehérváron volt a Köfém lakótelepen, amikor még a faterom ott lakott albérletben. Éppen az ablakban voltam, és bámultam kifelé, mikor a szántóföldre lecsapott egy szép vastag, mint egy gyökér, olyan volt, és nagyon hangos.
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Tőlem 20m re csapott le egy.Én szeretem őket nézni és felvenni.
(#) DuMatyi válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Akkor dobjuk fel egy kicsit a hangulatot! Hogy hívják a villamosszék kistestvérét?
elektromos kisülés... Régi, de bízok benne, vannak itt fiatalok, akik nem ismerték
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Nagyon durva! 20m, az nem semmi! Olyan közelről, már hője, és légnyomása is van valamekkora mértékben, a zajhatásról nem is beszélve!
A kollégámat a földre vetette, de ezt nemtudom mikor, hol, milyen körülmények között.
(#) moltam válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Ismerem azt hittem kiskoromba hogy amikor olvastam 5 évesen hogy a villám elektromos kisulés,hogy székre gondolnak
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

villámháritóba vágott én ott voltam mellette hője és légnyomása nem sok de a zaj
(#) Georgee válasza moltam hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Mellém is bevágott az az ív amit villámnak nevezünk persze villámhárítóba, bár utánna hirtelen elfehéredtem , a hangja veszett nagy volt.
(#) sprofan válasza Georgee hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Na és ilyet talált már valaki? Bővebben: Link
Ez akkor keletkezik, amikor a villám valami homokos (szó szerint, nem gondolunk rosszra! )helyen csap le. Már régóta vadászok egy ilyen vagy hasnolóra.
(#) Action2K válasza sprofan hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Villámkő (népies nyelven), és nekem van ilyenem! Ugyan nem ekkora!

A tektitekhez hasonló ásvány (villámkő) keletkezik pl. a homokba csapódó villám esetében is, amikor a homok a becsapódás hőjétől és energiájától üvegszerűvé olvadva szétfrecsen. Gyakorlott szem ( aki már látott ilyeneket) könnyedén megtudja külömböztetni őket. Mikroméretű villámkő a légkörben lévő porból is keletkezhet villámláskor ( " üvegszerű mikrometeorit" ).

És hogy mi is a TEKTIT

Különleges meteoritfajta ("üveg meteorit") : sötét, üvegszerű anyagból áll. Földön kivüli eredetét többen is vitatják. Keletkezésükre vonatkozóan három verzió ismertebb. I.: a meteoritok becsapódásakor a meteorit és a földi kőzet megolvadt anyaga szétrobbanva került a keletkezett kráter falába. Ezt a feltevést bizonyitják a tektitek lelőhelyeinek elhelyezkedési alakzatai. A legtöbbet becsapódásos kráterfal maradványokban találták. II.:a meteoritok becsapódásakor a földi kőzet olvadt meg, és anyaga szétrobbanva, először a légkörön túlra repült, majd ismét visszahullt a Földre. III.:elképzelés szerint a tektitek a Holdra történt meteorbecsapódáskor szétrobbant holdanyag maradványai. Fontosabb tektit lelőhelyek: Ausztrália, Cseh-országi Morvavidék (moravit), Erdély, Romániai Moldávia (moldavit).
(#) sprofan válasza Action2K hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Na tessék, a kis szerencsés. A végén kiderül hogy mindenkinek van csak nekem nem...
(#) maTaKee hozzászólása Dec 5, 2008 /

Hello!
Nem tudja valamelyikőtök, hogy hogy hívják azt a képzeletbeli lényt a Viking kúltúrában, ami a Max Payne filmben is benne volt? (remélem értitek )
(#) KTobi válasza sprofan hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Valószínűleg a homok rossz vezető, és a villám nagyon vak, csak két métert lát, de kikerüli.
(#) Action2K válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Még nem láttam a filmet Jó film?
(#) googa válasza maTaKee hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Tor, vagy Thor esetleg? Nem tudom, de ez ugrott be...
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Fulburitnak hívják...
(#) maTaKee válasza googa hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

ÚÚ googa örök hálám! Mondjuk nem arra gondoltam, de aThor-ra rákerestem és a wikin pedig megláttam, azt ami nekem kellett (valkűr ). Már csak egy normális képet nem taláok róla...
(#) Georgee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Huhh az a fényképezős szmájli véletlenül nem traffipax? Én még várom a mitulát bátit (matisz nagypapásan). Sajnos nekem nem jött még, meg késni fog. A discotechnikámat akartam bővíteni erre irtak hogy eladták a fényemet
(#) Norberto hozzászólása Dec 6, 2008 /

Pár napja azon gondolkozok, van-e valami megoldás a problémámra, ami a következő: itthon szép nagy méretű zenei adatbázissal rendelkezem. Ezt szeretném hallgatni a világ egyéb tájairól, élőben, azaz stream-ként. Tehát pl. egy WiFi-s PDA-val szeretném olyasformán hallgatni az itthoni zenei anyagokat, mintha netrádióból szólnának, ne kelljen letölteni direktben a PDA-ra ahhoz, hogy utána magáról a készülékről hallgathassam. Van szerintetek erre mód? Ha igen, hogyan oldható meg?

Mindezt úgy szeretném megtenni, hogy lehessen lépkedni a zeneszámok között.
(#) hapro válasza Norberto hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

A winamppal lehet pl netrádió formájában hallgatnod bárhonnan ahol van internet. Előfeltétele, hogy legyen az "adatbázisod" mindig elérhető azaz valami állandó netkapcsolattal rendelkező folyamatosan bekapcsolt gépen legyen az adatbázisod.
Letölthető és ráadásul ingyenes ez a winampos dolog, sőt van róla valahol egy magyar nyelvű leírás is valahol a neten (valamikor réges régen ráakadtam és olvastam) pont ilyen amatőr célokra kihegyezve írkáltak róla.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

Csak az a bibi vele, hogy a netről nem lehet léptetni, keresgélni a playlist-ben.
(#) valve válasza Norberto hozzászólására (») Dec 6, 2008 /

"Legyen saját webrádiód ingyen!" Nullsoft Winamp ShoutCast nevű progival interneten keresztül lehet saját netrádiót létrehozni. Kell egy kicsitt pepecselni vele meg a beállításokkal, -valamikor nekiálltam, és működik a dolog és előnyére váljék, hogy beállítható az adó sávszéllessége, a net kapcsolatodnak megfelelően, minőség/sávszéllesség arány, -hátránya, hogy nem lépegethetsz a számok közt...
Következő: »»   257 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem