Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   312 / 2208
(#) sprofan válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Csatoló kondi: 0,1µF 250V ERO
Nem nincs sehol kis kondi, kelett volna? Minden az eredeti rajz szerint van.
(#) kocos válasza sprofan hozzászólására (») Dec 6, 2008
Hm... Hm próbálj meg vele párhuzamosan kapcsolni egy 100 piko ..1 nanos kondit, de ne kerámiát! Fóliát, vagy csillámot! Ha így sem javul a magashangátvitel, akkor más hiba van! Szerelési kapacitások söntölhetik a magas hangokat! De a jelforrásod, és ahngsugárzód biztos, hogy OK?
Hangszóró ok, jelenleg sajnos csak gépról tudom tesztelni, az is OK. Ha gépen feltolom maximumra a magasat, akkor lesz rendesen élvezhető a dolog, de egyéb lejátszóknál ezt nemigen tudom megtenni. A kondit pedig pár perc múlva megpróbálom (csak fóliám van csillámot nem tartok)
Pedig jó lenne egy normális jelforrásról is kipróbálnod, mert ha valami integrált via, vagy realtech hangkarid van, az nem nevezhető még HiFinek sem ... pláne mp3-mal
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 6, 2008
Köbzolibácsi!! Neked hogy áll a GU 50 PPP-d??
Dehogy AC97
Amúgy vann itthon valahol egy 40éves lemezlejátszó deck, ha az megfelel.
(#) Danaman hozzászólása Dec 6, 2008
helló csöves barátaim! Tegnap vettem 124db csövet és jó lenne kitalálni miből mit lehet összedobni, namost van benne 8db EAF42 erre gondoltam hogy lehetne belőle PPP-ben egy sztereót, ez még csak terv hiszen az EBL21-es is még csak félkész de az EAF-hoz még SE-t sem találtam nemhogy PPP-t estleg nektek nincs rajzotok hozzá?
(#) CHZ válasza Danaman hozzászólására (») Dec 6, 2008
Ez rossz ötlet , ne is próbálkozz vele !
Nem hangfrekire tervezett cső :
Bővebben: Link
(#) kocos hozzászólása Dec 6, 2008
Van itt egy kimenőtrafó, a héten tekertem. Arra tudna valaki valami tanácsot adni, hogy kössem össez a primereket, a minél jobb szimmetria végett?
(#) Danaman válasza CHZ hozzászólására (») Dec 6, 2008
És gondolom a PCH200-as se hangfrekis mert abból is van 7db új. De van benne 807 is abból úgy tudom jókat lehet öszedobni.
AC97 ? legjobb
ha van a lemezjátszóban előerősítő meg korrektor, már amennyiben dinamikus hangszedős, ha kerámia, akkor felejtős (meg ha van jó lemezed )
(#) kocos válasza Danaman hozzászólására (») Dec 6, 2008
bizony a PCH200 sem! 807 viszont sugártetroda, sok kapcsolás van hozzá a neten
(#) Danaman válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Egyre jobban kétlem hogy megérte ezért 9500-at kiadnom:/ 807 lehet van suliban is majd hozok hozzá párt és SE-t keresek hozzá.
(#) kocos válasza Danaman hozzászólására (») Dec 6, 2008
milyen csövek vannak még? nem hiszem, hoyg csak PCH meg EAF-ből van 149 db
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Erre nem lehet a rajzból választ adni .
Menetszámok ?
Cséve végigtekerve , vagy felezve ?
Tervezésekor már a bekötését is ki kellene gondolni .
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Dec 6, 2008
cséve végigtekerve, primerek egyenként 450 menet, illetve a p4 az 900 menet, 450-nél leágazás. Én kigondoltam egy lehetséges megoldást a tervezéskor , csak nem vagyok benne biztos, hogy hatásos
(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Dec 6, 2008
Az EAF42-es régebbi rádiókban volt KF, és AM demodulátor cső. Az A része teljesen használhatatlan, de az F része - bizonyos minőségi igények alatt - használható hangfrekis célokra is. Nyilván, az EF86, amit kifejezetten hangfrekire találtak ki, erre a célra sokkal alkalmasabb. A régebbi kapcsolásokban azonban előfordul az is, hogy KF csöveket is alkalmaznak hangfrekis célokra (Pl. EF80, EBF89, stb). Ezzel a csővel inkább az a baj, hogy nehezebb foglalatot szerezni hozzá, bár börzéken biztosan nem lehetetlen a beszerzése.
Tehát, ne csodálkozz, hogy nem leltél rajzot, ez nem végcső, és legfeljebb meghajtófokozatként tudnád felhasználni.
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Ezt gondoltam
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Ez rimlock cső?
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Igen, a 40-esek Rimlockok.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 6, 2008
én is azért gondoltam, mert az ECC40 is az. ezekhez télleg nehéz foglalatot találni
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Miért bonyolítottad meg ennyire ?
Sok osztás nem csak előnyökkel jár .
Ezt nem lesz könnyű DC szimmetrikusra is összehozni.
Üdv a 700. oldalon
Ez nagyon jó, viszaraktam a fűésre a gnd-t, meg betettem a primere egy 470pF-os kondit.
Nagyo jó hangja van, jó mélyek vannak és már szerencsére magasak is.
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Dec 6, 2008
Nem tudom, mert nem valami jó a vas, legalább a szórt kapacitás legyen kicsi. meg ez az első osztott PP kimenőm, gondoltam szétosztom rendesen, majd lesz valami
(#) Imi65 válasza Danaman hozzászólására (») Dec 6, 2008
A PCH200 a legutolsó szinkron le, és szétválasztó cső volt a "dekálos" TV csövek közül (200-as sorozat [PCF200-201, PCL200, PFL200]). Erre aztán tényleg senki nem látott - szerintem - hangfrekis alkalmazást, hisz megjelenése idején éppen a félvezetők dicsőségét kezdte harsogni a világ. Bár, ki tudja?
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Dec 6, 2008
Amúgy Itt vannak róla a képek
(#) Imi65 válasza sprofan hozzászólására (») Dec 6, 2008
Hova tetted azt a 470pF-et?
(#) korgs2 hozzászólása Dec 6, 2008
Szereztem egy Eag 785a-t kimenőtrafó és végcsövek nélkül. Lehettne a 807-es csövek helyett Gu50 et használni? És a kimenőtrafó menetszámait egy 18 cm^ es vasmagra a menetszámokat is szivesen venném
(#) sprofan válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 6, 2008
Bocsánat, már azt sem tudom mit írok, máshol jár az eszem. A 9. láb és a táp közé.
(#) kocos válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 6, 2008
A számolás menetét már CHZ, Sturbi, és én is betettem ide párszor, azok alapján kiszámolhatod, általános iskola felsőtagozatos matektudás elegendő hozzá!
Következő: »»   312 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem