Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Az a baj, hogy így fejből nem biztos, hogy tudjuk melyika 9-es láb, és lusták vagyunk utána keresni A pentoda anódja lenne?
Ja, pedig az ember azt hinné, errefelé mindenki vágja az ilyeneket fejből Egyébként igen.
Nem az. A trióda anódja. Akkor fussunk neki még egyszer. Ha a táp, és a trióda anód közé beteszl egy ilyen kondit, akkor az párhuzamos az anódellenállással (mivel az is a tápra megy. Ez magas hang vágást okoz. Biztos, hogy oda tetted?
Jól néz ki .
Jobb lett volna , ennyi osztással már megfelezett csévére tekerni , akkor teljesen szimmetrikus lehetett volna .Sok osztással növeled a paralel kapacitásokat .
Igen, nem tudom mit kéne okoznia, de hogy jobban szól az tuti.
Az nem lehet, hogy "megfogott" valami gerjedést, és ezáltal javult a hangminőség?
Talán nagyfrekis gerjedés volt, azért nem voltak magasok, a kondi megszűntethette a gerjedést, és megjöttek a magasok ?
Kösznöm! Tudom, a következő az felezett lesz, de így is mire kireszeltem a csévetestet .... a másik még kész sincs. Végülis nem audiofil erősítő lesz, de azért remélem a hifi szintet megüti ezzel az asszimmetrikus trafóval is. Majd azért lemérem, ha összekötöttem
Már meg is találtam. ÉS akkor lehe helyettesteni gu50-el? Boldog Mikulást: korgs2
Bármilyen csővel, trafóval helyettesíthető ! Viszont
Sziasztok skacok!!
Minek is felel meg a 6F12P, és a 6ZS15P?????? Persze orosz betűkkel!! Ja, és melyik ruszki cső felel meg az ECC82, és 83-nak???
Azért nem lesz az annyira rossz , kösd össze a vázolt elképzelésed szerint , megméred a 2 primer ellenállását , kiderűl , hogy mekkora a különbség .
Szia, amiket írtál nem ismerem, de ECC82 ~ 6N3P, ECC83 ~ 6N2P, 6N2P-EV, de 6,3 Voltos fűtéssel
Majd kipróbálom, időközben vettem egy AE110 kimenőt is, majd azzal összehasonlítom
ECC83 nagyon hasonló , mint a 6N2P ..
6N2P szerintem jobb is .
A 6F1P az ECF82, a 6F12P ECF80. A 69'-es Évkönyvben a PL36-500-504 ellenütemű meghajtására preferálják ezt a csőtípust. A PL82 PP-m is hasonló, de én DC csatolást alkalmazok a két fokozat között.
ECF80 bekötése nem azonos , de paraméterei lehet ..?
A szovjet eredetű színesbe 6F1P volt a soreltérítő generátorban. A hazai TV-k ezt PCF802-vel oldották meg. A két csőtípus a kompatibilitása már a fűtésen megdőlt, soha nem próbáltuk egymás helyére, de a szovjet cső helyett az ECF80 többször került.
Én a 6F12P- re utaltam .., mert Te azzal azonosítottad az ECF80-at .
Egyébként nem lehetnek ezek a csövek sem "messze" egymástól. A FF TV-k sorgenerátorába "dugtunk" PCF802-t, PCF80-at, és PCF82-t, bármelyikkel elment szükség esetén. A 6F12P nem azonos az ECF80-nal, de a katalógusom szerint ehhez áll az orosz cső a legközelebb. Azért vittem be magam az erdőbe, mert a katalógus szerint a 6F1P az ECF82, de a kinézetre az ECF80-ra hasonlít. És ECF80-nal is szoktuk pótolni a 6F1P-t. Akkoriban az orosz verzióhoz volt nehezebb hozzájutni, van is pár ECF80-asom még ebből az időből.
Én is nézegettem már .. , valóban paraméterei közel vannak , csak bekötésük nem .
Nekem itt jól dolgozik .
Én nem tudom, ti vagytok itt az "ész" Köszi a segítséget.
Délután végre befejeztem elektronikailag teljesen az erősítőmet, és nagyon jól szól. Fűtésközepelés is meglett, így már alig hallani valami brummot üres bemenetnél is. Szeretném megköszönni mindenkinek aki segített, főleg Köbzolinak, Besi99nek, és Sprofannak, hogy segítettek hejretenni a táprészt és a fűtést.
Most már csak némi esztétikai finomítás hiányzik, és kész a mű.
mennyiért válnál meg esetleg két ilyen miniatűr csőtől?
Hát ellenütemű végfokot.
Max. anód disszipációja 1,2W. Hogy mit lehet belőle kihozni, azt a hatásfok, meg a veszteségek 6+. Páronként 1W-ra saccolom. Tudomásom szerint military téren használták. Hordozható rádiókban és ott ahol számít a súly, nagyság. A 120V anódfesze is gondolom a 115V-os katonai szabvány miatt van.
Itt vannak a képek róla:Bővebben: Link
ééértem és esetlegesen két darabtól megválnál? ha igen mennyiért?
Ahogy elnézem van pár ECC85, azokat "előfokokban" használhatod, látom van 4 db El84-ed is abból 2x15 wattot lehet kicsikarni, ha lenne még egy PL36-od akkor abból 2x30 wattos erősítőt lehet, EZ80-ak egyencsövek, azok is használhatók, EM80, és EM84 hangolásjelző csövek, kivezérlésjelzésre lehet hazsnálni. feltéve, ha működnek. Látom van pár agyonhasznált EBL21-ed is
|
Bejelentkezés
Hirdetés |