Fórum témák
» Több friss téma |
A műhold elevációs szög 35fok nálad.
A tükör (antenna) elevációs szög 5-10 fok (csak sacolom, antennája válogatja) Csatolva a kép. A forgatómotorral itt ne foglalkozz. Egyébként BP-n pont délnek kell állnia az antennának. (térkép)
mostmár értem köszönöm.
Még annyit, hogy egyáltalán az ASTRA1 -re pozicionáljak? Ott vannak ugye a magyar adók leginkább? Mármint a kódolatlanok. Az AMOS3 miben lehet más? Vételben melyik a legjobb pestről?
DVB-S, MPEG-2 ben csak az alábbiak jönnek ingyen:
Budapest TV - Astra 1KR Duna I - Hot Bird 8 Duna II Autonómia TV - Hot Bird 6 Hálózat TV (HTV-RT)- Amos 3 M1 - Amos 3 M2 - Amos 3 , Hot Bird 8 Ja mindegy hogy Pest-e, vagy vidék, ha látod a holdat! Nekem van motoros antennaforgatóm, csak így tudok könnyen keresgélni bármit is. A kézi tekergetést tíz perc után megunja az ember.
utolsó kérdésként csak annyit, hogy van valahol összehasonlító táblázat a műsorkiosztásról?
Ja, és hogy van az hogy a 19,2-n lévő ASTRA-ból több is van? Hogy váltok át mittomén ASTRA KR-ről másik 19,2-s ASTRA-ra?
A táblázat a lyngsat.com-on van, de ez egy hatalmas adatbázis, a világ összes polgári TV-Rádió műhold adata rajta van.
A lényeg ebben: Link Az egy szögben lévő holdak között nem kell váltogatni, a beltéri látja mind. De az 1-2 tizeddel egymás mellettieket is. Pl. Thor 1fok - Intelsat 0.8fok. Ezek fizikailag közel vannak jobbra-balra, le-föl, elől-hátul... szóval az a lényeg, hogy az antennánk vételi sugárnyalábjába beleesnek. Érdekességképpen csatolok egy képet, amin az összes (több mint 12000) műhold látható. Illetve a fele, mert a többi a föld másik oldalán.
Annó mi nem szórakoztunk ennyit a műhold belővésével.
Egyszerűen megnéztük, hogy a német pincéjén mégis merrefelé vigyorog a tányér, majd megpróbáltuk hasonló irányba álítani. Amikor meglett, hogy mégis merre van az arra, akkor fater állítgatta, én kiabáltam, hogy jó, most nem jó, de most jó,...... De szerintem már nem érdemes ilyesmivel foglalkozni, mi vagy 4 éve nem használjuk, talán még a távirányítója vn emg mivel a legtöbb adás vagy kódolt, vagy teljesen megszűnt! :no:
Nem vagyok magyar csatorna függő, jó nekem a német meg az angol nyelvű is. Csak láttam listát az AMOS3 magyar műsorairól, de mint utóbb kidrerült kódoltak.
Az okozhat gondot, hogy pont keresztülnéz az antenna a magasfeszültségen?
Biztos hülye kérdés, de a digitális vevő azért visszafelé kompatibilis? Vagyis veszi az analóg adást is?
A magasfeszültség nem zavarja, a vezetéke meg nagyon vékony az antenna felületéhez képest. Egyébként mekkora az a magasfesz? 10-20KV vagy a 100KV-os vagy nagyobb? Az már talán zavarhatja.
Nem, sajnos nem kompatibilis lefele. Vannak olyan beltérik, amik tudják mind a kettőt, de nem éri meg már, mert szűnnek meg az analóg adások. Illetve teszik át digitálisra. Ráadásul a jelenlegiek is fognak áttétni az MPEG-4-es HD minőségűre. Ha tennél fel képet az antennáról, hogy most hogy áll akkor jobban tudok segíteni. Oldalról és kicsit hátulról fotózd, hogy látszódjon a fej és az állító-tartóbilincs is egyszerre. Mobilos kép is elég, csak a pozíciójára vagyok kíváncsi. Ja és az antenna univerzális fejjel van? Mennyire régi?
Új. Tegnap vettem a Lidl-ben. Ez volt a nyitási akció 10.000-ért.
Univerzális twin fej SL65 beltéri CO80 antenna Két skála van a menüben: 1: Jelerősség fel tudtam már tornászni 85%-ra (igaz a skála sokszor ugrál 0% és a 85% között átmenet nélkül. Van, hogy 2-3mp-re is 0-ra ugrik) 2: Jelminőség általában 11-14% de ennél többet még nem bírtam sehogyan sem produkálni. Képet még sosem sikerült látni még szar szellemképeset sem. Ha csatornát váltok 1-2 mp után mindig az jön, hogy nincs jel... Ha megadnád a számod felhívnálak hátha szóban többre mennénk. Vagy hívhatsz engem ha az úgy jobb: 70-292-6675 Köszi
Jó vétel volt!
Nem tudom, de ugye nem kötötted be a fej két kimenetét a beltéri két csatijára? csak az LNB-IN-be kösd. A másik kimenet, ha bekötötted, leterhelheti a rendszert. A fejből itt is lefelé kell állnia a kábelnek. Nem is kellett volna twin fej hozzá. De ez mellékes. A jel ugrál... Ez természetes jelenség. Szellemképes képed sosem lesz, digitálisnál vagy van, vagy nincs, vagy akadozik, kockásodik. A 85% szuper, az antennát vízszintesen kellene finoman forgatni, hogy hogyan változik. Lehet, hogy egy szomszédos holdat találtál. 1-2 centi sokat számít! A telefonos beszélgetés jobb lehet, de ezen a fórumon az a cél, hogy ha más is ugyan ezzel a gonddal küszködik, megtalálhassa rá a megoldást. Én az magyarországi Astra-s "TV szolgáltatónak dolgozom". Volt, hogy haverom felhívott, segítsek beállítani az antennát. Mondtam neki telefonon mit-hogy csináljon, de csak nem akar összejönni. Én közben felszereltem az antennát, (megint csörög a mobil-adom instukció) beállítottam, elmagyaráztam a beltérit, mit hogyan (megint csörög a mobil-adom instukció), aztán dumáltunk-ittunk (megint csörög a mobil-adom instukció), majd hazamentem. Ez kb 3 órányi idő volt. mikor hazaértem, megint csörög a mobil, siker!!! Kiderült hogy rossz irányban keresték, azaz csalt az iránytű, és a mellette lévő Hot Bird-et találták meg. 6 fok az eltérés, kb 1-2 centi mozdítás az antennán. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha nem látom mit csinálsz nem is tudom megmondani hogyan csináld máshogy, csak azt tudom mondani minek kellene lennie. Nehogy félreérts, nem a segítséget akarom elutasítani, csak ezt nagyon nehéz így távolból utasítgatni, mit, hova merre.
jól van bekötve az LNB.
Azért twin mert ez volt a szettben. Én google earthban kerestem meg a kéményemet, és megnéztem melyik ház melyik pontja felé esik pont a dél. Kép csatolva. Idézet: „Ja, és hogy van az hogy a 19,2-n lévő ASTRA-ból több is van? Hogy váltok át mittomén ASTRA KR-ről másik 19,2-s ASTRA-ra?” Neked nem kell váltani, megteszi heyetted a Vevő. Idézet: „A jel ugrál... Ez természetes jelenség. ” NEM TERMÉSZETES JELENSÉG ! ROSSZ BEÁLLÍTÁS EREDMÉNYE.
Ha jól megnézed a másik két antennatartó rudak függőlegeséhez képest, ennek a tartója kicsid dől előse.
Az antennát kell ezt korigálva, 2-3 fokkal hanyadt dönteni, így a skálán 37-38 körül kell lennie. Magyarul picit emelsz az antenna szögén.
Ha egy valóban működő tranponderen mérjük, akkor tényleg nem szabad ugrálnia, de a sima jelszítmérésnél előfordulhat, hogy nem aktívat nézünk (pl interaktív vagy internet csatorna), és ezen változhat a jel.
Na tele a tököm
80%-ra fixen beállítottam. De jelminőség meg sem moccant. Viszont elkezdtem az előre programozott csatornák között kutakodni, váltogattam a műholdakat, egyszercsak a HISPASAT 30W -n kiirta, hogy gyenge jel, és valóban a jelminőség 50% körülire ugrott. Ebből nem lehet következtetni valamire? Idézet: „Ha egy valóban működő tranponderen mérjük, akkor tényleg nem szabad ugrálnia, de a sima jelszítmérésnél előfordulhat, hogy nem aktívat nézünk (pl interaktív vagy internet csatorna), és ezen változhat a jel.” nem fordulhat elő , mert még tévedésből sem állítunk be olyan Tp adatokat melyek feed-ek vagy épp adatátvitel -hez tartoznak. ebben az eseben is legegyszerübb lenne valamelyik "bivalyerővel" adó transzponder értékeit beálítani. pl. Astra-n ilyen a 31-es vagy a 63-as tp , márcsak azért is jó beállítási alap mert ott van a szabadon fogható Budapest Tv, vagy a travel ch ( ennél csak at angol hang fta ) http://www.lyngsat.com/packages/upcdirect.html pl. Idézet: „De jelminőség meg sem moccant.” Pedig az is kell . Idézet: „Ebből nem lehet következtetni valamire?” Ebből ? semmire ..... csatornaneveket ha irnál jobb lenne.
A pontos déli irány.
De én itt nem látok semmilyen nagyfeszültségű légkábelt. Idézet: „még tévedésből sem állítunk be olyan Tp adatokat melyek feed-ek vagy épp adatátvitel -hez tartoznak” Mi nem, de aki kezdő.... a beltéri engedelmeskedik. Ahova állítod, kapcsolod ő azt méri. Ja, és mi az Astrán az első TP? Kép mellékelve. RTL 2 Deutschland - PAL analóg sugárzás. Ha nem váltasz külön TP-t, a beltéri alapból ezt nézi.
az M1 meg az M2 nem megy az amoson főleg nem kódolatlan DVB-S MPEG2 ben!
Igazad van, elnéztem, az valószínűleg az ukrán M1,M2 ha jól sejtem.
Szerintem is az lessz.
Ugyan ott már van egy m1 meg egy m2, de az S2/MPEG4 meg kódolt(t-sat)
Meddő parttalan vita lenne csak kettönk közt , ezért inkább én feladom.
Az a helyzet hogy egy rakás zöldséget irsz le csupán. példa erre a #322359 számóú irásod is.
LOZSA !
Neked meg ajánlom az alábbi két oldalt : http://www.oldboy3.extra.hu/index.html http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=12000
Neked meg ezt ajánlo megtekintésre:
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=12389 jah.. hogy ezt csak IGAZI SZERELŐK olvashatják... Ez van... Majd ha te is szerelsz évek óta, feltettél egy pár antennát iparszerűen, utánna okoskodj! |
Bejelentkezés
Hirdetés |