Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   316 / 2208
(#) besi99 válasza fleta hozzászólására (») Dec 7, 2008
ha az E83F - ra gondolsz, azt az EF86 helyére berakhatod, de ez nem kiszajú, mint a 86-os, viszont ipari kivitel. A lábkiosztáshoz elég egy kis nagyító
(#) vandorbot válasza fuzzking hozzászólására (») Dec 8, 2008
Koncert énekhez közelmiki kell, a házi zenélgetéshez nekem bevált a kondenzátor mikrofonpatron.
Haladok az erősítővel, már csak le kell tesztelni a deszkamodellt, aztán jöhet a dizájn. Majd küldöm a rajzot. Nem válaszoltál, megkaptad e az emilt.
(#) fuzzking válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 8, 2008
NEm kaptam neg,ne oda küld,hanem ide:rockson@mailbox.hu

a hangszóró adatai:7cm rad.
0.3w-os,a hangszóró,8 Ωon.
papír kónusz és membrán.Pioneer.
Közelről -nem tökéletesen,de minden hangot átvisz.Egy hangszínszabályzóval meg lehetne oldani a hangot,+a csöves előerősítő-raktam a pioneer-ra egy szivacsot,meg egy alu pici rácsot.Gitárkombón próbáltam ki.Így nehezen gerjed,csak hangszóró közelében(természetesen)-érzékeny a közeli hatásokra,rácssal is erős a puffogás,de a messzi hangokat nem nagyon ad le,max 15 cm messziről ad érthető jelet,de elég erős a jel közelről.Ezt állapítottam meg.
Köszönöm nagyon,hogy segítesz!

Köszi!
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Dec 8, 2008
Csak így a fényképről nem látom, hogy lett összekötve Mi az az UTP egyébként? Buta vagyok, nem tudom
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Dec 8, 2008
Ez jó sok kimenőt kipróbált már nem? Ez lett a végleges? Jó az a lemezjátszó, ej beh jó lenne nekem is egy ilyesmi, meg jófajta zenék hozzá lemezen ...
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Dec 8, 2008
Eddig ez a legszebb munkád Müszi csak ne ragaszkodnál annyira, ahhoz az ezüstfestékhez
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 8, 2008
Hát most már így jártunk mindketten "vigasztaljon az, hogy jó nehéz lesz hozzá kimenőt gyártani
(#) kocos hozzászólása Dec 8, 2008
Urak ! Börzén mennyi az EBL21? úgy kedvet kaptam, hogy össze kellene kopácsolni egy csak loktál csövekből álló PP-T Vagy se-t EF22, AZ21 van, valami fázisforgató is jó lenne. ECF csövet gyártottak loktálban?
(#) fleta válasza besi99 hozzászólására (») Dec 8, 2008
oKÉ köszi!
(#) besi99 válasza kocos hozzászólására (») Dec 8, 2008
nem volt ilyen pajtás, csak ECH21 de az keverő, azaz nagyfrekis
Hexódát, heptódát hagyjátok, a triódát lehet éppen hangfrekin használni
(#) nyikolaj válasza kocos hozzászólására (») Dec 8, 2008
Hálózati kábel.
Sok előnye van.
Jól árnyékolt csavart érpár az indukció mentesítéshez.
Magas frekvenciákon is kicsi az ellenállása.
(#) nyikolaj válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 8, 2008
Mondjuk szétbontva semmivel sem jobb mint bármelyik kábel.
Én jel vezetéknek használom a CD és az erősítő között.
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Dec 8, 2008
Kócoskám,
A használt EBL21-ek meg ECH21-ek 5-600-ért mennek a börzén, de ha gondolod van telefonszámom egy bácsikához aki ritkán van kint a börzén viszont 2000-ért van vadi új dobozos ECH21-e meg EBL21-e is!
2000 sok pénz viszont ritka madarat kapsz érte!
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Dec 8, 2008
, számolj be a verseny eredméyekről is légyszi!
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 8, 2008
:worship: kupakos cső :worship:
(#) kocos válasza nyikolaj hozzászólására (») Dec 8, 2008
Ja így már tudom, hogy UTP kábel, én is azt sodrom össze jelet vezetni (CHZ-tól "loptam" ), azt hittem van valami UTP nevé készülék, és abból bonttotta a hiperszil vasat
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 8, 2008
köszi, de még lehet nem is lesz belőle semmi, pláne így, hogy fázist fordítani nincs mivel ...
(#) MrBrown hozzászólása Dec 8, 2008
Sziasztok,
megérkezett egy újabb adag adomány (20 darab PCL86 használt csövi) ezzel 60 daraba nőtt a használt / új E/PCL86 csökészletem.
A kérdésem az volna, hogyan tudnám gyorsan és egyszerűen kiszűrni belőlük a nagyon gyenge darabokat?
Helyezzem életszerű szituációba őket, pl a működő piccolomba és egyszerűen mérjem a nyugalmi anódáramot?
Az én kapcsolásomban ez 250V-nál olyan 35mA ha minden okés. Jelentősen eltér ettől egy agyonhasznált példány anódárama vagy hagyatkozzak a füllel hallható torzításokra és kész?
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 8, 2008
Tedd bele a csöveket 5-10 percig ha gázos akkor ennyi idő alatt simán megszalad az anódáram. Ezt mérheted műszerrel vagy elkezd torzan szólni. Leggyakoribb hiba ez szokott lenni.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 8, 2008
Ennyi cső mindennapos használat mellett is elég 100 évig
(#) Müszi hozzászólása Dec 8, 2008
Szerintetek ez az EBL21 öregedő vagy új, kép csatolva.
Kéken világít a belseje.

üdv

DSCF1859.JPG

(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Dec 8, 2008
Pontosan ez volt a célom, hiszen tényleg mindennapos használatra szánom, mi sem bizonyítja jobban mint hogy ma ki is veszem alóluk (CD+piccolo) a sony cuccost!
(#) korgs2 hozzászólása Dec 8, 2008
Lehet hogy nem éppen idevágó kérdés de nem akartam új topikot nyitni Szeretnék építeni egy 1 csöves fm vevőt ech81 es csővel. Van esetleg valakinek hozzá kapcsolási rajza ?
(#) korgs2 válasza Müszi hozzászólására (») Dec 8, 2008
Szerintem még új,azok szoktak kéken világítani.
(#) CHZ válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 8, 2008
Ezzel a csővel csak ... esetleg szupreg vevőt építhetsz.
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 8, 2008
Itt : Bővebben: Link
Olcsó foglalatok hozzá .
(#) Danaman válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 8, 2008
Szerintem nem biztos hogy azért mert nekem van olyan is ami már ép hogy csak nincs meghalva és az is ugyanúgy kéken világít, ez tetszett meg benne
(#) vandorbot válasza fuzzking hozzászólására (») Dec 8, 2008
Oda küldtem !
(#) korgs2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2008
Akkor használjak helyette pl ecc 82-őt vagy hasonlót? Abból mien minőségű vevőt lehetne építeni?
(#) vandorbot válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 8, 2008
Nem kis fejszébe készülsz vágni a fádat !
És milyen legyen, mit tudjon ?
Digitális vagy analóg hangolású. Monó vagy stereo ?
Körvonalazd a tendert, mert nagyon nem mindegy.
Mono analóg rádiók kapcs rajzai vannak a neten.
Sztereó csövesről még nem hallottam, de ez nem jelenti azt, hogy nincs. Valamelyik RT évk.-ben van egy kis áttekintő, utánanézek.

Következő: »»   316 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem