Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   317 / 2208
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2008
Ő FM vevőt szeretne , nem AM .
A csőkészlete nem alkalmas hozzá , azért javasoltam szuperregerenatív vevő építését , az megoldható egyszerűen , nem speciális csövekkel is az FM sávra .
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 8, 2008
Sajnos az sugároz , de eléggé érzékeny vevőt lehet összehozni vele .Nem HI-FI de házilag azt úgysem hozható össze .
Valahol van ilyen rajz , csak meg kell keresni .
(#) vandorbot válasza korgs2 hozzászólására (») Dec 8, 2008
Utánanéztem.
Pacsirta kapcs. rajz. Nyilván a KH,RH részt ki lehet belőle dobni, a KF rezegőköröket kerámiaszűrőkkel helyettesíteni stb.
És nahát ! ECH 81-es cső van benne.
3W-os EL84-el ezen is lehet még csiszolni.
(#) abraboro hozzászólása Dec 8, 2008
Üdvözletem! Tud valaki valami jó csöves sztereo FM rádió kapcsolást? Mert én ilyet szeretnék építeni most, de nem találtam csak régi mono kapcsolásokat. Segítséget kérnék, mert rádiót még sosem építettem, semmi tapasztalatom sincs. Mi a különbség a mono és a sztereo rádió között?
(#) CHZ válasza abraboro hozzászólására (») Dec 8, 2008
Ez már valóban sok rádio lesz ide .
Azonos mint a mono , kicsit jobb érzékenységgel kicsit nagyobb KF sávszélességgel + a dekóder , amiből már L/R audio jön ki .
(#) burgdavid válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 8, 2008
A PCC189 ből (szerintem) elég jó hangszer előfokot (is) lehet csinálni, mivel 12V körüli anódfesszel már tőkéletesen működik. Hallottam már arról is, hogy RIAA fokozatba tették, bár én még nempróbáltam.
Nagyon kicsi alapzaja van! Az ECC83 ból hozzáképest fúj a szél mint állat!
(#) EcoPityu válasza burgdavid hozzászólására (») Dec 8, 2008
Hinnye!
Ez ám a jó hír testvérem!
köszönöm szépen!
A fűtése is barátságos, asszem 7,2v. De jó, hogy van vagy 20db!!!

Lehet neki is állok belőle torzítós-nem torzítós gityópedált építeni, és még csak nem is ráz!!!
(#) vandorbot válasza abraboro hozzászólására (») Dec 9, 2008
Ugye ez csak vicc volt ?
Gondolom minimum HiFi legyen, csöves sztereodekóderrel és kvadratúra-demodulátorral ?
(#) vandorbot válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 9, 2008
Tekintsd meg enyémet.
Mikrofonerősítő eredetileg, de gitárhoz is remek csak a potikon kell állítani.
(#) vandorbot válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 9, 2008
Ja és készreszerelve ekkora.

img048.jpg

(#) yello hozzászólása Dec 9, 2008
Hello!
Tudtam szerezni magamnak még hiperszil vasmagot, így összeraktam 4db félből egyet Most igy néz ki
Ugye ez akkor egy SM trafó, a belső vasmagfelülete 9cm2 32*29mm, ehhez szeretnék tőletek egy képletsort kérni hogy hogyan tudom kiszámolni megközelítőleg hogy hány mentet kell rá egy pcl86 se véghez??
(#) CHZ válasza yello hozzászólására (») Dec 9, 2008
SM85A vasnak látszik , ez hatalmas PCL86 SE-hez ha kimenőnek szántad .
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 9, 2008
Szia !
Sokat nem tudok róla , ezt találtam :Bővebben: Link
(#) yello hozzászólása Dec 9, 2008
Hello!
De tegyük fel hogy nem pcl86 hoz lenn hanem máshoz akkorr hogyan lehetne kiszámolni a menetszámokat??
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 9, 2008
Csak adatlap :Bővebben: Link
(#) besi99 válasza CHZ hozzászólására (») Dec 9, 2008
helló
elég fura cső, EL equvivalens, de alacsony anódfeszt és segrácsfeszt szeret , 150V-ot, -18v rácsfesznél 48 mA lenne az anódáram, és7,6 a segrács; Ra~3kohm
(#) vandorbot hozzászólása Dec 9, 2008
A 2009-es RT évkönyvben van 3 jóféle kapcsolás.
Illetve egy kis elmélet is. Kezdőknek sem Kínai.
Ajánlom a figyelmetekbe. Karácsonyi ajándéknak sem rossz
(#) Imi65 válasza vandorbot hozzászólására (») Dec 9, 2008
Mostanában nem lesz börze? Szükségem lenne pár alkatrészre. Ott láttam olcsóbban RT Évkönyvet is (Ha többet veszünk a Rádióvilágnál, ott is olcsóbb. Valaki nem szervezne egy 10 db-os vásárlást, mert akkor a 3800 helyett "csak" 3000 HUF. Nekem kéne, de még 9 emberke kellene.) A börzén - talán - viszont 2500 HUF-ért árusították.
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 9, 2008
dec. 13. szombat - börze, remélem találkozunk ott
(#) MrBrown hozzászólása Dec 9, 2008
Szerintetek létezhet olyan bemeneti csatoló tranzformátor ami helyettesít pl. egy 2A3 vagy egy 6080 meghajtófokozatát ílymódon a CD játszó meg a vég trióda között csak ez a kis trafócska áll meg egy hangerő poti?
(#) kocos hozzászólása Dec 9, 2008
Egy ilyen rackes gitárelőfokon dolgozom, és felmerült az a probléma, hogy kellene még bele kettő darab katódkövető, a kimenetet meghajtani!!! De nem nagyon van hely! Tippeket várok, ki hova tenné, meg mit (félvezető kizárva!!!! ) Egy ECC82-t kellene besúvasztani valahova, vagy ha van miniatűr kettőstrioda, akkor azt ! (most jönne jól nekem is az a tic tac méretű szubminiatűr trioda .... ) na itt a kép (kert)
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 9, 2008
Felírtam a naptárba. Remélhetőleg, ott leszek.
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 9, 2008
kb 6AU6
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Dec 9, 2008
Alul a nagy sötét folt a hasam
(#) Ricsi1992 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 9, 2008
Lehet én is el tudok menni.Kéne pár cucc a PCL86 PP-hez.
Már elő is készítettem a 8cm2-es hiperszilt a tekerésreCsak elég lesz kimenőnek.
A suliba lesz 2009-es évkönyv(lehet már meg is van,csak én mindíg a régebbieket nézem)
(#) yello válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 9, 2008
Hello!
Le tudnád írni hogy mekkora átmérőjű huzalból menyi menetszámot tekersz te rá a vasadra, é is most kezdtem neki a sajátomnak és most a kimenőmhöz gyűjtök adatokat?!
Üdv!
(#) CHZ válasza yello hozzászólására (») Dec 9, 2008
Szia !
Csak konkrét kérdésekben tudunk segíteni .
Ha a méretezés módját akarod tudni , akkor visszakeresve megtalálod , kocos írt róla legutóbb ..
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Dec 9, 2008
Szia Kocos!
Nem tudnál adni olyan szép sárga orion kimenőt, 1 db-ot?
Vadi új dobozos pcl86-ra cserélném.

üdv
(#) vandorbot válasza MrBrown hozzászólására (») Dec 10, 2008
Hol szokott lenni börze ?
Pesten vagy hol itt, hol ott ?
Egyszer elmegyek, viszek egy kamion fincsi cuccot.
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 10, 2008
Csak akkor bolt a sulidba venni 2009-es Évkönyvet, ha olcsóbban "mérik", mint a HAM-bazárban (Ott 3800 HUF). Ha viszont jobb az ára, akkor valóban a sulidban kéne beszerezni (ha szombaton nem lesz a börzén).
Következő: »»   317 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem