Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   220 / 1388
(#) Attila86 válasza mate_x hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Üdv.!

Nyomtasd ki a nyáktervet a tintasugaras nyomtatóddal, majd fénymásoltasd le egy írószerboltban.

Üdv.: Attila
(#) mate_x válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Lehet kérni külön, hogy műnyomópapírra fénymásolja?
(#) Attila86 válasza mate_x hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Bővebben: Link
(A második bekezdés.)

Tök jó hogy összeírtam egy csomó dolgot a vasalásról, így nem kell mindent leírnom számtalanszor, csak linkelek...
(#) csezoli21 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

hello
az oké de felénk nincs olyan bolt papir irószer és ha ott nincs akkor még hol?
(#) Attila86 válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Nem tudom, soha nem jártam Szigligeten.
(#) MolnarG válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

döntesz:
1. keresel egy olyan boltot (nem felétek)
2. nem ragaszkodsz a 135grammoshoz
3. megnézed dekor/hobby boltban
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

pedig jó a strandja
(#) mate_x válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Kösz a segítséget! az a positiv 20as lakk meg még jó lesz egyszer!
(#) csezoli21 válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

szoval dekor, hobbi boltban is lehet,... ilyen ötletekre voltam kiváncsi, amugy szigligeten biztos nincs mert van 2 élelmiszerbolt és kész, de tapolcán meg keszthelyen, meg hévizen lehet,...

Heló látom te környékbeli vagy, nem segélsz te hol szoktál vásárolni? 135 grammos fényes műnyomó papírt?

Nekem konkrétan nem 135grammos műnyomóm van, igazából nem tudom pontosan hány gr-os, de a 135gr osnál vastagabb. Tapolcán mostanában ritkán járok, de lehet, hogy ott is lehet kapni, talán az "M papír" papír írószer boltba tartanak ilyet, de igazából Tapolcán nem is kerestem. Veszprémben a sétáló utcán lévő vár árúház mögött van egy ilyen papír-írószer-hobby-dekor bolt. Én ott szoktam venni.

Az M papír merre van?
(#) gulasoft válasza mate_x hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Valamit nagyon elrontasz. Mi az hogy félig meddig vonta be a lakk? Ha nem tiszta a nyákod, akkor a vasalás sem lesz jó. Valami zsíros menő kézkímélő mosószerrel mosod le?
Nézd meg a tele-work.hu-n a lap alján a videót. Ha ott van a p20-as lakkod, akkor nézd meg a videót és az ott látottak alapján csináld meg. Először mindenképpen egy oldalassal próbálkozz.
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Idézet:
„Ha nem tiszta a nyákod, akkor a vasalás sem lesz jó.”

Ez nem feltétlenül igaz. Én vasaltam már olyan nyákot ami egyáltalán nem lett megtisztítva, tiszta oxidos volt az egész. Mégis kiválóan sikerült a vasalás. Valahol van róla fényképem, majd előkeresem...

A borudvar és a nagyposta között van egy udvar aminek nem tudom a nevét na ott. Egyébként meg.....Bővebben: Link
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 10, 2008 /

Meg is vannak a képek:
KÉP1
KÉP2
Ezt a nyákot akkor vasaltam amikor megvettem a lézernyomtatómat. Kb két percem volt a nyák elkészítésére, mert el kellett mennem itthonról, de előtte mindenképp ki akartam próbálni az újdonsült lézernyomtatót.
Csak előkaptam az első nyákot ami a kezembe akadt és azonnal levasaltam. Ez lett belőle. Bár a képeken nem annyira látszik, de ez egy eléggé oxidos nyák volt.
(#) Tys23 hozzászólása Dec 11, 2008 /

Mgszületett az elsö panelem. nagyon ne szoljatok le.

Kép.jpg

(#) kobold válasza Tys23 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

A kézi rajz sosem lesz olyan, mint egy nyomtatott, a lényeg az, hogy be tudd majd ültetni, főleg középen elég görbék a sávok.
Látok viszont pár apró pöttyöt, amik mintha elégtelen maratásra utalnának. Ez "veszélyesebb", mint a külalaki hiba, mert átvezetést okozhatnak. Tisztítás után multiméter MOhm-os állásában azért ellenőrizd át a szomszédos sávokat, ha mindenhol végtelen nagy ellenállást mérsz, akkor jó, de ha valahol "szivárog", akkor körbe kell kapirgálni.
(#) szilva válasza Tys23 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Nem rossz az!

Amikor én kézzel rajzolok NYÁK-ot, akkor előbb ki szoktam furkálni a lukakat, ezzel is segítve a mintázat pozícionálását.
(#) gulasoft válasza Tys23 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Hát ezt nehéz lesz utólag kifúrni. Előtte pontozóval jelöld be alaposan, mert kölönben a fúrót viszi jobbra balra, rossz esetben el is törhet.
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Nekem az oxidos paneleket lemarni nem sikerül rendesen. Nem azzal van gond, hogy megtapad e rajta a lakk, mert ha zsírmentes akkor megtapad, csak előhívás után nem ugyan úgy marja az oxidált helyen mint a tisztán. Gondolom a vasalással ugyan ez a helyzet.
Az átköldött 100 illetve 80 lábú ic-kel halad valaki? Szeretnék egy igazán jót vasalni, csak a kisérletezgetés sok időt vesz el. Kéne egy meggyőző vasalás egy ilyen ic-hez hogy lássam megéri szenvedni vele, mert simán vasalható ez is. Nagyon szép nyákokat vasaltok, de én hiába berheltem meg az asszony vasalóját, még úgysem ment.
(#) kocsog hozzászólása Dec 11, 2008 /

Sziasztok

Én csak szeretném megosztani a tapasztalataimat a vasalt nyákmintával kapcsolatban.
Nos, a kész nyáktervet egy úgynevezett "tikett" lap azon oldalára nyomtatom amelyíken valamiféle parafin jellegű anyag van! De ez már korábbi hozzászólásokban fel lett vázolva. A lényeg, hogy a ragadós matrica eltávolítása után marad a fennt nevezett felület. Ezt a rajzot a vasalásos technikával már sokak számára rutinos módon "felragasztjuk", felvasaljuk, majd kézzel és rongyal melegen rásimítunk és hadjuk kihűlni.
A következő lépés nem az áztatás, hanem a papírfólia hengerlése szárazon! Azaz az én esetemben a hengert egy csapágy(6204) jelentette, amelyet kényelmesen meg lehet fogni és oda-vissza a fólián rányomva a lapra gurigatni kell. Mivel a csapágy kemény és vonalszerű terhelést jelent a póliára nézve szép lassan a fólia elkezd nyúlni, ezáltal elszakad a nyáktól és a nyomtatástól!! ( fontos a gondos,minőségi vasalás)
A felület nagyságától függően 1-2 perc gurigatás és teljesen elválik a nyáktól a fólia és durván min 97% a nyákon marad a nyomtatásból.A kis hibákat filccel lehet javítani.
Talán, de nem biztos ha a nyákot kicsit melegen tartva( hőlégfújóval) a minta 100 %-a is a nyákon maradhat!

Remélem tudtam segíteni

Üdv Tibor
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Hi !
Na ma megpróbáltam a soklábúakat.
Mindent úgy csináltam ahogy szoktam "normál" panelek esetében.

Ezt a két kísérletet figyelembe véve, két apró változtatással használható, jó panelt lehet készíteni ilyen IC-k alá.

(#) Szaby59 hozzászólása Dec 11, 2008 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nem e tudja valaki, ha bescannelek egy NYÁKOT, azt hogyan tudnám olyan rajzzá alakítani, amit később fóliára ki tudok nyomtatni és arról maratni?
Vagy valami egyszerű tervezőprogram kellene, amivel bonyolultabb nyákokat is könnyen lehet tervezni köszönöm!
(#) kaqkk válasza Szaby59 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

nézz be az eagle nyáktervező topikba
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Hááát. A 100-as tele van zárlattal a 80-ason szét vannak lapulva a vonalak, nem sok hiányzott ott sem a zárlathoz. Teszek fel mindjárt képet ugyan erről fotóssal
(#) Szaby59 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Már megtettem jó pár helyen, de sajna nem nagyon értek hozzájuk...
Valami mód nincs, hogy a scannel gyári nyákból mást csináljak?
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Igen, ezt részben vártam is, magam sem csodálkoztam így elsőre. Viszont láttam mit kell módosítanom ahhoz hogy jó legyen.

Számomra a kísérlet azért volt érdekes, hogy meglehet -e csinálni azt amire azt mondtad szinte lehetetlen.

Üdv!
(#) szilva válasza Szaby59 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Én úgy hallottam, hogy a Sprintlayout-tal lehet ilyet csinálni, mármint szkennelt képet betenni a NYÁK-ra (én nem használom azt a progit, gyakorlati tapasztalatom nincs róla).
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Hát a 100-as teljes kudarc. Azt azért nem értékelném sikeresnek.
Sajnos sötét van, ha nagyon nem lesz jó a kép akkor majd a hétvégén napfénynél nyomok másikat, meg kicsit szöszös lett itt az állásban, de azért ilyen a fotós.
Itt jön az az említett paganinis hegedülős rész. Ezt mondtam, ilyen vonalaknál egy kicsit megnyomod a vasalót, egy icipicit terül a festék, és hát ilyen az eredmény. Ezt népiesen ne haragudj meg érte, de ökörhugyozásnak hívják. Remélem a második kísérlet sokkal szebb lesz, mert ez most nagyon visszabillentett a fotózás felé. Persze nagy méreteknél ekkora eltérések nem számítanak, de 0.2-nél a 0.25 az nagyon meglátszik.

Kétszer küldted el ugyan azt! Az egyiket töröltem! Frankye
Következő: »»   220 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem