Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hát öregem, 1953-ban én is itt kezdtem, csak én előbb a könyveket nyögtem ki 18 zsemle áráért, (akkor 9 napig nem ebédeltem ) és a kérdéseid kb fölemésztenének kb 20 oldalt, de azt sűrűn írva.
Ha annyi az ára, mint a rajznál, vegyél másikat, mert ma egy könyv is kb ennyi. Ha igaziból tanulni akarsz, akkor itt tudunk segiteni, de ahhoz igazi akarat kell.
1953-ban már volt HE.hu?
![]()
Sziasztok.Azt szeretnem kerdezni hogy BC212,BC286,BC287 tranyokat mivel tudnam helyettesitteni?
Koszi,Sziasztok
Gyurix!
Könyörögve kérlek az egyélő Istenre, hogy legalább néha-néha használj írásjeleket, úgy mint: pont, vessző, kérdőjel, felkiáltó jel, A tagolatlan, többsoros hozzászólásaidat elolvasni kb. annyira fárasztó, mint lefutni egy fél maratont! Ne csodálkozz, ha nem kapsz rendes választ! Ja, és még valami: Amit az "öregek" mondottak, fogadd meg! Az alapok nélkül is össze lehet dobni valami kit-et, összeberhelve-összeheftelve a pákával, de ezzel nem fogod megtanulni, mi, miért, miért akkora, miért ott van, stb. Ha az alapokkal tisztában lennél, nem kérdeznél olyat, hogy a 0,5W-os ellenállás helyett jó-e a 0,6W-os. Nem állítom, hogy nincs egy kezdő nehéz helyzetben, de - hogy egy nem mai elektronikást idézzek, besi99 személyében: Idézet: „a kérdéseid kb fölemésztenének kb 20 oldalt, de azt sűrűn írva. Ha annyi az ára, mint a rajznál, vegyél másikat, mert ma egy könyv is kb ennyi.” Ne érts félre, nem flame-elni akarlak, csak megértetni Veled, hogy az alapok ismerete nélkül kár egy ilyen projektbe belefogni.
Nekem is van P13 a tarsolyomban! Az iskolában ki akaraták dobni
![]() ![]() ![]() ![]()
HELLÓ
meg az volt bomba üzlet, amikor zacskóban vehettük a szuper szettet( kicsit kilógtak az adatok) P15, 2db P14, P13 ÉS 2db P6 és szinnel voltak jelölve, és annyiba került, mint egy szál tranyó (Amatőrboltban az Oktogonnál) HI ISTVÁN
Sziasztok.Azt szeretnem kerdezni hogy BC212,BC286,BC287 tranyokat mivel tudnam helyettesitteni?
Koszi,Sziasztok
Hi! az ellenálásoknál mit jelent az, hogy VITROHM vagy BECK elnevezés és melyik a jobb?
Szevasztok!
Van egy Rádiom aminek a problémája a képen látható! Legalább is remélem. Tehát nem minden szegmens látható teljes fényerővel. Az lenne a kérdésem mi okozhatja. Méregettem, alkatrészeket, de úgy tűnik (legalább is nekem) h minden rendben. Már csak a meghajtó IC-re vagy a kijelzőre tudok gondolni. Kérem aki tud segitsen! üdv: aderka
a kijelző öregedett el! már találkoztam ilyennel nyomdai vágógépeknél ahol a mm kijelzés hasonlóan működött bár azok LED-esek voltak. gondolom ez fluoreszcens kijelző. annál is a foszfor réteg öregszik. az én tipem a kijelző csere vagy használod továbbra is így.
Köszi.. Másra már én se nagyon tudtam gondolni.. Minden működik tökéletesen, a meghajtó IC re gondoltam még vagy a kijelzőre. Kérdés az hogy megéri-e uj kijelzőt venni, vagy inkább új rádiot
![]() Egyébként Dimarson.
A Net az arra is való, hogy pl IC-k, tranzisztorok, paramétereit megkeressük. Ehhez már a Google is elegendő. Ezt a munkát nem mással szokás elvégeztetni, neked kell megtanulnod.
A kérdés azért is volt mulatságos, mert pl a BC212 tranyó a saját kategóriájában a lehető legismertebb pédány. Mellékesen az oldalon találsz egy kis katalógust is. Használd türelemmel.
Szia!
Én inkább a vezérlő IC-re gyanakodnék. Elfordulhat ,hogy átvezet! Idézet: „Akkor még gondolatban sem léteztem, amikor gyártották... 1969” Én már igencsak mászkáltam akkor, sőt dumáltam is! ![]()
Sziasztok!
24V-ból, hogy tudnék 15V-ot csinálni, egy aluláteresztőszűrőnek?
Szia!
Erre én is gondoltam, csak ez így egymagában nem fog nagyon "fűteni"?
Köszi szépen.
Már csak azt kérdezném, hogy mekkora kondikat tegyek a stabkocka elé és mögé?
AVR-hez akarok kristályt bekötni.
Csak a pontosan 22pF-es kondi jó vagy jó hozzá más is? 10nF-es van itthon meg talán 27pF-es.
Csak PIC alapján tudom mondani, de ott intervallumok vannak a kondenzátorokra a kristály sebessége alapján. Az adatlapokban vannak a táblázatok. Lehet, hogy AVR-nél is így van, nem tudom.
Sziasztok!
Olvasom a következő cikket: LINK Miért nem látszik az alábbi hivatkozáson a tranzisztor képe? http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/files/etan_tranyo/Elso_tranzi...or.jpg
Itt van.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Van egy ilyen mp4-en, de sajnos betört a képernyője. Esetleg olyat nem lehetne csinálni, hogy a régi szines lcd helyett egy nokia 3310-esét rakjam be?
üdv mindenkinek!
kérdeznék valamit! szeretnék épiteni (csinálni) egy kb. középminöséges elöerösitöt állithatós tárhanggal, vagyis térhang(sztereo effektus) növelés lehetöséggel ! ![]()
OK, de mi a kérdés? Mert azzal kezded:
Idézet: „kérdeznék valamit” Aztán írsz egy kijelentő mondatot, hogy mit is szeretnél. Hol a kérdés? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |