Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vezeték nélküli gyertya
NEEEEM!!!
A 4,7nF-os kondi a tekercsel párhuzamosan a rezonáns kondenzátor! A 100nF-os a LED-del párhuzamosan kell, tehát az egyenirányító dióda után!
Én is keresgéltem, találtam is a gazdaságoban, 390Ft zselé pohárral, csak épp nem átlátszó mivel vaníliás volt
Már énm is ott tartok, hogy adók (5db) dobozban, tápp megvan, mind az 5 vevő kész. Már csak valami jó ötlet hiányzik a gyertyához.
Vaterán vannak jó gyertyák, de nehogy leüssétek azt, amit én akarok megvenni, mert akkor irgumburgum lesz de komolyan
Már késő (nem igaz)
Én lehet inkább boltban veszek gyertyazselét, hacsak köbzoli ki nem talál valami okosságot
Akkor egy próbát megér, pedig a zselatint sertésbőrből, sertés- és szarvasmarhacsontokból valamint újonnan halcsontból állítják elő. Lehet teszek én is egy próbát, mert a gyertyazselé nagyon drága
Akkor mit szólsz ehhez Bővebben: Link
Mondtam én az elején,hogy jófelé megy a dolog
A magyaroké volt mindig is a legjobb ötlet csak a külföldiek lekoppintják rólunk Jövőre megjelenik a világító lebegő autó állati! közben nekem is meglett az elektronikám Köszönet köbzöli -nak igyekszem a gyertyát összeönteni
Oké, értem már! Köszi a válaszod!
ui.: Amúgy azt hiszem, hogy a Condrádba van az, hogy a C betű hasonló módon van megoldva (egy 3D-s feliratról van szó), tehát a C betű is így lebeg és azt meg lehet pörgetni és akkor forog "magától" a levegőben Ezt egy barátom mondta...
Huh, én meg azt hittem, hogy setészsírról van szó!
heló és átlátszó sziloplasztal nem lehetne pótolni A ZSELÉT??amit az ablak összeillesztésénél használnak
Szerintem is büdös marad, felesleges azt erre használni.
Köszönöm szépen, ez a kapcsolás egyszerűen tökéletes! A 100nF-dal (fólia) az RGB LED tökéletesen végzi a dolgát, a távolság is megfelelő! Grat Skorinak mégegyszer, és Attilának az ötletért! Ez egy gyönyörű ajándék lesz!
Bocsánat, teljesen igazad van! Rengeteg HE felhasználó segítette a kapcsolás kikristályodását! én örülök, hogy ilyen társaságban lehetek, és természetesen nekik is hálás vagyok Köszi!
A gyertyazselébe elektronikai alkatrészeket tevés ötlete a páromtól származik:
Bővebben: Link Ez a gyertya nekem már több mint egy éve megvan...
Akkor még eszembe sem jutott. A párom csak megkért hogy adjak neki pár felesleges elektronikai alkatrészt ("mütyürt") amilyeneket mindig lát a műhelyemben. Összegyűjtöttem neki pár elfüstöltet aztán ezt készítette belőle.
És titkolja a zselé receptet? Mert ha nem akkor nosza!
Ennek nincs receptje, a boltban megvette. Pontosabban megvetette velem.
(Feltételezem, hogy a gyertyazselére gondolsz.)
Helló!
Nem tudom ismered az üvegfestéket? Áttetsző, gumiszerű anyag. Nagy előnye, hogy több színben kapható és rétegezhető is! Talán kiválthatná a gyertyazselét ha nem drága! Pisti
Sziasztok!
Én is megépítettem az áramkört.. Igaz saját nyákterven.. Most BD135 van benne mert a BD139 lába nem ért volna át a nyákon A "kistav" c képen csak annyin bír kigyulladni a LED a "nagytav" c képen már nagyobb távolságot is át tud vinni... Szerintem ez azért lehet mert ha megmelegszik a tranya... Szerintetek megeshet az ilyen? Direkt úgy terveztem hogy tudjam hűteni ha kell majd kipróbálom úgy is... üdv! UI.: az baj hogy betekertem ilyen "cérnával"? Nekem így sokkal jobban tetszik
A kondik között nem kerámia kondi van véletlenül?
Az a nagy kocka 4.7nF 1500V os kondi (ez akadt a kezembe)
Akkor itt valami baj lehet... Nekem sima LED van benne... Hogyan tudnám megnézni hogy melyik kondi veszteséges? üdv!
Hoppá!!!
Én a PAINT ban átírtam az írást mert kisebbre húztam akkor már nem látszott volna az írás.. Mindez kb este 10-11 kor lehetett.. Én azt írtam a kapcsirajzhoz hogy (a kondik az áramkörben KERÁMIA alapúak" itt van a kutya elásva.. Mingyárt kicserélem... Az a piros és az a zöld kondi is vajon kerámia? üdv!
Nos!
Kicseréltem minden kondit fóliára de a tranyó még mindég meleg... A hatótáv kb 8 cm...
Nos nekem eddig kettő van kész az ötből.
Elrejtettem az elektronikát sóban... De mitől világít kérdezte tesóm egyik gyereke. Nagyon jó lett, igaz még a nagyobb része hátra van, összesen 5 darab kell és hát kicsi trafót is kell hozzá tekerni. A legjobb de legdrágább dobozt választottam mégpedig a nyákdobozt, természetesen a tetejéről le lesz marva a fólia így ki tud lépni a dobozból az RF "zaj". Maga a táp a dobozban lesz, egy lm317 -tel még megbolondítom így bizonyos fokig kívülről bele tudok piszkálni az rgb villogó led "programjába". Gyertyazselénél tapasztaltam hogy a buborékokat legkönnyebben láng forrasztóval (öngyújtógázzal után tölthető szerkezet) lehet eltüntetni. A vevőoldalon az 1n4148 dióda vált csak be eddig, rgb leddel legalábbis a többivel amivel próbálkoztam nem indult a led vagy csak egy színt világított . Adóoldalon mindenféle NPN szilícium tranzisztorral ment eddig.
Van itt pár DB körülbelül negyven éves kondi és ellenállás. Szívesen adok pár marokkal. 100 nF csillám is van benne.
Ha minden igaz, megvan a megoldás:
Minap alaposan szétnéztem, és mint kiderült, az olcsóbb néha jobb. Ugyanis a tesco-s zselatin kukoricakeményítőből van 2,5liter lesz a 6db kis csomagból ami összesen 140Ft. A biztonság kedvéért azért ajánlom, hogy kenjétek le 2 rétegben átlátszó krömlakkal a tetejét. Bár a recept írja, de ne tegyetek bele cukrot. Továbbá lehet kapni mixer pohár néven szinte már erre a célra kitalált gömb alakú poharat, nagyon jól néz ki ez 900ft 4db.
Az egy eurós boltokban lehet kapni olyan kelyhes alkalmatosságot amiben a tekercs jól elfér. Nem reklám de 300 ft 2 db, nekem 5 kellett és így kijött 900 ft ból.
Igen a gyertyazselé drága de nem lesz belőle baciluskeltető, én is előbb ezzel szerettem volna pótolni a gyertyazselét, van még gyertyaviasz is ,az olcsóbb csak jó lenne-e a célra azt nem tudom. Így nem mertem venni belőle, mindenesetre művészboltokban, kreatív hobbi boltokban lehet utána érdeklődni hogy a viasz jó-e erre a célra. Skorinak egy érdekes ötlet: zselés gyertyába tesla-tekercs természetesen ez már vezetékes verzió. |
Bejelentkezés
Hirdetés |