Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hay !
Lenne egy olyan kérdésem,hogy van egy zsír új Benq EF81 akkum,de hiába rakom a készülékbe ,se kép se hang. Mit lehet ilyen esetben tenni,korigálható a probléma lakáson belül ? A válaszokat előre is köszönöm. Üdv:- Tuli !
a kérdés az hogy van e valakinek ilyen sémája
köszönöm!
ezt a könyvet mellik programmal lehet megnyitni?
Hi! Szeretnék kérdezni egy űbergagyit!
Ma felkapcsoltam a lámpát (izzószálas), villant egy akkorát mint egy vaku, kiverte a biztosítékot, és ezzel bevégezte sorsát. Utána visszanyomtam a biztosítékot, ami fent maradt, tehát semmi tartós zárlat, és az égő ki van égve. Kérdésem, hogy mitől van ez? Mi történt ott az égőben, ami a mennyezetre van szerelve fixen már két éve? Várom a megfejtésetek!
Üdv mindenkinek!
Van egy problémám. Elektronikában nagyon kezdő vagyok, és szükségem lenne a következő kérdés válaszára: A dolog lényege, hogy egy tápegységből akarok kipaszírozni 12 V-ot. De ha a tápot simán bedugom a konnektorbe, nem indul el. Édesapám próbált segíteni, azt mondta hogy a bekapcsolás pillanatában az alaplapon összezáródik két áramkör, és ettől indul el a táp. És persze mikor kikapcsoljuk a gépet ez meg szűnik ezzel megáll (asszem ezzel nem mondtam újat senkinek ) Namármost. Én szeretném ha folyamatosan adná nekem azt a 12 V-ot. De nem tudom hogy melyik két drótot kell összezárnom azon a csatlakozón, ami az alaplapba fut bele... Sajnos nagyon hülye vagyok az ilyen dolgokban. Kérlek titeket segítsetek. Köszönöm előre is: Zsolti
Amikor megszakadt az izzószál , a két egymáshoz közel lévő szál közt ívet húzott a 230v és ez produkálta a nagy
villanást és a hírtelen túlzottan nagy áramfelvételt ami lenyomta a kismegszakítót .
Azért azt mondhattad volna, hogy ATX tápról van szó...
Egyébként fogod az egyik fekete drótot (GND) és az egyetlen zöldet(PW ON). Rövidre zárod őket, ha szétbontod kikapcsol.
Miért, neked nem esett le elsőre?
Mellesleg szándékosan nem írtam megoldást, hogy egy kicsit a kérdező is megtornáztassa magát. (a keresőt csak azért nem emlegetem, mert még új...)
Tehát ahogy elszakadt az izzószál, ívet húzott, és amikor már lefelé lógott az izzószál az ív felfutott rajta, és a két csonk közötti villamos ív kiverte a biztosítékot? vagy hogyis
Jellemzően a bekapcsolás pillanatában szokott a legtöbb izzó kiégni. A használat során az izzószál elvékonyodik,helyenként jobban mint egyébként a többi részén. Mivel az izzószál hidegellenállása sokkal kisebb mint üzem közben melegen,a bekapcsoláskor jóval nagyobb áram tud kialakulni (nagyon szerencsétlen esetben a szinuszcsúcson sikerül a bekapcsolás),és ez az áram elégeti az elgyengült szálat. Ekkor iv keletkezik aminek létrejöttét elősegiti a vezeték induktivitása (egy kicsit hasonlit a step-up konverterek működésére a dolog). Az iv belső ellenállása nagyon kis értékű,tehát a kismegszakitó leold.Egyébként ennek elvileg nem lenne szabad bekövetkeznie,mert az izzó egyik volframszálhoz csatlakozó vezetéke biztositék gyanánt is szolgál,úgy van kiképezve. Más kérdés,hogy működik-e.
A könyv a polcról?
Szerintem meg pont ezt kéne tudniuk a újaknak, vagyis hogy egyáltalán van kereső(a használatát már meg sem merem említeni), illetve minnél több információt adjanak meg ha segítséget kérnek. (egyébként nem láttam hogy te is írtál már)
sziasztok
valaki tudnekem segiteni hogy hogy kell egy kis robotot építeni
Sziasztok!
Ez a kapcsolás (lásd:melléklet) működhet?Egy vezetéknélküli gyertyát szeretnék csinálni karácsonyra .A livewire nevű programmal működik. ( a trafó helyett majd két tekercs lesz) köszi előre is Idézet: - Jaja! „A könyv a polcról?” Idézet: -De tudta hogy hol kérdezzen, és nem új topikot nyitott...„pont ezt kéne tudniuk a újaknak” Idézet: Na ez igaz! „minnél több információt adjanak meg ha segítséget kérnek.” (Na de nem offolok többet, nem szokásom...)
Hali!
Szerintem nézz szét itt: Bővebben: Link
már néztem itt de azért mégegyszer elolvasom.köszi
az a baj hogy nem tudok SMDt forrasztani
kössz szépen a progit is!
mostmár minden ok
Szerintem ide nem kell SMD. Bővebben: Link
(Bár lehet azzal is.)
Köszi a válaszokat, akkor most már nem gondolok nulladik tipusu találkozásokra
Üdv!
Az lenne a kérdésem hogy a logikai kapuknál a kapu tápfeszültségének a +5 V-jával lehet-e vezérelni a kaput? Tehát egy bemenetet, összekötni a Vcc kivezetéssel.
Sziasztok.Azt szeretnem megkerdezni hogy ha 2kondit parhuzamossan kotok akkor ugye a kapacitas osszeadodik.Es ilyenkor nem felezodik a maximalis Volt amit ratehetek ?
Koszi
Szia Szoval akkor felezodik a Volt amit max raengedhetek?
Szia!
A kapacitások összeadódnak, nem feleződik a feszültség! Ha nem egyforma feszültségű kondikat kötsz párhuzamosan, a kisebbik feszültség a mérvadó!
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogyan kell összehangolni a hangot és a ledet, hogy dallamra világítsanak, mondjuk valahogy így: Bővebben: Link ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |