Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   31 / 122
(#) dB_Thunder válasza Georgee hozzászólására (») Dec 15, 2008 /

Lenne egy kérdésem! Valaki csinált már stabilan működő fényerő szabályozható strobit? Most szeretnék egyet csinálni, egy jó erős 500 wattosat lehetőleg egy csővel (mivel az 1700wattos csúnya villanyszámlát csinált, és még a kotta részegek is sokalták a fényét ha a maxon járattam) Valami 5let milyen csövet vadásszak?
(#) Travolta válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 15, 2008 /

Én a Dragon1700est csináltam meg.Nekem tökéletesen működik minden funkciója.A fényerőt is szépen lehet szabályozni.Ellenben DjGeorge kollegával szemben.Neki valamiért nem akar rendesen működni.
(#) Travolta válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 15, 2008 /

Pontosan!Ha minden igaz,még én raktam fel a kapcsolást.Nekem első bekapcsolásra működött,ill. még működik most is!Igaz 2részre bontottam a kapcsolást,hogy a fényerőt is lehessen távolabbról szabályozni.
(#) epyn hozzászólása Dec 15, 2008 /

A fényerőszabályzáson dolgozgatok én is,bár nem a fázishasitás elvvel.IGBT eszközt szeretnék alkalmazni,ami egyszerre a gyújtóeszköz és a teljesitményszabályzó eszköz is.Ezzel a módszerrel kisebb teljesitményű csövet(60-250Ws) is lehetne szabályozni,amikhez a fázishasitás nem kifejezetten alkalmas.Hatalmas teljesitmény,megy a pici csőre,de a fényerejében ez nem látszik meg.Épp ezért a sima patkó,vagy a csavart csövekhez nem érdemes fázishasitást alkalmazni,nem sokáig birnák...
Egyik hátránya az IGBT-s kapcsolásnak a méregdrága alkatrészeken kivül,hogy kondenzátorbankot igényelnek,amit ugye tölteni is kell.
DjGeorge!
6kW cső? csak nem a Holdat akarod megvilágitani holdfogyatkozáskor? Mindenesetre kiváncsi lennék,remélem sikerül valamit intézned.
(#) Travolta válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 15, 2008 /

A Dragon1700et nyugodtan megépítheted,tuti működik.A rajzot még egy ismerőstől kaptam,aki az LSL-ben dolgozik.
(#) epyn válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 15, 2008 /

Nem.Az alapelv a csatolmányban van.
Viszont nem értem a másik képen a bekarikázott dióda miért van forditva.Elméletileg a nullátmeneti érzékelés miatt van az a 3 alkatrész ott,de igy nincs sok értelme.
Szerintem is sok oda a 33M az 1w meg fölösleges.A párhuzamos 220nF-ot kell kisütnie,0,5M ohm nál többet nem érdemes oda tenni.
Viszont egy nagy csőnek már erdemesebb 6kV gyújtófeszt. adni.
A ZTR-32 tipusú strobi gyújtótrafó pont ilyen:0,3kV/6kV-os.
(#) Travolta válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Az elméletileg 3.3M,és ahogy epyn kollega is irta,a párhuzamos kondi kisütését végzi.És valóban nem kell bele se akkora érték,se akkora teljesítményű.
Az a dióda nekem is felkeltette az érdeklődésemet.Ha hazaértem meg is nézem az én pédányomban a helyzetét.Ha az valóban forditva van benne, akkor elképzelhető, hogy DjGeorge-nak is azért nem működik rendesen.
(#) wargapeter hozzászólása Dec 16, 2008 /

Hello!

Azt szeretném kérni hogy nem-e tudna valaki 1 tippet adni hogyan lehetne a stobit zenére vezérelni? Nemrégen vettem 1 scanic strobit van rajta be és kimenet is de ezeken kereszkül csak strobivezérlővel lehet vezérelni!
és most nincsen rá 15000Ft-om.

a választ előre is köszönöm!
(#) tbence3 válasza wargapeter hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Szia!

Az a legegyszerűbb ha egy optocsatolóval galvanikusan leválasztod.
Szóval jön a jel pl a hangkártyából majd optocsatoló és az kapcsolódok a strobihoz. Szóval nem a az ne555 jelére fog villogni hanem arra a jelre amit rákötsz.

Ha kell rajz akkor szólj és segítek. De gondolom a többiek is segítenek szívesen.
(#) epyn hozzászólása Dec 16, 2008 /

remélem nem tudom rosszul,de az optocsatoló már alapból benne kell hogy legyen egy külső vezérlés fogadására alkalmas strobiban,érintésvédelmi okokból.
(#) tbence3 válasza epyn hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Hm...
Erről tudnék mit mondani. Ami most nálam van 2 strobi egyikben van másikban nincs... Szóval nem vennék mérget, hogy mindegyikben van gyárilag.
(#) epyn válasza tbence3 hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Egyikben van,másikban nincs.Elég szomorú.
(#) tbence3 válasza epyn hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Hát az. Azt elkérnek értük mennyi pénzt... Jó azért gondolom a drágábbakat azért jól megcsinálják. De az ilyen strobik csak lejjebb viszik az összesről kialkotott véleményt.
(#) epyn válasza tbence3 hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

kereslet-kinálat,többek közt.Nem mindenki veheti meg a hi-tek SGM-et,vagy Hungaroflasht.De nem akarok OFF-olni
(#) Travolta válasza epyn hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Megnéztem a strobimat.A dióda úgy van benne, ahogy a rajzon szerepel!Viszont a 18k/1W-os ellenállás nyugodtan lehet 2W-os.Egy kis barnulást véltem felfedezni az enyémben.
(#) epyn válasza Travolta hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

hát ha úgy jó,akkor én tévedtem.valószinű csak a nullátmenetnél enged át egy kis negativ tüskét az a dióda.Azthiszem kipróbálom ezt a kapcsolást.Nekem a régi Astro-s AF1500-E hez van áramköröm,az is ugyanezen elven(fázishasítás)működik.
(#) Georgee válasza Travolta hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Hali mindenkinek. Végig néztem a multkor a stobit, de minden ugyan ugy van az értékek is az ic megkapja a feszt (14volt) már ki is cseréltem de semmi extra mondjuk idáig bejön a jelenlegi megoldás is PC ről vezérelni, elég széles a skála ahogy tud dolgozni
(#) Travolta válasza Georgee hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Lövésem sincs mi lehet vele.Ha gondolod valamikor nekiállhatunk online megjavítani,vagy lehet 2ünnep közt leugrunk nagyimékhoz,akkor össze is futhatunk és truelife segíthetek.
(#) Georgee válasza Travolta hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Nem tudom hogy a beépített vezérlőjével tud e sokkolni, mert ha nem akkor inkább inkább maradok a jelenlegi vezérlőnél.klikk jelenleg igy dolgozik a kicsi, bár a telcsinek nem tetszett annyira mint nekem.
(#) Travolta válasza Georgee hozzászólására (») Dec 16, 2008 /

Azt biztos nem tudja.De nem is szereti se a cső, meg szerintem a kapcsolás se a sokkoló effektet.Állítólag ezekre az effektekre van valami speciális cső,ami kibírja akár az 5mp-es folyamatos világítást is.De erről még csak hallottam, látni nem láttam.
(#) Georgee válasza Travolta hozzászólására (») Dec 17, 2008 /

Találkoztam ilyen csővel, az tény hogy nem hálálja meg a cső, de az XOP-15 vagy 25 az tudja a sokkoló funkciót, nekem 15 másodperc a rekordom a sokkolásban bár a cső keményen izzik, több mint 1 éve minden bulin igy nyomom, hogy a tömeg kap sokkolást is. Az elektronikán semmi elváltozást nem találtam a sokkoló üzemmód miatt. Szóval szerintem eléggé jól birja. Erről a strobiról olvastam sokat pl
Idézet:
„a villanócső XOP 15 sokkolónak is használható nagyteljesíményű stroboszkóp”
(#) epyn válasza Georgee hozzászólására (») Dec 17, 2008 /

Nekem 5 másodperc alatt felizzott a cső,100Hz-en villogott és 64 Amper volt a háttérben
(#) Georgee válasza epyn hozzászólására (») Dec 17, 2008 /

Az a 64 nem semmi , elhozom a munkahelyemről az Amper mérőt 150ig mér mondjuk nekem is 5 másodpercnél már szépen izzik

Na várjál,én ipari áramra kötöttem a melóhelyemen,a 64 A a hálózatra vonatkozott(lakatos és forgácsolóműhely/ek)
Az "otthoni" 16A-es hálózat az ilyet nem birja.Max talán ha teljes gőzzel másodpercenként 2-3 villanik,gyorsabb villanásnál kiold az automata.
Ha megtudod mérni,mérd már meg mekkora az áramfelvétel sokkoláskor,kiváncsi lennék :eek2:
Mi lesz amúgy a 6kW csővel?
(#) Georgee válasza epyn hozzászólására (») Dec 17, 2008 /

Még érdeklődök hol lehet olyan csövet beszerezni meg mennyibe, idáig csak olvastam róla, se elektronika se semmi. Csak érdekel a dolog. A sokkolásnál nekem is lerántotta a megszakítót a strobi csak túljártam az eszén kapott pár + ellenállást a hálózatvédelem érdekében

nekem 3x10 ohm 50W(sum:3,3 ohm) ellenállás van betéve a nagyáramú diódákkal sorban,de igy meg sem közeliti azt a teljesitményt amit szeretnék.Kell még hozzá vennem, 2db-ot,igy 2 ohm lesz az eredő.Vagy tekercselek EI magot.
Több gondod lesz a cső meghajtásával ,mint a beszerzésével,nembeszélve az áráról.Szerintem az ilyen csövek kizárólag ipari körülmények között szabad,érdemes üzemeltetni,pl a lézerekhez pumpáláshoz.Meg itt nem 4-500v volt van a csövön,hanem akár 1,5kV is lehet.
(#) epyn hozzászólása Dec 17, 2008 /

De gondolom Te,speckó csövet vadászol,mint pl. a Quasar cső.
(#) DMZ válasza epyn hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Egy kis érdekesség,gondolom már láttátok?
:eek2:
(#) DMZ válasza DMZ hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Képek!
(#) epyn válasza DMZ hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

olvasgattam a Hungaroflashpontcom-ot,anno még a ponthu-t is.
Na de kérem,85kW teljesitmény?
Ha ezt csúcsra járatják kb olyan lehet mintha közvetlen melleted sült volna ki az ég,szerintem pont ilyen alkalmazásokra is tervezték,villámgép a filmekhez.
Következő: »»   31 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem