Fórum témák
» Több friss téma |
Te mindig az igazság mellett állsz ki Ez tetszik
Nekem is megvan az adalapja és nem szokásom valótlant állítani. Amit ott írnak az 10%-os torzítás mellett értendő, még ha nincs is konkrétan ott.
Majd nézd meg azt is hogy 0.5%-os torzítás mellet mekkora a szinuszos teljesítménye. Nem a 10% torzítás melletti teljesítményt kell figyelembe venni a gyakorlatban, hanem azt hogy milyen teljesítményig használható, normális üzemszerű körülmények között.
Szia!
Pont ezért szoktam furcsán nézni mikor valaki hídban 200W-ról regél! Igaz lehet, de 10% torzításnál! Viszont a katalógus szerint 0,5%-nál 70W a teljesítménye. Szorozva kettővel....
Ez így van :yes:
Amit az adatlapokon leközölnek az nagyon elméleti és nagyon határeset. Na majd ha egy kicsit rá tudom szánni magam csinálok egy mérést, hogy mit is tud a cucc +/-41 V-ról 8 Ohm-ra...aztán majd publikálom az eredményt.
Mpedro, teljesen egyetértek a tda7294 jelemzésedben. Megtudhatnám milyen műsorforrások, kábelek, hangsugárzókat használsz. CD, LP, DAC ?
Ha már így számolgatunk ,megkérdezhetném ,mennyi a kimeneti teljesítménye annak a tda7294 szimpla végfoknak,ami +-30 V eszik , csutkára tekerve 25 V a kimenőjel .
Köszi
Terhelés alatt mértél ennyit?
Ez szinuszjellel 8 Ohm-ra elvileg 78W teljesitményt jelentene. Méréskor szkóppal nézzed a kimenetet, és addig növeld a szintet amíg nem jelentkezik látható torzítás. Ennél a pontnál mérj kimenőáramot és kimenőfeszt, hacsak nincs direkt W mérőd.
Sajna szkópom nincsen. A mérésre a balansz beállításhoz volt szükségem. 1kHz szinuszjellel mértem, a kimenten hsz nélkül. A hangerőt feltekertem csumára, majdnem 28V ot mértem , a trimmert beálítottam 25 V -ra , majd a másik csatornán is ugyanígy.
Elvileg jó lehet így ahogy csináltad, mivel feltételezhetően a terhelés is egyforma lesz a csatornákon. (két egyforma hangfal)
Egy műterheléssel korrektebben tudnád elvégezni a beállításokat és a méréseket.
n megcsináltam de ígyaz ut+ on és az ut- on 66v van!az nem baj??
Nem hinném ,hogy baj lenne.
Inkább a testhez képest mérjed akkor viszont +33-at a másik oldalán -33-at kellene mérned. Mint ahogyan korábban számoltam +- 34 volt lenne , de az csak elméletben volt.
Puffer elkónak legalább 4700 µF /60 V -os elkókat használjál , azzal párhuzamossan 100 nF /50 V kerámia kondikat , a magasabb frekvenciájú zajok szűrésére.
Ha javasolhatnék, inkább 10.000 µF (szereti a vastag puffert), és elég az 50V.
P.
Mint írtam ,korábban megépítettem a csatolmányban levő végfokot.KIT
Eddig nem vettem észre ,de most feltűnt ,hogy kikapcsolásnál koppan! Amikor elkészült akkor biztosan nem volt ilyen! Valamit elbxtam? Volt pár kísérlet mostanában...
Ha van elötte aktív fokozat okozhatja az is, egyébként meg érdemes lenne valami relét tenni ami levágja, és a DC jelet is távol tartja, biztos ami biztos.
Én túl vagyok 25-30 sztereo panelen, de egyiksem koppant... A P1-es trimmert meg biztosan Te sem építetted be, mert ekkora szarvashibát nem lehet elkövetni. :yes:
Bennvan az a trimmer ...
Miért lenne hiba? Hiszen tök jól be tudtam álítani a szimetriát. Ha jól sejtem a 9 és a 10 lábaknál van valami diódás kavarás.(stdby ,mute) Lehet meg kellene mérnem azokat a diódákat. Nincs előfok ,nagyon natúr, csak egy poti.
Az a baj, hogy beraktad a diodákat ((lehet)), nem kell az a dioda, az enyémen sincs, mégis jó.
A trimmerel meg csak az a baj, nem csak a jelet csökkenti, a minőséget is. Szintillesztésre használj 2 db elleállásból kialakított feszosztót. / a hifi alkotmánya/
A diódának akkor van értelme, ha mute/stby ugy van bekötve, hogy a földet is rá lehet kapcsolni, mert akkor a dióda kisöntöli az ellenállás és hamarabb elcsöndesedik a cucc.
Ha fixen van tápra kötve, akkor nincs értelme.
sziasztok!megépítettem a TDA 7294 hidalt erősítőt és nagyon szépen hibátlanul szól először is szeretném megköszönni a segtségeteket!és még az a kérdeésem h az adatlapján azt írják hogy 25v 8ohm lead 150w-ot és 35v 16ohm lead 170w-ot igaz ezek az értékek már 10% T.H.D-n vannak írva!na és az lenne a kérdésem hogy 34v 8ohm hány wattot kapok? nem kell pontos érték csk kb hogy tudjam milyen mélynyomót vegyek!köszi
amúgy van egy mélynyomom 150w 8ohm de szerintem ez nem elég neki!
Gratulálok ! A hsz névleges teljesítménye akkor jó ha jelentősen meghaladja az erősítő teljesítményét.Ez akár 50% lenne nálam.
Láthatunk képeket is a műről? Mindenkinek örömökben ,és ajándékokban gazdag boldog karácsonyt kívánok!
Ha még nincsen akkor készíts egy 8 Ohm-os műterhelést és azon mérd le a kimenő teljesítményt, szinuszjellel. Amiket az adatlapon írnak azok elméleti adatok, a valóságban nem tud ennyit. A gyakorlatban nem szabad nagy (10%) torzítással hajtani, mert úgy könnyen kinyírhatja a hanszórót.
Az enyém +/- 40V-ról megy, és az a tapasztalatom, hogy 8 Ohm-ra kb 170 W-ig hajtható biztonságosan. Ez persze tápfüggő is, mivel nem mindegy hogy az impulzus csúcsokban mennyire rátja le a tápfeszt. Mindenképpen olyan hangszórót vegyél, aminek legalább 250 W a névleges teljesítménye és ezt a valóságban is tudja.
Hi !
Elviekben a hidaltnak 8 Ohm-on 2x annyit kellene tudnia, mint amennyi azonos feszültég mellet tud 4 Ohm-on a "szoló" darab. Valami bődületes adat jön ki, ami a valóságban elméleti marad. Annó a saját tervezésű TDA7294 hidamnál nagyon komoly hűtéssel, műterheléssel és rövid ideig tartó méréssel +/- 43V-ről 300W környéken mértünk (oszt vissza lett fogva...). Az, hogy milyen hangszóró, elsősorban attól függ, hogy mihez kivánod használni. Értelemszerűen, ha - mint az egyszeri gyereknek - a 3mx4m szobában kellene szólnia, akkor majdnem mindegy. Ha otthon hallgatni akarod, olyat vegyél, ami legalább 250W-ig terhelhető. Ha hangoskodni akarsz, vegyél nagyobbat (és ügyelj, hogy elfogadható legyen az érzékenysége !). Ha PA-hoz, vegyél Eminence-t. Boldog Karácsonyt mindenkinek ! P.
szóval akkor 200w-os mélynyomó + 50w-os magassugárzó + egy 300w-os hangváltó!na akkor ünnepek után megyek és megveszem!4x csinálom meg! ja és itt van pár kép a művemről!
Szia.
Akkor ha jól nézem ,te azt a fajta táp variációt csináltad amit én linkeltem. Tapasztalat? Brumm? Látom te is a 100nf-et fólia kondiból építetted. Egyébként szépen dolgozol! A hangfalépítést ne nagyoljad el ! Igy nem lehet : 200W mély , 50W magas + 300W hangváltó.Hangváltót venni? Minden hangszóró párosítás ,doboz variáció külön hangváltót igényel! Javaslatom ,az hogy csak olyan hsz-eket vegyél amihez jának a T-S paraméterek, és a frekvencia átviteli görbék! Ekkor tudunk neked segíteni az optimális térfogat, reflexnyílás , csillapítás, hangváltó tervezésében . Ha nincs hozzá akkor sincsen nagy baj ,csak egy 'mérőlabort' kell felépítened, hogy meghatározzad a T-S paramétereket! Nem nagy ügy ,csak el lehet vele szöszölni pár hónapot!( bejáratás, jig építés ,miki beszerzés stb) Íme egy példa ami neked meg is felelne:Bővebben: Link 9900 Ft.Az adatok hitelesek , és tökéletesen megbízhatóak. Ez csak egy példa ,nem reklám ,de nem titkolom ,hogy h2000 fan vagyok!
Mennyit szeretnél rászánni a hangrendszerre?
AZ alább belinkelt hsz, az gitár hsz, egyébkét meg nem is gyártják már. |
Bejelentkezés
Hirdetés |