Fórum témák
» Több friss téma |
Egy TV-ből bontottam ki. Szétszedhető volt, ezért szétszedtem.
![]() Google azt mondja, hogy delay line. Mi ez, mire jó és hogy működik?
Ehh most látom, hogy valaki pont most kérdezte ugyanezt.
Bocs. ![]()
Hello!
Ha a PAL és SECAM szines TV normákat megismered, akkor fogod tudni mire való. Mind kettőnél használják, csak teljesen más célból. Késleltetés ideje 64usec mert pont ennyi egy lefutó sor ideje. üdv! proli007
Ez egy nagyérzékenységű optocsatoló.
A ledet elég 1-2mA-rel hajtani,szenben a többi álltalános célú optoval,ahol legalább 10mA kell a biztonságos működéshez. Cserébe viszont lassabb a darlington miatt.
Ha jól rémlik, nekem van ilyen IC-m itthon, DIP-tokos verzióban... ha érdekel...
Egyelőre még várjunk egy picit, néhány percet. Az előbb csak sejtésem volt arról, hogy van, még nem győződtem meg biztosan arról, hogy a gyakorlat ezt vajon alátámasztja-e
![]()
No, következőket találtam:
3 db SN8442 1 db SN5442 - erről tudom, hogy "speciálisabb" igényekre, majdhogynem katonai célokra gyártották, többet bír, mint a sima 7442 Ha mégjobban keresnék, akár még sima 7442-est is találhatnék. Jó lehet neked ezek közül valamelyik?
Mi ez?
Google, alldatasheet, hqvideo, lomex, semmi nem tud róla semmit... ![]()
Ha valaki tudná, akkor jó lenne, ha ezt is megnézné, mert hasonlít rá. Valószínű motorola mikrovezérlő lehet, de hogy milyen, azt nem tudom.
Céláramkör, még adatlapot sem publikáltak, de többnyire rendelhető.
Sziasztok!
Kapcsolószekrényben az alábbi 'valamivel' találkoztam. A kábelcsatlakozása égett el. Talán egy áramváltó lehet?
Köszi..
Csak sikerült párhoz hozzájutnom, és gondoltam kidobás előtt megkérdem mire is lehet jó ez, de akkor így nem lesz kidobva, talán egyszer kipróbálom.
Sziasztok, milyen berendezés lehet az, ami kb 80x40x20 méretű, hűtőbordára szerelt elektronikák, benne 18db 2200µF 100V kondi, 24db IRF150 Mosfet, és még panelokon lévő elektronikák vannak. Doppelendstufenblock van az oldalán. Nem lehetne valahogy egy hegesztőt gyártani belőle?
Üdv Szilárd
Ha erősen kopott németemmel jól fordítom, akkor ez egy kettős végfokozat. Nem a legjobb hegesztőhöz az IRF150, mert ugyan bír 38 A-t, de 100 V a "teteje".
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ez pontosan micsoda? Azt tudom, hogy valamilyen infraérzékelő, megtaláltam az adatlapját is, de gyatra angol és elektronikai tudásommal nem tudom pontosan értelmezni. Az adatlapon van egy kapcsolási rajz is a használatára. PIC-kel nem lehetne egyszerűbben használni, mondjuk egy analóg bemeneten? Előre is köszi! pinyó
Hello, jól látod, ez egy infra vevő, például távirányítók vételéhez. Egy PIC-kel való felhasználás egyszerűsége viszonylagos, azzal is lehet, de semmiképp sem az analóg bemenetén, hiszen a vevő kimenete TTL.
Sziasztok!
Egy IC tipust keresek. 8 lábú smd. Ez van rajta egymás alatt: 2235 40230 JRC 3.3V-ot állit elő asszem. Hogy találok hozzá adatlapot. Köszönöm!
Sziasztok a problémámat egy buh 516 nevü alkatrész
okozza, egy tv nagyfesz tranyoja(mondom én) de nem találom a leirását.. Segitsetek,mivel tudom hejetesiteni.
A HQVideoban lehet kapni, nézd meg ott.
Szia!
Miben van? Nem ez véletlenül?
De
Köszi!
Szia!
Szívesen! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |