Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   99 / 443
(#) brezinajanika hozzászólása Dec 18, 2008 /

Hello..
Itt is felteszem kérdésem Attila86 javaslatára
Lehet olyat az eagle-ben,hogy egyszerre több vezetősávot jelölök ki és változtatom a szélességét?
Ha igen akkor hogy vagy mivel.
(#) niedziela válasza brezinajanika hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Egy osztályt (Class) kell létrehozni majd a kívánt sávokat az osztályhoz adni
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Kattints rá a "Group" gombra, jelöld ki a kívánt részt a nyákon, majd kattintsd a "Change" gombra, ott pedig válaszd "Width"-et, azon belül pedig azt hogy mekkorára akarod változtatni a vezetősávok szélességét. Utána vidd az egeret a kijelölt terület fölé és kattints egyet az egér jobb gombjával!

Ja igen, ez a 4.15-ös verzióra értendő, az 5.1-ben lehet hogy kicsit máshogy megy a dolog.
(#) megujulo hozzászólása Dec 19, 2008 /

Hello Attila vagyok.
egy kis gondom lenne a nyák többszörözésével!
nemrég kezdtem az eagle-vel dolgozni. egy egyszerű nyákot tervezek hőkapcsolásra és késleltetésre.
A javíthatóság érdekében a müveleti erősítő panelt illetve a időzítő panelt külön becsatlakoztathatóra terveztem (felcserélhetőek hibaazonosítás esetén, mivel három ban belőle azonos egy áramkörben)
A gondom az hogy egy a4-es lapon kellene a sok kicsi és néhány nagyobb panelt összehpzni (boardok) mivel felfér egy a4-es lapra.
A probléma az hogy a vonalazásokat hiánytalanul átteszi, de a forrvégeket pontokat nem!
Már két napja keresem a megoldást, végigolvastam a teljes topicot, kereső sem egyéb info , leirás pdf, stb sem segitett (eagle 4.11 verzio) nem feltört, és a panel is elférne a keretbe, de nem tudok boardot másolni!
Kérem valaki segítsaégét akinek már volt hasonló problémája!
(#) MolnarG válasza megujulo hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Így gondoltad?
(#) gulasoft válasza megujulo hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Mentsd el a kapcsolásaidat más néven, hogy igy lecsatlakoztasd a sch-król.

Nyisd meg az új nevűt board nézetben, és minden layert tegyél láthatóvá. Jelöld ki amit másolni akarsz, és cutt majd copy. Ennek mennie kell.
(#) csonthulye hozzászólása Dec 19, 2008 /

Sziasztok! Hogy lehat az egaleban beallitani azt, hogy nyomtataskor egy lapra tobbszor kitegye ugyan azt a tervet?
(#) niedziela válasza csonthulye hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Alapból sehogy.
(#) Hujikolp válasza niedziela hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

PDF szerkesztő
(#) niedziela válasza Hujikolp hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Ha jól emlékszem valamelyik eagle topicban olvastam valami ulp-ról ami erre jó.

Köszönöm az eddigi segítséget! most már megy a sokszorosítás!
Lenne további kérdésem:
Ha több fájlból áll a kapcsolási rajz illetve a nyákterv, azt lehet-e egy lapra vágózni.
Arra gondolok, hogy van egy alaplap, majd pedig vannak a kiegészítő lapok (komparátorok és időzítők)
lehet-e ezeket a brd fájlokat összehozni egy közös lapra úgy, hogy a kicsi lapocskák mellé kerüljenek a nagy nyáknak.
Vagy kizárólag ugy müködik, hogy meg kell csinálni mindent egyben. ebben az esetben a táp és testvezetékelés is probléma, mivel szét kellene kézzel választani.
Csatoltam a teljes fájlokat

Bocsi a sch fájlok kimaradtak!
Egy jó 5letre lenne szükségem.
Magam terveztem egy hőszivattyút, annak a vizvisszatérő vezérlő áramköre lenne. Ha eléri egy bizonyos vizhőmérsékletet, akkor elkezdi a klíma kompresszorokat a vezérlés kikapcsolni, az időzitő azért kell mivel nem indolhat el a kompresszor csak ha 3 perc eltelt (ennyi idő kell a hütőgáz kiegyenlítésnek.
Az áramkör tesztpadon nagyon frankón mükszik, de szerettem volna egy jó pofás formátumba megalkotni!
Nincs lézernyomtatóm ezért fénymásolóval probálom a nyákot vonalazni de nem akarok sok papirt pocsékolni!
Attila
(#) niedziela válasza megujulo hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Mi a kérdés ?
(#) megujulo válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Köszönöm most már müködik! de csak akkor ha az sch fájl is megvan hozzá! csak a brd fájl esetén hibát irt ki!
Azért mentetttem komparator1 névre, mivel ha több a nyák , utánna már hibákat jelez vissza a ellenörzés!
Lehet e-? több brd nyáktervet egy lapra nyomtatni?
PDF szerkesztőm nincs, igy azzal nem tudom megcsinálni, az eagle egyébként is szimpibb.
Bár most letöltöttem az 5.0.3-at freeware módban, be is tölti a náhány sorral lejjebb lévő javított brd fájlt, de azt már módosítani nem tudom( korlátozott az 5.0.3 verzió! (méretben)
A 4.11 ben nincs gondom a mérettel de ahhoz nem tudok vágólapozni másik fájlt, csak ha becsukom az egyik panelt. Egyáltalán lehet egyszerre több panellal is dolgozni?
Attila
(#) megujulo válasza niedziela hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Az lenne a kérdés hogy:
vagy egy hőszivattyúm, amely 3 kompresszorból áll!
Az a feladata az áramkörnek, hogy kristálystabilan tartsa az áramoltatott melegvizet, esetemben a 35-40 fokos elmenő hömérsékletet.
Ahhoz hogy hidegebb vagy melegebb időben tudjam a hőmérsékletet stabilan tartani, ki vagy be kell kapcsolni a kompresszorokat. (melegebb időben elég 1 , 0 fok körül már kettő kell, hameg nagy a hideg akkor 3 kompresszor kell hogy menjen.
Ha kikapcsolom az összes klímár csak egy fan-coilom üzemel, akkor is tulmelegedhet a viz. (az pedig nem jó mert nagyobb nyomáson több hőt termel és gazdaságtalan is, el is romolhat)
A höszivattyú alaplap az alapkapcsolás. hogy elférjek egy klassz müanyag dobozban ezért egy lécsoron kapja a komparátotokat (ez figyeli a hőt) illetve az időzítőt (ez késlelteti a relét) Minden fájlt feltöltöttem, így jól értelmezhető!
A feladat az lenne hogy egy db a4-es lapra felkerüljön az össze panel. az alaplapból 1 db, a komparátorból 3 db az időzítőből is 3 db. Vajon ez a jó kis eagle képes-e rá?
(#) IMi válasza megujulo hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Hello!
A következőt javaslom: mivel csak nyomtatáshoz kell (én legalább is így értem) csinálj egy új boradot mentsd el, zárd be, majd nyisd meg a nyomtatandó első boardot, itt group->cut, ezt bezárod, ezután megnyitod az eddig üres új boardot itt paste->lerakod meneted, bezárod, nyitod a köv. boardot és group->cut stb-stb...
Remélem érthető!
Ha kész vagy (tele a papír ) már nyomtathatod is.
(#) megujulo válasza IMi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Köszönöm! ez gyorsan ment! Tényleg müködik!
De valamiért néha nem csinálja meg.
Kb ugy 5 nekifutás után sikerült. fenn a 3 komparátor, a 3 időzítő és a főpanel is egy lapon.
Igy már ki tudom nyomtatni!
Nagyon hálás vagyok érte!
Még egy kérdésem lenne:
Mindenhol olvastam hogy jobb a lézeres vasalásos technika mint a positiv20.
Bírja a lézertoneres (müanyag alapú) technika a hidrogén peroxid / sóssav oldószert is? Mennyi víz kell hozzá és milyen az arány? vagy 10 éve nem dolgoztam vaskloriddal sem.
Attila
(#) megujulo válasza IMi hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Ja igen ez tényleg fontos!
Ha már terveztem egy panelt és másolom más néven abba nem csinálja bele a többit, akkor sem ha letörlöm az sch fájlt.
Csak üres board lapra lehet elkezdeni a bemásolást!
szerintem ez volt a fő gondom! Valszeg az eagle emlékszik valamilyen hivatkozásra ami nem kell neki a több panel elhelyezésnél.
attila ja és ráment vagy 2 napom is!!! :eek2:
(#) niedziela válasza megujulo hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Idézet:
„Mindenhol olvastam hogy jobb a lézeres vasalásos technika mint a positiv20.”

Ebből parázs vita szokott lenni

Én 1dl vízhez 40ml sósavat és 40ml hidrogént teszek.
Ez nem az a hirtelen nagy fűst, 2-3 perc alatt mar le egy közepesen nagy panelt.
(#) megujulo válasza megujulo hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Azt hiszem megvan a megoldás a problémára!
A másoláshoz fontos info!:
1. belépek a board lapra:
group majd cut
utánna megnyitom az new boardot
majd paste elhelyezem a nyáktervet a lapon
save és kilép
itt a lényeg!!!
Ki kell lépni a teljes eagle progiból hogy miért mert emlékezik a cut által felvitt vágólapjára és nem enged másikra cserélni.
ujraindit eagle megnyit második nyáklap group majd cut
kilép majd load elmentett lap
paste (megjelenik az ujabb lap
save kilép megint a teljes programból!
ismét megnyit megint betölt immár a harmadik rajzot majd ugyszint group majd cut becsuk a lap megnyit a mentett paste
Ez csak és kizárólag így megy! 5.0.3 -al is és 4.11 el is ugyanaz a helyzet!
Azért nem vitte át mert nem léptem ki a teljes programból. :eek2: és véletlen jöttem rá :eek2:
most már ok:
Attila (és minden segítségek köszönök!
(#) niedziela válasza megujulo hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

CSak a board fájlokat kell becsukni, az egész programot nem
(#) gulasoft válasza megujulo hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

A vasalásos technika nem jobb, csak kicsit egyszerűbb. (Már akinek sikerül) Ha jobb lenne, akkor a panelgyártók is vasalnának. A fotó technika pontosabb és nagy tételben produktívabb, és mielőtt a vasalós technika istenei megszólnának azért olvassatok utána, hogy készülnek a chipek. De az tény hogy otthonra a vasalás egy egy tételhez nagyon szép eredményeket tud produkálni, de erről a nyák gyártás topicban részletesen olvashatsz.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Azért most így éjjel a sötétben bevillant a kép, ahogy az AMD meg az INTEL mérnökei versenyt vasalnak a minél kisebb csíkszélesség érdekében, és momentán a 35mikronnal az INTEL mérnökei vasalnak jobban
Elnézést nem idevágó megjegyzésért, csak gondoltam felvidítom kicsit a társaságot. Próbáljátok magatok elé képzelni egy mai proci belsejét azzal a milliói kis mütyűrrel (egyszer láttam egy ilyen eagla stílusú tervezővel készült chip rajzolatot, hát nem volt semmi), és a vasalóval szaladgáló technikusokat
Bocsi még egyszer az off-ért de annyira jó.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Idézet:
„vasalóval szaladgáló technikusokat”

poz20 spray-vel és gyárilag lakkozott nyákkal sem szaladgálnak ott.

Idézet:
„nagy tételben produktívabb,”

Nagy tételben szitáznak.
(#) megujulo válasza niedziela hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Csak a board fájlokat csuktam be az történt hogy a másik megnyitása után és group majd cut után becsuktam a board lapot.
visszanyitottam a nyomtatási boardot majd beillesztés és láss csodát!
Ugyanaz a board jött elő mint az előző megnyítás előtt!
vagyis nem az ujabb lap, hanem amit előtte töltöttem be!
Ha a teljes progiból kilépek akkor már kicseréli a következő beillesztésre, egyébként ott csücsül a Eagle memoriájában és valamiért nem engedi kicserélni
Attila
(#) IMi válasza megujulo hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Hello!
Valamit nem jól csinálsz, annak mennie kellene!
Bezárást én úgy értettem hogy a boardot és a schematicot is ! Persze az sem jó ha a azonos nevűek és egy projectben vannak.
(#) MolnarG válasza niedziela hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Idézet:
„Nagy tételben szitáznak.”

Szitázással/stencilnyomással nem csak a PAD-eket nyomják rá a panelra? Én úgy tudom igen, hogy csak azokat.
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Van egy ossz hírem, a szitát is fotózzák, nem vasalják.

Két módszer van. Az egyik az, hogy a szitát bekenik egy fotóérzékeny anyaggal (tehát nem hőérzékeny), majd ezt levilágítják, és ahol fény éri ott felkeményedik, ahol nem az kimosható, és ott lehet felvinni a vezetékezést, de a lényeg fotózáson van.
A feliratokat is hasonlóan szitázzák, tehát ez esetben is a szita fotózáson esik át, és ahol kimosódik az anyag ott tud a festék átmenni és kialakítani a feliratot.
De pl. a BM-en fotóznak, és csak a lödstophoz használnak szitát, de ott is csak az egyenletes felület kialakítása miatt, és utána az így felvitt lakkot is fotózzák, és a feliratot is így viszik fel, csak azt nagyon nem csípolják, mert az ő technikájukkal az anyag pazarlás.

De mindegy melyik módszert használják a lényeg a fotózás!

Egyszer leírtam már hogy milyen módszerrel dolgozik a BM ha érdekel keresd meg, pontos idők hőmérsékletek benne vannak.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Idézet:
„De mindegy melyik módszert használják a lényeg a fotózás!”

Ez igaz, minden vezetősávok ős anyja P20
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Hol láttál te P20-at a hozzászólásomban, én ilyet nem írtam, csak azt hogy fotózzák.
Következő: »»   99 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem