Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Príma az úgy (nincs tul nagy jelentősége az ohmos szimmetriának itt), az ohmos ellenállás nagysága pedig szemlélet, ízlés kérdése. - Én általában jóval kisebb ellenállású primereket szoktam tekerni (100 ohm körül, vagy alatta, a hasonló gyáriak többnyire 200-400 ohm közé esnek, de érdekességképpen a jónevű SABA a Freiburg 11 csúcskészülékében EL84-hez 8 cm2-en 840 Ohm a primer (474+366 sorbakötve, ezek egyforma menetszámok, mert az indiktivitásuk pontosan egyforma), a Freiburg 100-ban pedig 5,7 cm2 en szintén EL 84-hez 755 ohm (425+330, ugyancsak egyforma induktivitású tekercsrészek sorbakötve). Ráadásul, ha jól tudom ezeket a trafókat használták PP- ben is (ekkora ohmos asszimetria ellenére).
OKé, akkor nem aggódom! Ha sikerül, akkor ma megszólaltatom, de csak "literben", ahogy Imi mondaná
Nagyon szép, még nem láttam. Be volt ez már téve ebben az állapotban, vagy titkoltad a nagyközönség elől ?
Köszi! Be volt már sokszor, csak kupakkal a trafókon
Itt van egy kis "képsorozat" a létrejöttéről. Egyébként ma át lesz alakítva, mert nem avgyok elégedett a hangjával! Deszkamodellben jobban szólt, igaz akkor más csatolókondik voltak benne, de szerinetm a RT 1969 valamelyik számában megjelent DC csatoltra alakítom át, meg a kimenőket is átlemezelem
Köszi! Egy hétig csiszoltam 7 (!) réteg lakk van rajta, olyan mint a régi rádiók politúrozott kávája (csak nem olyan sima )
Jól látom hogy a kimenőkre te is alkalmaztad az orosz olajkonik házát?
Hallgatom a kis piccolot és közben csomagolom az ajándékokat...
Nem nem! Azokat még a nyáron forrasztottam nyákból
Én a piccolora a trafótakarót 2mm-es bakelitből ragasztottam kétkomponensűvel. Még meg kell csiszolni és lefesteni. Egyszerre takarja a két kimenőt majd. Majd lesznek képek...
Nagyon szép a belsője is, igazi profi munka (és a képsorozat is nagyon jó, jól nyomonkövethető a dobozkészítés folyamata).
-Én is jártam már úgy, hogy deszkán jól szólt az erősítő, készre szerelve meg nem lett jó (elveszett a varázs, nem csak vizuálisan) pedig ugyanazokat az alkatrészeket használtam, drótok különböztek, meg fém dobozba került volna (szét kellett szednem és a deszkának megfelelő falapra megépíteni, akkor megint jó lett. Érdekes dolgok ezek.
Köszönöm, de szerintem a belseje elég rendezetlen ... Majd rendet rakok benne, mert nekem nem tetszik
Nosztalgiából itt az én PCL86-om, is ez volt a második csöves erősítőm, egyben az első stereo csövesem Most Pesten "húzza az igát" nap mint nap, két darab átalakított suprafon hangfallal (kínai mélyközép, vidi műanyag dóm, az eredeti ovális tesla hangszóró helyett, nem is szól rosszul, de jól sem ) szólaltatja meg az ESI MAYA 44, által produkált mp3 maszlagot
A két ünnep között megkapod a csomagot, feladtam.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!
Köszönöm szépen, én sajnos nem tudtam feladni Így marad a hétfő
A többiek nevében is - Köszönjük és viszont kívánjuk!
Nagyon rég jártál errefelé. Azért a "csövezésről" remélem nem mondtál le.
Ez a kép lehetne a Topik kezdőképe, vagy a logója...
EZ81, de graetz után van, csak "késleltetés" céljából
Köszi szépen! Azért nekem is tervben van egy apx100 átalakítás majd egyszer...
Nekem meg egy saját építésű SE de legalább2x 10 Wattot szeretnék. Még nincs elképzelésem, majd szeretnék tippet kérni a lehetőségekről.
Ha tudok az apx-ben szivesen segítek.A kimenőbe "jó" vagyok
Ha 10W-ot szeretnél arra azt mondom, hogy GU50. Rendben majd ha aktuális lesz szólok. Először belépőnek egy EL84(6P14P) PP lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |