Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Príma az úgy (nincs tul nagy jelentősége az ohmos szimmetriának itt), az ohmos ellenállás nagysága pedig szemlélet, ízlés kérdése. - Én általában jóval kisebb ellenállású primereket szoktam tekerni (100 ohm körül, vagy alatta, a hasonló gyáriak többnyire 200-400 ohm közé esnek, de érdekességképpen a jónevű SABA a Freiburg 11 csúcskészülékében EL84-hez 8 cm2-en 840 Ohm a primer (474+366 sorbakötve, ezek egyforma menetszámok, mert az indiktivitásuk pontosan egyforma), a Freiburg 100-ban pedig 5,7 cm2 en szintén EL 84-hez 755 ohm (425+330, ugyancsak egyforma induktivitású tekercsrészek sorbakötve). Ráadásul, ha jól tudom ezeket a trafókat használták PP- ben is (ekkora ohmos asszimetria ellenére).
![]()
OKé, akkor nem aggódom! Ha sikerül, akkor ma megszólaltatom, de csak "literben", ahogy Imi mondaná
![]()
Nagyon szép, még nem láttam. Be volt ez már téve ebben az állapotban, vagy titkoltad a nagyközönség elől ?
![]()
Köszi! Be volt már sokszor, csak kupakkal a trafókon
![]() Itt van egy kis "képsorozat" a létrejöttéről. Egyébként ma át lesz alakítva, mert nem avgyok elégedett a hangjával! Deszkamodellben jobban szólt, igaz akkor más csatolókondik voltak benne, de szerinetm a RT 1969 valamelyik számában megjelent DC csatoltra alakítom át, meg a kimenőket is átlemezelem
Köszi! Egy hétig csiszoltam
![]() ![]() ![]()
Jól látom hogy a kimenőkre te is alkalmaztad az orosz olajkonik házát?
![]()
Hallgatom a kis piccolot és közben csomagolom az ajándékokat...
![]()
Nem nem! Azokat még a nyáron forrasztottam nyákból
![]()
Én a piccolora a trafótakarót 2mm-es bakelitből ragasztottam kétkomponensűvel. Még meg kell csiszolni és lefesteni. Egyszerre takarja a két kimenőt majd. Majd lesznek képek...
Nagyon szép a belsője is, igazi profi munka (és a képsorozat is nagyon jó, jól nyomonkövethető a dobozkészítés folyamata).
![]() -Én is jártam már úgy, hogy deszkán jól szólt az erősítő, készre szerelve meg nem lett jó (elveszett a varázs, nem csak vizuálisan) pedig ugyanazokat az alkatrészeket használtam, drótok különböztek, meg fém dobozba került volna (szét kellett szednem és a deszkának megfelelő falapra megépíteni, akkor megint jó lett. Érdekes dolgok ezek. ![]()
Köszönöm, de szerintem a belseje elég rendezetlen ... Majd rendet rakok benne, mert nekem nem tetszik
![]()
Nosztalgiából itt az én PCL86-om, is ez volt a második csöves erősítőm, egyben az első stereo csövesem
![]() ![]() ![]()
A két ünnep között megkapod a csomagot, feladtam.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!!!
Köszönöm szépen, én sajnos nem tudtam feladni
![]()
A többiek nevében is - Köszönjük és viszont kívánjuk!
Nagyon rég jártál errefelé. Azért a "csövezésről" remélem nem mondtál le. ![]()
Ez a kép lehetne a Topik kezdőképe, vagy a logója...
EZ81, de graetz után van, csak "késleltetés" céljából
Köszi szépen! Azért nekem is tervben van egy apx100 átalakítás majd egyszer...
![]()
Nekem meg egy saját építésű SE de legalább2x 10 Wattot szeretnék. Még nincs elképzelésem, majd szeretnék tippet kérni a lehetőségekről.
Ha tudok az apx-ben szivesen segítek.A kimenőbe "jó" vagyok
Ha 10W-ot szeretnél arra azt mondom, hogy GU50. Rendben majd ha aktuális lesz szólok. Először belépőnek egy EL84(6P14P) PP lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |