Fórum témák
» Több friss téma |
Valamikor 2001-ben terveztem a kapcsolást. Nagy sláger lett, sokan vitték. 2005 nyarán viszont volt egy gép-összeomlásom, sok állomány elveszett, köztük ennek a doksija is. Sebaj, hisz a panelos kollégánál ott a film, arról továbbra is tud szitázni.
Na de amikor a webre fel akartam tenni, akkor derült ki, hogy tényleg nincs doksija. Hát nekiálltam, és újra lerajzoltam, egy meglévő nyák alapján, de - egyértelmű - a kapkodás miatt felületes voltam, és a dologban maradtak hibák. Pénteken megvolt a javítás, most már rendben van. Meg egyszer elnézést az okozott kellemetlenségerkért ! P.
Újra megépítettem, de a ledeket is fodítva kellet beültetni mint ahogy a rajzon van (weblapon is), mert a ledek jelölésénél a "vonal" a katód szerintem. ( -|<- )
Kari55. >
_JANI_ hozzászólása kérésére törölve.
Ó bocs, csak EZT néztem a honlapon, a zip fájl OK.
Valaki fel tudna rakni használható kapcsolási rajzot
20-30 égőre kb. vagy LED-re? Előre is köszönöm
Nekem egy 80 égős (8oszlop x10égő) kapcsolásom van 18F2320(2321) PIC-el.
Ha ez jó, akkor megpróbálom összeszedni ami kell.
Nézz be a futófény témába a 14.oldalon a 320445-hsz
ben feltettem egy ledes 4 programos pices fényt ha érdeklel 2 féle picre is van asm -hex file és a panel sem egy ördöngősség (14 vagy-28 ledet tud meghajtani )
Vagy csak írd be a keresőbe a youtube-n hogy kaqkk
és nézd meg a videókat
Szívesen, de mi a válasz a "Ha ez jó, " kérdésre?
Ha nem kell PIC-et programozni akkor elfogadom
-azt sajna nem tudok
Ha küldesz egy pic16f628-at felprogramozom és visszaküldöm (csak a póstaköltséget fizesd )
Köszi nem kell kaqkk igazság szerint megtudnám oldani de nem akarok ennyi energiát belefektetni.
Még egy kérdésem lenne hogy lehet kiszámolni ha sorba szeretnék kötni égőket (kb.20-30-at akarok) milyen teljesítményűeket vegyek,ill. még milyen értékekre kell odafigyelni. Hálózatról szeretném üzemeltetni. (Hobbi építő vagyok nem elektronikus szakember ezt azért osztom meg veletek ha nagyon alapokat kérdeznék.)
A hálózati működtetés veszélyes. Szakértelem nélkül nem ajánlatos ilyet építeni. Szerintem vegyél egy lámpafüzért, olcsóbb és biztonságosabb.
Szeretem a magam által elkészített bármilyen kütyüt nem tehetek róla.
Egyébként tudnátok nekem ajánlani bármilyen forrást (web címet vagy könyvet) ahol tudnám magamat fejleszteni elektrotechnikából? Olyanra lenne szükségem ahol az alapoktól van kezdve.
A kiszámítását megoszthatnátok velem,érdekelne elméleti szinten.
MEGÉRTETTEM SEMMI GYAKORLAT.
Véleményetekre lennék kiváncsi,mi lenne ha, az astabil multivibrátor működését vennénk alapul:
-arra gondoltam hogy amiről üzemelne U az az a LED U aminek a nyitófeszültsége a legnagyobb -10-10 LED-re gondoltam,nyitófeszültségük alapján tenném be sorba -színes is lenne a LED sor+egyszer az egyik 10db egyszer a másik 10db villanna fel (lehet hogy az egész ötletem hülyeség?)
Nem hülyeség amit kitaláltál ,csak 10 lednek
sorban már legalább 28 volt kell !Tehát enyit kell kapcsolnia a sorokra a multivibrátornak.
Megtudom csinálni és szívesen meg is csinálom
de abból mit tanulsz? Modjuk nézd meg itt az oldalon a segéd programokban az 555 astabil kapcsolását abban az alkatrész értékeket is ki tudod számolni, és ha 2 leddel működik ahogy te szeretnéd közösen tovább fejlesztjük , oké?
Program segítségével amire jutottam:
-R1=1KOhm -R2=100KOhm -C=15 mikroF ------------------------------ T1=1S T2=1S Kitöltés=50% Frekvencia=0,4776 Hz A T1 ill. a T2 értéke sztem. jó ha jól értelmezem 1 S -enként felvillan. A kitöltés ill. a frekvencia értékét nem tudom hova tenni. Ez a két érték mit jelent?
(Azt hiszem óriási hiányosságaim vannak elektrotechnikából.
Megköszönném kaqkk ha tudnál ajánlani WEB címet vagy műszaki könyvet Köszi) |
Bejelentkezés
Hirdetés |