Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az ic beepitett muveleti erositoje mono,de a vegfok hidalt mert ket kulonallo tranzistor csoportbol all.Van ra bekotes amivel stereot lehet belole csinalni,kell hozza egy muveleti erosito is,amivel az invertalt bemeneten a jelet megforditja.Bar igy a hang minoseg romlik.De egy magaban monoban jo sub ladakba beepiteni,mert egy aktiv filterel nagyon szep mej hangokra kepes.
Sziasztok ha egy erősítőben elszálnak transziztorok és 30V DC jön ki rajta és van a kimenet mindkét ágán biztosíték akkor az megvédi vagy a hangszórót öli meg mert nekem ilyen volt kb egy 7-8 másodpercre és nem szált el a 3,15A biztosíték.?
Üdv!
Azt hogyan lehet kiküszöbölni,hogyha kikapcsolom az erősítőt akkor ne pattanjon a hangszóró?
köszönöm a választ azóta lényegtelenné vált. Kiflire hajtogattak kocsival együtt tehát egyenlőre pihen a projekt.
Van koppanásgátló.Bővebben: LinkAmi ezen az oldalon található.
Szivesen,hat nem a leg kellemesebb dolog,ha nincs auto amibe erositot keljen epiteni.
Kitűnően műkszik mert mikor bekapcsolom az erősítőt akkor csak 3-4mp-re kapcsol a relé.
Kikapcsolásnál talán lehet azért nem kapcsol le elég gyorsan mert túl nagy benne a 470µF-kondi? Azt kellene csökkenteni? Ha igen akkor mennyivel kellene?
Sziasztok.Kérdésem:ismeri-e valaki a képen látható Rod Elliott-féle kapcsolást.Semmit nem tudok róla,csak a rajz van meg.Összeraktam,s kiválóan működik/működne,csakhogy...a nyugalmi árama féltápfesznél(+-18V)is már 1.2A körül áll be,s ezt sehogysem tudom lejjebb vinni.De én nem akarok A-osztályt.A poti szinte semmit nem állít,az alkatrészek jók.Esetleg nem lehet,h a kapcsolás valójában A-osztályú,bár erre nincs utalás.Szerintem sem az lenne,túl magas a táp hozzá,s akkor a beállító trimmer sem kellene.
Akkor , ha ez a kapcsolás van beépítve ? az erősítődbe viszont más a történés ! EZ milyen erősítő?
Ez az erősítő az.
De az erősítővel semmi gond sincs.
Inkább T3 báziskörét nézd át tüzetesen. Ott lehet valami gebasz.
SZIA
Szerintem akkor fog szabályozni majd a poti, ha feljebb mégy a tápokkal, mert a BC 549 maradékfeszültsége nem biztos, hogy elég alacsony ! Egyáltalán jó e még a BC549?
Hellosztok,alakitott mar valaki at ilyen erositot??Vagy talalkozott mar valaki ehez hasonloval???
Hello!
Keresek 1 olyan kapcsolást ami ma már benne van az összes erősítőben...Fogom bedugom a jack dugót és a hangszórók egyből elhallgatnak csak a füles szol.Ha valaki megmondaná a nevét akkor megköszönném,de rakhat fel nyugodtan kapcsolási rajzot is
Nah neked kell egy olyan jack aljzat amibe van ilyen megszakító. A többit Rád bízom.
Hat llatom nemakadt senki,aki foglalkozott volna mar ilyen erositovel.
Nagyon jo kis erosito ez,nalunk szlovakiaban a regi 100 voltos hirdeto hangszorokra hasznaltak,de atalakitva olyan erositot kapunk belole mint mondjuk a quad-405.Itt eleg konnyu is ezen modulok beszerzese.De meg ezeken az oldalakon sosem talaltam errol semmit,gondoltam felteszem hatha valakit erdekelni fog.Egy ilyen modul 200wattot tud 4 ohmon es +- 40 voltra megy.4Darab NPN KD503 mas tranyot hasznal,ez az ismert 2N3055 nek felel meg.Megvam minden dokumentaccio hozzajuk,es kepek is,hogy milyeneket epitettem beloluk.
Más egyebed gondolom van róla : kapcsolás? panelterv? Ez talán érdekesebb lehet !
Tessek itt a kapcsolas,bar kinyomtatva latszik igazan jol.Hegyomanyos regi bekotes,de a kora miat nemkell szegyenkeznie mert meg ma is jol bevalt.Van a Kimenetnel egy muveleti erosito meg egy rele,ez vedelemnek szolgal de csak a 100v nal,amugy ki iktatando es helyette mehet bele a koppanas gatlo.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Lerírom konkrétan a helyzetet. Szóval egy ismerős házibulit tart szilveszterre. Van neki 1pár ilyen szobai hifis hangfala, ami nem egy nagy cucc ugye. De nincs meg maga a torony azaz az erősítő. És kérdeztek engem hogy tudnék-e kölcsönözni egy erősítőt. Namármost amit kölcsöntudnék adni az egy régi 2x25Wattos unitra erősítő. De ez 8ohmos, a hangfalak pedig 6ohmosak. Szerintetek kibírna egy bulit, ha egy jó nagy ventilátorral ellátnám? Meg hát ez elég "durva" egy erősítő és ugyse lesz kihajtva nagyon, mert kicsik a hangfalak, vagy azt tanácsoljátok inkább hagyjam rá?
Helló!Van egy beag aet 250 es erősítőm ami 50 w.lehet ebből többet kihozni?Esetleg egy rajza nincs valakinek?Előre is köszönöm
Kibírhatja ha nem hajtod túl, de egy HB az HB. Ott minden előfordulhat a buli hevében.
Szerintem kibírna egy bulit, és szerintem még a "jó nagy ventillátor" sem kell majd hozzá.
Röviden, nem.
Itt fenn van a rajza a topikban, de hogy hol? |
Bejelentkezés
Hirdetés |