Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Úgy látom ,hogy "eredeti" letöltőt használ, nem építette rá!
Steve
- Ebben a pdf-ben - az utolsó előtti oldalon le van írva a használata és egyéb dolgok is.
kissi! Igen, köszi, már látom...
Köszönöm szépen !
Most már bizti ,hogy a programom nem jó ,csak tudnám miért nem ![]()
Az oldalamról letöltheted a trial verziót. Ha szügség lenne segítségre, akkor írj egy levelet!
Azt írtad van egy régi programozód. Melyik az? Van rajza esetleg?
Van de nincs hozzá szoftver (Atmel a lelke)
Torkos Csaba féle Mikropo
Illetve lehet ,hogy csak volt........
Most amortizáltam le harctéri idgemben......
Szabad ide felrakni a CircuitMakerhoz "okos" file-t ?
Nem. Intézzétek privátban légyszives. Nagyon köszi.
Szó se szabadna ilyesmiről itt essen!
![]()
Ja, hogy ebben van egy uC? Azt gondoltam, hogy valami egyszerűbb verzió, amit át lehetne szabni. Sajnálom!
Viszont van benne egy 7406, amivel elvileg össze lehet lógatni egy LPT-s égetőt, ha van LPT portod a gépen.
Egyrészt nem is kérdeztem semmit ,vegyétek úgy
![]() Másrészt elküldöm majdan Csabának és 5pénzért megcsinálja XP alá -ra is ![]() Szépen Magyarul. Azért szeretem ,mert sokat tud és megszoktam (már ami keveset égetgettem). Viszont nem jutok előrébb a fenéért sem ![]() Felteszem a loader + LCD progit ,megnézné valaki ,akinek van csöpp ideje ,ezekkel próbálkozom ? A 18fxx ,meg valamiért nem tudom lefordítani ,így nem tudom kipróbálni a ketyerét 18f452-vel ![]() Előre is köszi
3pénzért építhetsz egy PICKit2 klónt, vagy 7körül egy gyárit veszel! Aztán el is felejtheted a problémákat, mert ez nem sokat, hanem majdnem mindent tud, és gyári támogatása folyamatos!
A többire lehet ránézek, ha lesz kis időm, de gyanús, hogy nem jó a loader a PIC-ben, és addig felesleges más hibát keresni, amíg nem villog kettőt a LED-ed!
Villog az kettőt az elején ,csak a végén nem csinál semmit....
A majdnem minden az mit jelent ? Itt meg tudod nézni ez mit tud.... http://www.mikroklub.hu/htm/tools.htm Idézet: „Villog az kettőt az elején ,csak a végén nem csinál semmit....” Akkor jó, de korábban mintha nem ezt írtad volna, vagy csak a nagy kavarodásban nem figyeltem... Idézet: „A majdnem minden az mit jelent ?” Mivel ez egy PIC-es topic, így úgy értettem, hogy minden PIC-et!
Értem ,de azért az sem baj ,ha epromokat ,AVR-t HCS -t is tud....
Azt írod 18F-et akarsz használni, viszont 16F-es LCD programot tettél fel. Gondolom nem ezt akarod beletölteni a 18F-be?
![]() Nem ,azt a 877 -be szeretném... A 18-asra rá sem bírom tenni a loadert ,mert nem tudom lefordítani valamiért.... Segítenél ,hogy kipróbálhassam a 18f452 -t ?
Ebbe a 18F-hez tartozó loaderbe belejavítottál?
Mivel töltöd fel a loadert?
Nem ,nem javítottam bele....
Ezzel
Most mégegyszer hadd kérdezzem meg: Biztos, hogy a letöltő programod indul el és az villog kettőt ( LETÖLTŐ gomb megnyomása nélkül, RESET után nem villog?)? Mert ha igen, akkor valószínűleg tudom a megoldást, hogy miért nem villog a végén!
Steve
Nem azt kérdeztem, hogy a programodat mivel töltöd fel, hanem a PIC-be mivel programozod bele a downolader hex-et?
Ha nem javítottál bele, akkor kié az a sok magyar megjegyzés és módosítás?
Tényleg rendes vagy (meg mindenki) ,hogy foglalkoztok velem....!
0630/9 570116 ez a számom ,ha megcsörgetsz visszahívlak és elmondanám szóban ,talán emberibb ,gyorsabb.....
ja.....
A Mikropo-hoz kapott "mikropo.exe" programmal... De ez csak a hardverével együtt műxik
Ha semmi nincs rádugva (PC felöli soros kábel) a panelemre és megnyomom a letöltőgombot + reset gombot,akkor villan 2-őt....
Gondolom a PIC -től villog ,mi mástól..... Csak a resettől nem villog!
Akkor már csak egy kérdésem lenne, miért akarsz loadert beletölteni, ha mivel programoznod? Én pont fordítva voltam még annó az elején. Annak örültem, hogy végre elfelejthetem!
![]() Tehát azt írod nem javítottál bele a 18F-es loader.asm-ba és nem fordul le neked? Ezt megnézem miért lehet... |
Bejelentkezés
Hirdetés |