Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy a "2sd1960" feliratú tranzisztor mit tud? Annyit tudni róla, hogy npn. Köszönöm
Helló!
Egy orosz fetet kellene helyettesítenem. A típusa:KP303E Ezt mivel tudnám helyettesíteni?
Szia!
Úgy nézem a 2SD1960 PNP tipus,30V/5A/75W Üdv! Gábor
Szia!
Az MPF102 fetet javasolnám. Üdv! Gábor
npn,30V,Ic-5A,P-0,75W,hfe-220,t-150C..fujitsu
Helló!
KP303E orosz 4 lábú fet lábkiosztását tudja valaki? Nagyon fontos lenne, mert anélkül nem tudom betenni a helyettesítőjét. ![]() ![]()
Szia!
Fejre állítod,a lábak néznek feléd,a tokon van egy pöcök (kiugrás) onnan az óra járásával megegyezően ,tehát balra indulva az első láb a source a második a drain a harmadik a gate a negyedik maga a tok=árnyékolás Üdv! Gábor.
Üdv mindenkinek!
Van pár darab ixsh35n100a nevezetű alkatrészem, valami igbt .Kérdésem, hogy mire lehetne használni, mert eddig nem volt sok közöm az igbt k hez, így azt se tudom, konkréten mi a feladatuk ![]() A segítséget előre is köszönöm, és boldog új évet!
Szia!
Az IGBT szigetelt kapus tranzisztor,kapcs. üzemű szerkentyűkben használatosak (SMPS) stb.,nagy áramok kapcsolására tervezték. Mennyi van belőle??? Nem eladó??? Esetleg,mennyiért? Üdv! Gábor
BUÉK! Hogyan hívják azt a készletet, amely a teljes ellenállás, kondenzátor sort tartalmazza SMD-ben? Egyszer láttam ilyet, valamelyik boltban, egy kis füzet volt, a lapjaira volt valahogy felapplikálva a heveder, s mellé is volt irva az értéke. Hogy keressek rá?
ixsh35n100a valahol van pár, ixsh30n60a van előttem 6 db, van még hasonló méretű, dsei 30-06A is 12 db.
Valami értelmes célra lehetne őket használni?
Általában "Sorter" kifejezést használják rá, esetleg a "SET OF 1206/0805/0603..." is használt.
Sziasztok !
Egy IC-t keresek. Ez van van ráírva : A 5 2761 Ez egy 8 lábú DIL tokozású IC. Egy Voltkraft TNG 30 -as típusú tápegységben van (volt). Ezt egyébként Magyarországon gyártják az EMG területén, de rajzot sem sikerült találnom hozzá. A Google-n majd' egy órát próbálkoztam, de semmit nem találtam róla. Még annyit, hogy csak ez az IC és 2db tranyó van benne, mint aktív elem. Esetleg a kapcs. rajz is nagyon jól jönne, mert legfeljebb megpróbálnám kiváltani valamivel... A lábkiosztás szerint úgy találtam, hogy a "hagyományos" op. erősítőkkel (741, MC1458, stb.) nem kompatibilis. Előre is köszönöm minden segítséget. BUÉK !!! ![]()
köszi akkor elviseli elvileg a három fázisu betápot ha minden igaz???????
egy cm10 md-24h helyére menne be köszüdv
Szia!
VIGYÁZZ!!!!! Nem csereszabatos a kettő,ráadásul a CM10MD24 modul az 1200 voltos!! Üdv! Gábor
Szia!
Építs belőle egy inverteres hegesztőt,bár még sok minden kell hozzá Üdv! Gábor
Zoli és Dudus! Köszi igen, erről beszéltem! BUÉK!
elmagyaráznád miért nem csereszabatos?? ezért kellett volna egy adatlap ha 600V akk elviseli a háromfázist nem??
kinézetre lábszámra méretra egyforma
arra van ötleted miért füstölt el?? ráadtam az áramot és durrr!!!
nem tudom hol a hiba??
Szia!
Bocsi a bekötését elfelejtettem, de ez nem 100%, hogy jó!
Szia!
A 3 fázisú 400V AC egyenrángatva gyök 2x400=565V + az IGBT-k zárás-nyitás fesz. tüskék amik keletkeznek ez a 600V IGBT-t hazavágja,ami helyett be akarod tenni az 1200V modul volt,nem a semmiért.Ne várj tőlem pontos leírást,magyarázatot,mert a topik nem lenne elég rá.Hogy a másik miért füstölt el (?) sok oka lehet,kimeneti túlterhelés,zárlat amit az áramvédelem nem fogott meg vagy maga a vezérlés hiba,aminek megint csak számos oka lehet.Gondolom,ez egy 3 fázisú frekvencia szabályzó szerkezet. Üdv! Gábor
aha igy értem mert amiből szándékoztam kivenni az 220 as betápu volt. Tehát a 3x380as az kivánja az 1200Vost modult.
Na most használtan vettem akk ez ugy jött hogy már kuka volt az egész gondolom. Mert én mást nem tettem rá csak a 3x380-at meg egy motort. Namost az lehet hogy mondjuk a 3x380at egy külső egyenhiddal leegyengetem és a kapott két kimenetet meg rákötöm a modul eredeti két megfelelő kimenetére ugy hogy minden a helyén marad. Fizikailag beforrasztható a vezeték. Vagyis elvileg lehet hogy csak az egyenirányitó része lett zárlatos és ezt megtudom oldani külső egyenirányitó hiddal. max az is elszáll. Vagy ennél bonyibb a belsője a modulnak?? Kilehet ezt váltani valamivel??? köszüdv
Hali lapose !
Nagyon köszönöm a segítséget ! Sosem jöttem volna rá... ![]() A bekötés nem 2761-é ? Vagy... mitől nem biztos, hogy jó ? BUÉK ! üdv: Rudi
Szia!
Az nem járható út!! Frekvencia szabályzó csak tőmondatokban:3x400V AC be lágyindítón keresztül egy 3 fázisú egyenirányítóra és egy segédtápra ami a vezérlést táplálja aztán kondik,itt már egy fázis lesz amiből a kontroller segitségével az IGBT modul kreál újra 3 fázist majd az IGBT modul,utána kimenet ,kondik ,snubber stb..... A vezérlésben mindig van egy központi kontroller ami szinte mindent irányít és ellenőriz és Te is neki mondod meg valamilyen kezelőszerv segítségével,hogy mit tegyen amiből következik,hogy még egy csomó mindent csinál amiről nem is tudsz és elég egy kisebb hiba aztán pukk!!Javítása nem mindig egyszerű és nem olcsó,bár aránylag strapabíró formában készülnek.Kiváltani csak hasonló szerkezettel lehet,más út nincs. Üdv! 6 perc múlva éjfél!!! Boldog Újévet Kívánok! Gábor
Szia!
A bekötés szerintem jó! Az a gond, hogy ez a műveleti erősítő open kollektoros! Ki kell próbálni LM358-al, persze megfelelően bekötve,ha nem lesz jó akkor pedig szerintem LM393-al kell megpróbálni! Felteszek egy adatlapot, ez a 2765-sé, de csak annyiban különböznek, ha jól tudom, hogy a 2761 csak 0-70°C-ig használható! Remélem tudtam segíteni! ![]()
Korán keltél ma...
![]() Köszi a rajzot. Mivel megint benne volt a leveledben a "ha jól tudom" ![]() Link Reményeim szerint, abból egyértelműen kiderül, hogy O.C. vagy T.P. De Nélküled soha ki nem találtam volna, hogy egy dual opamp-ról vagy comparator-ról van szó. Ha nem mondod ezt, akkor a NYÁK visszafejtésnek sem álltam volna neki... Ez pontra menő kérdés volt ? Bár nem tudom mire jó ez a pontozás, de Neked adom mint az 50-et, ha lehet ! ![]() Mégegyszer köszi. BUÉK !
Sziasztok!
Hoztak javitani egy hidegpárásitó berendezést.Megszakadtt a hálozati trafó hőbiztije mert a képen látható alkatrész közel 6 Ampert akar szerencsétlen traforól felvenni. De mi ez az alkatrész? Ez van a hátára irva WXT-20B AC36V 0510B
Először B.U.É.K.
Most nekem is elkél kis segítség. IBM laptopból (alaplaphibás) kitermelt egérpótló tapipad elvileg PS2-es, de a google segítségével talált rajzán 6 pontos, az enyémnek van 13. Ha valaki tudná a kiosztását megköszönném. Régebbi pöcökegeres laptophoz szeretném használni görcsoldó helyett. A feliratai: gyártó: Synaptics Inc. W4303 WF-NY02 TM42PUF2239 (ez az IBM rendelési kód is) WZ346-059 Van még egy csatija, ez elvileg a két gombhoz ment, 3 pontos, közös, bal-jobb gomb Ha kell szerzek egy gépet, vagy mobilos képet tudok csak felrakni.
Nem igazán jól látom a képeken de ez nem maga mi a párásítást végzi?Ez nem a víztartály legalján volt beszerelve tömítéssel együtt?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |