Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
HY
most arra gondolsz,ha túl részeg volt,aki dekopírral vágta a faanyagot? Mert nálam erős szuszogást mindenképp okozott a demo ládám....és a nagyobb lukak együttes betömése pár százalékkel javított is. De a kisebb lukak nem hiszem,hogy eget rengető torzulást okozna.
Én arra gondolok , hogy megcsináltam a ládát és nem tömítettem még szílóval és még a teteje nincs felrögzítve és ott van egy elég nagy rés.
Üdv!
Egy ládánál hátrafelé trapézalakot akarok csinálni, az állóhullámok elkerülése miatt, akkor elég ha csak 1 vagy 2 centivel kisebb a hátulja szélleségben mint az eleje? vagy legyen több?? Egy mélyláda lesz.
Miért nincsenek??? belső méretei amugy 47x54x54 ( szél. x mag. x mély)
A lambda= c/f alapján, 50Hz-hez pl. 6,86m hullámhossz tartozik.
Bocs de annyira nem értek hozzá, hogyha a mély láda 2-400Hzig szólni fog, akkor felesleges trapézra, nem lesznek állóhullámok?
Így van. Állóhullámok a közepes frekitől alakulnak ki.
Köszönöm szépen, akkor marad téglatest..
Sziasztok! Milyen eszközzel lehetne lemérni, a hangdobozaim hullámait, számítógépen lehetséges?
Sziasztok van 1 darab ilyen hangszorom! ennek szeretnek csinalni egy "cso" "dobozt"() segitsegeteket szeretnem kerni hogy mekkora legyen legyen e rajta breflex...stb
Koszonom
HY
a nagy rés szerintem mindenképp baj. ha sok a kis rés az is....
Hellosztók szeretném kérni segitségeteket. Kezdő vagyok nem tagadom. Vettem minap egy JVC vn-700 erősitőtt (használt) ehez vettem 2 hangfalat (SAL 2610F). Szeretnék az erősitőre mélynyomot rakni elég volna csak a hangszorót megvenni a dobozt megcsinálná span faterja. Abban kéne segitenetek, hogy milyen hangszorót s ahoz milyen doboz kéne. (kb 10-15 Ft kéne h kijöjön a cucc (fa anyag van bőven))
Előre is köszönöm
Sziasztok szeretnék egy kis segítséget, van egy JVC mélynyomó
Aminek az adatait szeretném meg tudni Qts és hasonló paraméterek JVC 20L90EHC2310K-1
Szerintetek melyik a jobb szűrő egy mélynyomónak?
Ez, amit mellékeltem vagy ez, ami az oldalon is van a kapcsolások között? Bővebben: Ez Köszi
Sziasztok az számít egy mélynyomónál, ha a subcső nem megfelelő hosszu és nem jól van elhelyezve?
Számít!! más frekire lesz hangolva a láda! Mi az hogy nem jól van elhelyezve??
A cső átmérőjére is ügyelj. Ha túl kicsi, "fütyülni" fog, ha túl hosszú, nem lesz hangerő ("erőtlen" lesz).
DE a legjobb ha letervezed WINISD-be és kidobja hogy mekkora kell neked...
Az hogy például a láda elején van nem az alján vagy teteje stb.
Sziasztok ha program szerint zárt ládából 70liter kell és nyitottból pedig 100 liter és én 70 literes nyitottba raknám akkor mi lenne? És úgy tudom, hogy nyitottban hangosabb de zárt ládában halkabb de szebb a hangszóró hangja de azt nem tudom, hogy ez hangerőben körülbelül hány százalék változást hoz? Vagy nem lényeg annyira?
Winisdbe megmondja amit akarsz, vagy hogy mit fogsz kapni, beirod hogy 70L és megnézed a hangerőt! fennt a diagramm felett van olyan fül hogy SPL, ott megtudod nagyjából mit fog tudni, aztán megnézed zártba-nyitottba kiderül mi kell neked...
Szerintem az állítható vágási frekvenciájú mindenképpen használhatóbb. :yes:
Ami a pdf-en van az elég szerencsétlennek tűnik :no:
Sziasztok!
Én egy 2"-os hangszóróhoz szeretnékosztottkamrás ládát csinálni! A gondom csak az hogy sehol nem talállok terveket hozzá. A méreteknemszámítanak,majd én átméretezem! Tervet,vagy linket várok! Kössz szépen előreis! Buék:2009! Üdv! Nem kell sorköz minden mondat után. jav.-szamóca
Milyen láda kelhet egy 5cm-es hangszórónak!
Sziasztok melyik program a jobb a JBL vagy a WinISD?
Ha valaki tudna segíteni abban, hogy hogyan kell használni nagyon hálás lennék neki.Nagyjábol kezdem érteni de mégse jön össze. |
Bejelentkezés
Hirdetés |