Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MultiSim - tapasztalatok

Témaindító: SD, idő: Jún 30, 2006
Lapozás: OK   15 / 37
(#) niedziela válasza lidi hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Idézet:
„vagy kiválthattátok volna a graetz-et 4db diódával.”

Ez történik minden fennakadás nélkül

Idézet:
„modellt lehet javítani,”

Programot is lehet írni, vagy iratni a felhasználóval

Idézet:
„Nem akartam még 230V-ot egyenirányítani.”

Én is most próbáltam ki nagy_david1 miatt.

Idézet:
„Volt már olyan is, hogy egy kapcsolást azért nem tudtam szimulálni, mert egy dioda miatt 4V helyett 15kV lett a kimeneten.”

Erre mondj valamit, de megkeresem a rajzot és felteszem ha meg van még
(#) Doncso hozzászólása Jan 3, 2009 /

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tudna valaki segíteni egy multisim 10, vagy bármilyen leírással magyarul, tehát a használatáról, vagy egy magyarítással. Nagyon tetszik a program, de nem tudom rendesen használni, és szeretném.
Előre is köszi.
(#) lidi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Nem tudom nézted-e, a cikkenél van 2-3 írás. Tudom hogy nem egy túl részletes leirás, de talán segít picit elindulni. Azután ha elkezded használni, bele fogsz jönni.

Egyébként felvetődött bennem is hogy kár hogy a hobbielektronika nem wiki alapú, mert akkor sokkal jobban lehetne szerkeszteni a tartalmat, pl régi cikkek hibáit lehetne egyszerűen gyorsan javítani, kibővíteni az új tapasztalatokkal. De nyilván lennének olyanok, akik ezt kihasználnák, és csak rombolnának a cikkekben, mert az "fun". Viszont a mostani szigorú rendszerrel meg nincs kedvem küzdeni, pedig jó lenne megosztani a tudást, még ha nincs is sok belőle
(#) Doncso válasza lidi hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Köszi szépen, ott még nem néztem, csak a keresővel küzdöttem eredménytelenül. Köszönöm.

Hűű, Lidi mester ,ez piszok jó leírás, ilyet kerestem, ez maximálisan elég, ha most lehetne pontot adni akkor adnék! Ez nagy segítség volt, köszi!!

Szia !

Ezt nézd meg légyszi !

Op.amp lábán miért van -688KV ?

tapproba.ms9

(#) Doncso válasza niedziela hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Szia, egy dolgot nem értek, az autoroute-nál hogyan kell beállítani, hogy csak az alsó vezetőkkel dolgozzon? Kijelölöm a NET-nél mindet majd a Layers fülnél beállitom a Top choppert No ra a Bottom-ot pedig yes re, de ha rányomok autoroute-ra nem történik semmi, ha mindkettő yes-en van akkor a Top réteget használja, a Bottomot sehol sem használja. Mi lehet a probléma?
Üdv.
(#) niedziela válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

view menü preadsheet view - layer - routable layer
(#) nagy_david1 válasza niedziela hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Pl nallam egy 741-es ic 12 volt tappal 15kv-ra erositett De itt a gratezes problema es sok gratezzel kiprobaltam de ugyanez a hiba. Viszont niedziela-val egyet ertek, o is asszem erti amikre celzok. Es ezt mondtam pl hogy 4 diodaval mar megy a progi. Kicsit keson jottem vissza a forumba ugy hogy nem toltom en is fel mosmtar utolag a filet mert mar pont azt mint az enyemet utanam feltoltottetek.
(#) lidi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Opampnál ez akkor szokott előfordulni, ha a tápfesz nincs bekötve bele. (Nézem ezt a táp rajzot, nekem is ez van megépítve amúgy. Az áramkorlát része nem az igazi, nem lehet 0 -ra levinni, nekem asszem 40mA a legkisebb határolás.)
Lehet még kísérletezni másik modell választásával, van olyan alkatrész aminek többféle modellje is van.

opateszt.ms10

Gyakorlatilag a hiba nem definiálható, az ok nem ismert.

Ez az, itt jelöltem be a Top-ot NO ra a Bottom-ot Yes re, de csak akkor route-ol ha mindkettó Yes-en van és akkor is csak a felső sávval dolgozik.
(#) lidi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Akkor nézd még meg az options / pcb properties / copper layers fülön az Allow Routing nál, hogy a bottom nak is be van pipálva a properties -ben a routable checkbox. Na ez egy szép magyar mondat lett
(#) niedziela válasza Doncso hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Vigyázz ha SMD alkatrész is van, akkor ez előfordulhat !

Tényleg, hogy én mekkora láma vagyok, hogy is csinálhatna alsó layert ha tssop tok van felül.
Köszi a tippet

Tényleg szép magyar mondat .
Úgy tünik megoldódott, köszönöm. Nagyon jók a cikkeid, jó lenne még folytatás.
(#) lidi válasza niedziela hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Megrajzoltam újra a tápot. Hát úgylátszik nem túl jó a modellje ennek az lm324 nek, 3 modellből 1 ami rendesen működik. Meg ki is hagytál pár alkatrészt ebből a táprajzból, de most úgy néz ki működik.

labortap.ms10

(#) Ifjbockgaben hozzászólása Jan 3, 2009 /

Honnan lehetne alkatrészeket letölteni hozzá? Nem ártana bele egy pár cucc

Idézet:
„Hát úgylátszik nem túl jó a modellje ennek az lm324 nek”

NE555 -nek is van hibás modellje azt már megfigyeltem.

Idézet:
„ki is hagytál pár alkatrészt ebből a táprajzból”

Valamikor régen rajzoltam, direkt a multisimet próbálni, aztán valamit még variálgattam is rajta...

Hat ilyen tápot készítettem

Na mindegy, ennek a programnak is meg van a maga baja mint minden másnak
(#) nagy_david1 hozzászólása Jan 3, 2009 /

Hat en feladom ezzel. Ujratettem es mar egy elotet ellenallast se szamol ki jol a multkor meg 7k ellenallassal ment es papiron kiszamitva is 7 k kellett, most meg ujra felteves utan 100k kell hogy ne egjen ki az ego

Kicsit pontositanek meg. A program a nagyobb feszultsegekkel all hadilabon. Mert elotet ellanallast kicsi feszultsegnel ha kiszamolom mekkora kell es berakom pont ugy mukodik ahogy kell keplettel is de nagyobb feszultsegek ejtesenel ellenallassal mar akdanka gondok, hiaba hogy papiron pont az elven szamolom es meg megcsinalom drotmodellel is es ugy mokodik ahogy a keplet is adja de a program mar megbokrosodik.

Bocsantatot kerek mindenkitol es a moderatoroktol is de most jottem ra mekkora fatalis tevedest kovettem el a tizedes vesszokkel. Az utolso 2 hozzaszolasomat ne vegyetek figyelembe kerlek az azelottieket fenntartom de ez utobbi 2 nagyon az en hibam. Bocsanat megegyszer
(#) nagy_david1 hozzászólása Jan 4, 2009 /

Sziasztok! Megegyszer bocsi az elozo kellemetlensegekert es lenne egy tobb mint valoszinu eleg bena kerdesem. Miert van az hogy megtervezek valamit multisimben es ultiboardba valo konvertalaskor sokszor az ellenallas es kondenzatorokat is virtualis alkatresznek veszi es miutan megjelenik az ultiboard csak a diodak, tranzisztorok, stb-k mennek at. Legyszives segitsetek. Elore is koszonom.
(#) lidi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Nem adtál meg neki footprintet.
(#) aderka hozzászólása Jan 4, 2009 /

Nekem megvan a 10.0 , Legalább is azt irja
(#) nagy_david1 válasza lidi hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Koszi a tippet
(#) nagy_david1 hozzászólása Jan 4, 2009 /

Ilyen nincs! En vagyok ennyire szerencsetlen vagy a program vacakol velem? Egesz nap meg a kepen bekarikazott "toolbarok" lathatok voltak errefel most ezt latom csak akarhogy kattintok ra es tuntetem el es kerem vissza ujra ugyis ez marad, es nem altom ezeken belul a tobbi menualpontokat. Ujra kell rakjam a programot vagy van valami csel amit en nem tudok? pl a jobb felso sarokban mar ki van "bontva" ez a menupont.

mi a fene.JPG

(#) niedziela válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Ha megmondom a megoldást használsz ékezetes betűket ?

menu.GIF

(#) nagy_david1 válasza niedziela hozzászólására (») Jan 4, 2009 /

Semmi javulás, csak újra elrendezi de maradnak üresek a kockák
(#) nagy_david1 hozzászólása Jan 5, 2009 /

Ilyen nincs, újratettem a programot és a beállitások maradtak vagyis továbbra is üresek azok a kockák :bummafejbe: Valaki légyszives segitsen mert kezd agyamra menni.
Következő: »»   15 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem