Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy FAGOR 1FE 73 típusú mosógépünk, amiben megpusztult a vezérlőpanelen csücsülő IC.
Ez van ráírva: SPIN17 87C807BN 4PC3 JAPAN 0336 HAL 851 752 Tud valaki segíteni, hogy honnan lehetne beszerezni, akár bontott gépből is? Tudom, hogy szinte lehetetlen, de kapcsolási rajz is érdekelne. Léci segítsetek
Csak egy linket ajánlok a figyelmetekbe, ahol sok gép rajza található.
Sikeres böngészést kívánok. http://www.elwo.ingyenweb.hu/keret.cgi?/Mosogeprajzok.htm
whirlpool awt5125 mosógép, amikor eljut a centrifugáláshoz egyszerűen nem csinál semmit. A kapcsoló sem forog tovább. Mi lehet a heba oka?
Hello
Nézd meg először is hogy mit csinál ha külön indítod el a centrifugát. Centrifugálás előtt elforgatja jobbra balra a dobot? Vagy már azt se csinálja meg? A gépnek a szivattyúja milyen állapotba van? Mosás közben megy rendesen a motor? Ilyen típusú elektronikát már javítottam, de csak profi körülmények között lehet javítani. Ha centrifugálás előtt nem forgatja át a ruhát lassan akkor az lehet program hiba, szivattyú hiba vízszint szabályzó hiba és végül a habérzékelőjének a hibája! Ha viszont végig forgatja a ruhát jobbra balra centri előtt akkor viszont a centrifuga funkciónak a reléje(ezekbe 3relé van a motor vezérléshez, 2 jobbra balra, 3. centri vagy mosás választó) lehet rossz avagy annak a meghajtója, mivel itt már nem szólnak bele az érzékelők a programba! Kezdésnek ennyit! Üdv: Zoltán
Hali
Ez egy TOHSIBA mikrokontroller lesz. Aminek a beszerzése gyakorlatilag lehetetlen! Esetleg ha tennél fel képet akkor tudnák segíteni, meg a panelnak a számát, hátha találok valamit hozzá. Azt honnét tudod hogy az a rossz tutira?
Szia!
Megnéztem nyitott ajtóval. Oda-vissza pörgette centrifuga előtt, és nagy meglepetesémre elidult a centrifuga is(jól beterített vízzel ) . A szívattyút még nem néztem meg, ugyanis még nem szedtem szét a gépet csak a vezérlést néztem meg. Lehet valamelyik érzékelő döglött be? Amikor nem megy a centrifuga, akkor csak morog a gép és nem pörgeti fel a centrifugát és a szívattyú sem megy. G5LE-1-Vx (az utolsó betűre nem emlékszem) 24 V relé (omron) van benne 2 darab. Találtam neten G5LE-1-24 típust, gondolom ez a 2 ugyanaz lehet. Ja és kivettem az eepromot is és pihentettem fél órát.
Hello
Én még a szivattyúját megnézném hogy milyen állapotban van(nincs-e kikopva a közepe)?!? A légcsapdáját is meg kéne nézni, hogy nincs e tele kosszal, ezt a légcsapdát az üst alján találod meg és a vízszintszabályzó csöve megy rá, ha ez a légcsapda el van dugulva akkor az is csinálhat ilyet, ez is okozhat „egyszer jó egyszer nem” hibát. De ahogyan írtam ezt még okozhatja szintszabályzó és a hab érzékelője is, és ezek viszont bizonytalanul tudnak működni. Üdv: Zoltán
Szia!
Most úgy néz ki, hogy működik! Annyit csiáltam, hogy a lefolyócsőbe belefújtam egy nagyot. Először nem ment át rajt a levegő, aztán nekiállt bugyorogni a gépben a víz, szóval valami kosz lehet a hiba oka. A falban is kipucoltam a kifolyó szifonját, hát az is eléggé retkes volt már. Azért jó, hogy még az eepromot is kiforrasztottam!
Hali
Azért nem indult el a centrifugája mert azt érzékelte hogy van benne víz, azért én még azt a légcsapdát is megnézném benne! Üdv: Zoltán
Sziasztok! Boldog új évet mindenkinek!
Whirlpool awo/d 41105 géphez keresnék rajzot, ha esetleg belebotlott valaki. Sajnos a neten nem találok. Bármilyen program állásban csak a szivattyúja hajlandó menni egyébként megjelenik a "szerviz" üzenet. Esetleg ha valakinek van ötlete akkor nagyon megköszönném!! További szebb évet!
Hali
Rajzot soha az életbe nem fogsz hozzá találni! Ha meg igen akkor is olyan minőségűt hogy azt használni nem lehet, de ez nem csak erre a gépre vonatkozik! Én azzal kezdeném hogy szétszedném a gépet, és körül néznék a szintszabályzó körül, nincs e el tömődve a csöve, a légcsapdája tiszta-e? Ki kellene mérni a szintszabályzóját is hogy jó-e. Ha itt minden ok, utána jöhet az elektromos rész! Sok sikert!
Szia!
Szintszabályzó és légcsapda tiszta és átjárható! Fűtőbetétje viszont szakadt, hőelem ellenállása 21Kohm! Vajon a fűtőbetét is okozhatja? További szép napot!
Igen okozhatja a fűtőbetét is, de ezt könnyen ki tudod deríteni, a fűtő helyére teszel egy 100W-os izzót próba erejéig az is jó. Ha úgy indul akkor az volt a probléma! A hőelemnek meg jó az a 21KOhm!
Hello Mindenki!
Egy barátom ENRGOMAT mosógép programkapcsolójával van pici bajom: (ha jól tom, ebből 1 tip létezik csupán) az A programban nem vesz vizet. Prog kapcs csere 1 másik használtra: 1szer végigment az A prog hibátlanul, azóta soha többet. Mi lehet a baj? Lehet e erről vmi rajzot szerezni? Köszönöm.
Hali
Rajzot nem igazán lehet szerezni, de el kell hogy keserítselek, ebből legalább 4féle létezik, vagyis eddig annyi féle került ide hozzám! Ilyenkor azt lehet csinálni, hogy ki kell takarítani a vízszint szabályzó csövét meg kimérni hogy nincs e beégve érintkezője! Mivel ez még erre a hibára is utal!
Köszönöm.
Segít-e, ha lefotózom és közzéteszem? Mármint a rajta lévő számokat... A csövet a 7-en kipucolom, meg jól megohmmérem és megpucolom az vízszintjelzőt.
Hali
Az az igazság hogy sokat nem segít, mivel rajzot meg ilyeneket nem fogsz hozzá találni. A szintszabályzót még nézzed meg, ha ott is minden ok akkor csak ugyanolyan számú program kapcsolóval próbálkozz. Üdv. Zoli
Hali!
Sajna tévinfot publikáltam: csak az A program nem szíjja bé a vizet, a többi rendben fut. Azt is csak a leglején. Ha másik programmal beszívatom, utána rendben lefut. Meg tudnád e mondani, h az A program esetén a programkapcsoló mellik lábán kellene vellanyt mérnem, amikor elindul és engedi bé a vizet? Tán ezzel közelebb kerülök. Köszönöm én is Zoli
Hali
Az összes programnál ugyan azon az érintkezőn keresztül kapja a mágnes szelep a vizet! A programkapcsoló belében több ilyen műanyag bütykös tárcsa van, ezeknél az szokott lenni hogy elkopnak a bütykök, vagy az energomatoknál láttam már olyat is hogy le volt törve, ezért lehet hogy ha arrább van tekerve akkor már nem fogja kinyitni a szelepet! Sajnos ezzel nem igazán érdemes foglalkozni, vagy csak akkor kezdj bel ha van hozzá türelmed, mivel minden érintkezőt ki kéne mérni ami azon a körön van!
Jó'stét!
Valszeg nem fogom szétszedni, annyit talán nem is ér a holmi, gondoltam ha 1szerű eszközökkel lehet javítani, akkor ok, ha nem nem dönteném szét a programkapcsolót, nem akarom a világot rugókba és programtárcsákba borítani. Nagyon köszönöm a tanácsokat!!! Üdv Zoli
Szia Tihamér! Mielőtt szétkapnád a "progit" , nézd meg a 90-fokos tlixont nincs e megszakadva. Ez az üst alsó oldalán található a szivattyú fölött van pontosan. ennek a szakadása okozhat olyat h nem vesz vizet csak néhol.
ja és mérd ki a szelepeket is azok kb 3,5kohm szok lenni. Sok sikert.
De azt írta hogy másik program sornál viszont működik, ezért az hiba is ki van zárva! De azért ki lehet méregetni!
Egen-egen. Talán még 1 kis méricskélést megér a dolog. Bár ha sok jó 5let gyűlik össze, a végin még meggyavítom...
HELLÓ. BOCS ha már a kérdés előfordult,de én nem találtam. Van egy INDESIT WI102 előltöltős mosogép,ami azt csinálja, hogy felveszi a vizet majd egy keveset kiszivattyuz és tovább semmi, ha többször ujrainditom akkor néha viszont végig csinálja a prog ramot. Ha lehet nem szeretném ,hogy új elektronikát kelljen bele venni. Megköszönném ha valaki tudna segiteni.
Hello
Először is nézd meg a légcsapdáját, hogy nincs e eltömődve, meg a vízszintszabályzót, hogy jó e! Ezek okozhatnak ilyen problémát! De esetleg mérjél rá a fűtőre is meg a hő elemre, hogy jó e! Ha itt minden ok, akkor jöhet az elektronika!
kösz a választ. FÜTÉS van. a légcsapda müködik még a vizszintszabályzót megnézem ujra.
Sajnos a vizszintszabályzó is jó.Mégegyszer kösz..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |