Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RC-modellautó elektronika

Témaindító: Robi82, idő: Jan 27, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 39
(#) Zimm-3R-maN válasza tatabike hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

xD szánalmas... attól hogy valaki 13 hozzászólást írt még lehetnek gondolatai...
De ha van jobb ötleted halgatom..
(#) Zimm-3R-maN hozzászólása Okt 15, 2007 /

Nagyon eltértünk. A kérdéstől, hol van az az adatlap, ( mellesleg telefon is van és a boltra rácsörögtem ) esetleg írnál egy linket??
(#) Lucifer válasza Zimm-3R-maN hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Na csak hogy én is beleszóljak a témába.

Adatlap: google, rx2 datasheet -> 21000 találat.

Továbbá ajánlom neked ezt a honlaopt.

tehát amiről a szó forog az a jól ismert RX2-TX2 IC páros. Kismillióegyszázezerszer lerágott csont a fórumon. N+1 hozzászólást írtam már ide amiben az IC tulajdonságait ecseteltem. No akkor most írom az N+2-diket.

Szóval van ez az IC és az adó párja a TX2. A TX2 ami a távban van meg elkódolja az általad megnyomott gombkombinációt és elküldi a rádióadódba. Rádióhullámokon elkezdenek szállni az éterben, és jó esetben elérik a vevő antennáját. A jelek bejutnak a rádióvevőbe, onnan demodulálva, stb. Eljutnak az RX2 bemenetére. Az RX2 nem csinál égeggyadta világon semmit, csak dekódolja a rádióból jövő jeleket. 5 lábán azt a jelkombinációt adja ki amit te a mancsoddal nyomkodsz a távon.
Nem erősít, nincs belőle nagyobb áramú stb. Viszont minden übergagyi kínai szutyokban ez van. Tehát ne az IC-vel agyaskodj, hanem a végfoktranzisztorokat cseréld nagyobbakra.
(#) tatabike válasza Zimm-3R-maN hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Szia Zimm-3R-man,

naná, hogy lehetnek gondolatai, akár 1 hsz után is, sőt, az a jó, ha vannak... Csak az a nem mindegy, hogy Te egy segítő szándékú hozzászólásra válaszolva olyan hangnemet engedtél meg magadnak, amit jobb érzésű, mások GONDOLATAIT tiszteletben tartó kollégák még 10ezer hsz után sem fognak megengedni maguknak. Na, csak ennyi volt a bökkenő. A gizdáskodás, meg az arcoskodás ne legyen már egészséges, építő szándékú gondolat, mert mindjárt dobok egy hátast.... :felkialtas:

TaTa
(#) Zimm-3R-maN válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 15, 2007 /

Miért nem lehet mindenki olyan mint LUCIFER...( a holnapot már ismertem, mármint az UW-s tanácsadósat, én is ezzel szoktem szivatni... )Kössz a tanácsot, az IC-k világában én még iskolás vagyok..
(#) Zimm-3R-maN válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

A végfoktrantiztort mien nagyra cseréljem?? Bocs hogy ennyi idő után kérdezem meg.
(#) joco1234 hozzászólása Okt 26, 2007 /

sziasztok lenne egy olyan kérdésem
hogy nem jó egy táva autóm néha néhe vesz jelet
néha meg nem és össze visza megy
lehet ezzel még valamit csinálni?
(#) Zimm-3R-maN válasza joco1234 hozzászólására (») Okt 31, 2007 /

Elemcserét próbáltad már? Ha az sem jön be akkor nézd meg valami nincs e a kocsidban ( fémdarab, fölösleges vezeték )
(#) gunner19 hozzászólása Dec 8, 2007 /

Sziasztok! Nekem is van 2 rc gépem és én is megszeretném piszkálni 1 kicsit őket motor stb

köszi előre is
(#) Hessler hozzászólása Júl 15, 2008 /

Üdvözlők mindenkit!

Segítségre volna szükségem egy RC modellben végre hajtandó módosításban!
Azon kívül, hogy egy kész rajz alapján meg tudom építeni az áramkört, semmilyen ismeretekkel nem rendelkezem! Ezért aki tud segíteni, azt arra kérem, hogy kész kapcsolási rajzot, alkatrész beültetéssel jutasson el hozzám! Nyákot meg tudom tervezni!
Amire szükségem volna: egy olyan vezérlőegység, aminek a bemenetén 0-7 volt közötti
feszültség jelentkezik, ezt a feszültség változást kellene érzékelni-e. A vezérlőegységnek 1 voltonként emelkedve kikellene adnia egy impulzust ami egy darab 6 voltos relét vezérelne. Mit kellene tudnia: 1 voltnál a relé behúzna, és elengedne, 2 voltnál a relé ismét behúzna, és elengedne, és ez így menne 7 voltig. Ill. ugyan ez kellene vissza felé (csökkenő feszültségnél) csak akkor másik relét vezérelne.

Kép: Hivatkozás
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Aki tud, kérem, segítsen!
Előre is köszönöm Asztalos Attila
(#) Moderátor hozzászólása Hessler hozzászólására (») Júl 15, 2008

Ez az oldal nem a Laci bácsi, és nem is a Gyuri bácsi kívánságműsora... és ezen kívül:

1. Nem nyitunk fölöslegesen topikot!
2. Nem adunk topiknak olyan címet, hogy HELP!, Segítség!, és ilyesmiket...
3. Ajánlom még EZT is a figyelmedbe (XVI. pont)!

És a vicc, hogy mindegyik pont benne van a Fórumszabályzatban egytől-egyig! :eek2: :eek2: :eek2:
Bizony ám!
(#) Moderátor hozzászólása Hessler hozzászólására (») Júl 16, 2008

Uraim!

Kérem, hogy a topicba nem tartozó hozzászólásokat ebben a topicban szíveskedjetek folytatni!
(A hozzászólások egy részét, amik témaidegenek, át is pakoltam.)

Köszönöm a megértést.
(#) daneszka hozzászólása Aug 8, 2008 /

Hy all! lenne egy kis gondom, vettem egy Zebra 4 FM PRO távot vevővel,és mikor rádugom a motort a vevőre+az akkut,bekapcsolom a vevőt,erre elindul a motor is,pedig a távirányítón nincs mozgásban 1 kar sem! Addig megy a motor,amég ki nem kapcsolom a vevőt....Ez mitöl lehet?

Válaszotok előre is köszönöm. Üdvaneszka
(#) DonCarlos hozzászólása Okt 7, 2008 /

Hello!

A következő lenne a kérdésem. ez egy modell autó szabályzója.
http://tamiyausa.com/product/item.php?product-id=45029

ebben található a következő fet:
http://pdfdata.datasheetsite.com/pdf1/Renesas/H7N0308AB.pdf

ezt kicserélhetném-e valamelyikre a következők közül?
http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irf3205.pdf
http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irl3803.pdf

az rcmodell forumán irták h valakinek sikerült valakinek nem. most ezért szeretnélek titeket is megkérdezni hogy mehet é?

Előre is köszi!
(#) Richy91 hozzászólása Dec 17, 2008 /

Sziaasztok segitséget szeretnék kérni... van egy Tamiya TL-01 es modell autóm és driftelni szeretnék vele. mind1 a többi nem lényeg a kérdésem az lenne h egy Carson turns 27-es szabályzó hánykörös motor bír???? Nagon fontos lenne h valaki tudjon nekem válaszolni. Előre is KÖSZÖNÖM!
(#) Richy91 válasza daneszka hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Szia Lehet h programozni "tanítani" kell a szabályzódat. Nekem is volt ilyen csak nekem a szabim csinálta ezt. én akkor reseteltem eggyet és ujra megtanítottam a szabimat. nem akarok okoskodni. nekem ez a tapasztalat!
(#) DonCarlos hozzászólása Jan 5, 2009 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy pl egy tamya teu 101 bk szabályzó milyen jeleket kap a vevőtől? átfogalmazva a kérdést milyen jellel tudnám vezérleni ezt a szabályzót?

Előre is köszi!

Üdv:
Zsolti
(#) googa válasza DonCarlos hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Keress rá a szervó vezérlés témára. Ugyan azon az elven működik. Nagyjából 1ms - 2ms hosszúságú négyszögelekkel működik, amikből másodpercenként 50-et kell küldeni neki. De mondom, nézd meg itt, vagy Google-n, hogy egy szervó, miként működik. Üdvözlet: googa

ui.: Ez, ha emlékeim nem csalnak, a tamiya alapszabályzója lesz... Ha kész a vezérlésed, ne felejtsd el setup-olni. Úgy kell, mintha távirányítóval csinálnád.
(#) DonCarlos válasza googa hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Köszi szépen! Igy már teljesen 1értelmű ahogy mondtad, mert a szabit végülis egy szervó "helyére" kötjük ergo a vezérlésnek meg kell 1eznie. Csak sajna most az uC-m szarozik...

Üdv:
Zsolti
(#) googa válasza DonCarlos hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Szívesen! Csak nem egy rover projekt lesz a vége?
(#) DonCarlos válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Valaki tud már valamit... de megyünk a marsra
és az uC is megjavult uh megy ezerrel a fejlesztés
(#) Z_zoli hozzászólása Jan 6, 2009 /

Hello
Van nekem egy RC autóm nem profi mert a vevő IC az RX-2-G
na mivel csak 3 akkumlátor megy belé ezért a összfeszültség 4,20 V, de a motorra csak 3,70V jut.
előtem szólók írták h a tranzisztorok miatt van.
autózok vele egy olyan egy és fél percet és a Tranzisztorok tiszta forrók.
na az lenne csak a kérdésem h mire cseréljem őket?
üdv Zoli
(#) googa válasza Z_zoli hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Adj nekik egy jó hatalmas hűtőbordát.
(#) googa válasza DonCarlos hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Az nem egy megbízható szabályzó, csak úgy halkan megjegyezném... Nehéz vele irányt váltani, mert nem mindig tudja eldönteni, hogy mi a dolga.
(#) Z_zoli válasza googa hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Köszi a választ de én le szeretném őket cserélni mert sok a feszültségesés.
(#) Z_zoli hozzászólása Jan 6, 2009 /

Ja és még egy kérdés lehet nem tartozik ide de megkérdem,
egy motorról h lehet megállapítani h mennyi feszultséget bír??

Lehet hogy majd valami saját megy a helyére. majd még kiderül.
(#) googa válasza DonCarlos hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Jobban járnátok, hiszen az idő is fontos a versenyen. Ha hajót építetek és hajócsavar hajtja, akkor abból vegyetek több félét és kísérletezzétek ki, melyik a leghatékonyabb. A fordulatszám sem mindegy. A hajómba betettem egy 44.000 1/s fordulatszámú motort és állt a vízben egyhelyben. Közre játszott a kavitáció, meg a nagy fordulatszám és nyomaték miatt a hajócsavar lapátjai kisímultak. Most 22.000 1/s-en hasít, mint az álom...

Ennyire még nem merültünk bele. még alakul a váz meg minden. de köszönöm a javaslatot.
(#) Z_zoli hozzászólása Jan 7, 2009 /

Hello
teszek fel képet akkor...
a felső jobb sarokban melegszik a 4 tranzisztor.
azokat mire lehetne kicserélni??
válaszokat előre köszi.

DSC00011.JPG

Következő: »»   3 / 39
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem