Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   231 / 2506
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Azt nem mondta nekem, hogy honnan van, csak egyik percről a másikra elromlott és azota rossz is.

500Wattos a trafó a pufferek 73V/6800uF. Gondolom akkor, hogy +-60volt körül lehet a tápfesz. Vagy több. Ebbe akkor már egy jókis végfokot lehet épiteni. Többet majd csak hétvégén tudok mondani róla mert akkor lesz itt nálam.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Az igen akkor volt benne kakaó az biztos. Viszont a 6800µF kevés lessz egy értelmes erősítőbe, érdekes, hogy a fisherekben ilyen kevés a puffer, az enyémben 55V 4700µF os kondik voltak, szóval nem vitték túlzásba
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Van nekem még itthon egypár 6800as. Bár ezek csak 63Voltig birják. Majd lesz valami.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Ilyen tápfesznél már van kakaó rendesen. Én 2x80W os végfokhoz raktam 4x10000µF-ot a +-45V-ra
Abban bőven elférne 2x30000uF.
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Megmérte a srác a feszkót. +-70Volt. Arra gondoltam hogy a Bajinál kapható 400watt FETes véget beletenném, az már jólenne neki.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Bár nem ismerem azt amit mondasz de tuti jó
Az előfokot és a többi részét meg akarod tartani vagy abból is lessz új? Vagy estleg nem lessz ilyesmi?
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Van benne valami kijelző szerüség. Meg EQ, vagy mi.

Szeretné ha müködne, de kapcsolási rajz hiányába nemtudom mithova kössek majd.

400 Watt FETes végerősitő

Ez lenne bele.
(#) distvan hozzászólása Jan 7, 2009 /
 
sziasztok
lene egy kérdésem van egy 2-x 100w autoerösitöm rákötöm egy számitogép 400 w os táp 12v ágára meg van 2db 22000 Mf 40v kondim müködnifogvele szerintetek nekeljen kisérleteznem köszi
(#) Robi85 válasza distvan hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
Müködni fog kondi nélkül is. De ha jól tudom itt sokan nem ajálják hosszu távú használatra.
(#) agressiv válasza distvan hozzászólására (») Jan 7, 2009 /
 
A PC táp nemigazán alkalmas ilyen felhasználásra, és azt sem szabad elfelejteni, hogy nem minden teljesítmény van a 12V-ra tervezve. 12V-on max 200W nyi teljesítményt fogsz belőle kicsikarni, de az ezzel a baj erősítőknél, hogy ha egy rövid ideig nagy áramot vesz fel az erősítő akkor le fog kapcsolni a táp. (Ha működik benne a védelem)
(#) Holubek hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Ha esetleg valakinek kell nagy végfokról rajz akkor most itt van és kérem a hozzáértőket hogy mondjanak valamit róla hogy ez szerintük jó-e. Érdemes-é megépíteni mert a stereo-hoz csak a végtranyók 30E FT.
(#) frissadam válasza Holubek hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
És ezt mivel lehet megnyitni?
(#) ZPKing válasza frissadam hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
MS Office 2007-el
(#) frissadam válasza ZPKing hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Akkor nem lehetne ezt a rajzot valami hagyományosabb formátumban feltenni?
(#) Holubek válasza frissadam hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Dehogynem........ Sorry.
(#) Holubek válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Még így is felteszem...
(#) szamóca válasza Holubek hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Egy ilyen teljesítményű erősítő biztos PA célra kellhet. Az építési költség közelében pedig használtan szerintem megvásárolható. Tudom ez nem csak az árról szól, de elgondolkoztató.
(#) valve válasza Holubek hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Az eredeti cikk itten talalható: 1500W 4 Ohms Power Amplifier

Szerintem ami Rod Elliott oldalán van az mind működik de lehet ez csak az én véleményem...

Mindenképp építeni szeretnél egy ilyen nagy végfokot? Dobzolás, toroid méretre/feszre, pufferek, tranyák, bordák, nem kevés pénz! Mert ha hobbiból akkor ok, de ha azért, hogy strapáljad, kibulizd vele magad, meg mert gondolod, hogy kevesebből kijössz mintha megvennéd akkor szerintem vegyél egy gyári végfokot.
(#) frissadam válasza szamóca hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Azért nem mind 1, hogy mondjuk 150e ért veszek egy kinai álomkütyüt amit már valaki lestrapált. Vagy ugyanennyiből építek egy 0 Km-es végfokot, ami úgy működik ahogy én akarom, ha pedig baj van vele, tudom hova nyúljak.Persze baj nem érheti, hisz én készítettem Persze ennek feltétele a jó rajz, és a jó építés.
(#) gubi hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Sziasztok!
Szerintetek életképes ez kevesebb feszel mondjuk 2*50v-al?

(#) Bassmester válasza frissadam hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Ez így van :yes:
Ebben a teljesítmény osztályban, nem nagyon találni 150.000-ért végfokot, de olcsóbban kijönnek hozzá az alkatrészek.
Viszont... csak az fogjon hozzá ilyennek aki már túl van jópár sikeres végfok megépítésén, van kellő tapasztalata, eszközei, műszerezettsége és tisztában van azzal, hogy a gondos, makulátlan munkájával értéket teremt.
Ha valaki kezdő, vagy csak képtelen precízen, tisztán dolgozni, az ne is álljon neki, mert a csúnya, tré munkával épített készülék, még az alkatrészköltsége felét sem fogja érni.
(#) Dj TSM hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Valaki az ittlevok kozoul epitett mar olyan kapcsolast,ami egy erosito vegfok bemenetere szerelve akkor aktivalja a vegfokot ha jelet kap a bemenetre???Mar mint valamilyen reles megoldason keresztul. Erdekelne valami jo otlet,ha valakinek van megkoszonnem a segitseget.
(#) djloui válasza frissadam hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Az ágota ds 1200-at megkapod netto 90.000ft-ért és az egy kitünő magyar végfok ami uj garis, gyári, bevált, kiforrott, stb és bulizhatsz vele reggeltől estig csúcson.
(#) agressiv válasza djloui hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Viszont amit senki sem említ meg hogy a mélye nem valami jó az erősítőnek (ágota) és (tapasztalt emberek szerint) csak szélessávú hangfalakhoz jó, mélyládák hajtására például teljesen alkalmatlan néhány úr állítása szerint akik hangosítással foglalkoznak!
(#) vicsys válasza Dj TSM hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
(#) Bassmester válasza agressiv hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Ágota DS-300-zal már kipróbáltam a szubomat. Nagyon kultúráltan szólt vele. Nyugodt, telt, kellemes hangja van és lehengerlő a dinamikája, pedig ez csak 150 W csatornánként. 30 Hz alatt valóban gyenge, de ez szerintem szándékosan van így. A hidalt TDA 7294 végfokomat hangminőségre simán veri.
(a Castone-ok egyébként olcsóbbak és nem rosszabbak)
(#) dibuska hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Nem tudtok olyan erositot ami 12 v-tra megy engem nem erdekel hany vatos csak szoljon jobban mintha re volna kotve siman az mp3-masom egy akormilyen reprora mer en nem nagyon akarok nyulkalni 220 V-tba mer csak kezdo vagyok.

(#) aty92 hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Van egy 1000W-os autó erősitőm:Magnat The Rock 800 AMP 4Ch, és nem úgy müködik ahogy kéne :no: . Az a probléma vele,h kétcsatornáskét használva az egyik oldal meg se rezzen. A végfokokat lemértem azok jók. Én arra gyanakszom,h az előerösitővel lehet gáz. De még nem méllyültem el annyira az erősítők terén. Valakinek valami tippje, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem müködik?
(#) frissadam válasza djloui hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Én voltam egyszer egy buliban , egy helyen.Iszonyatúl szólt a cucc mint hangerőben, mint minőségben, főleg a közepek és a magasak.Nem bírtam ki és megkérdeztem a hangosítő fószert h mi a cucc ott a sarokba ami annyira villog zölden.Ő készséges volt és körbemutatott mindent. QSC végfokok voltak összesen 3 darab sztereo.Csak 400W-osak.Madein USA.És meg lehet nézni egy 400as QSC árát és hallgatni a hangját....
Én azóta másképp kezelem a erősítőket.
Főleg h közben egy 2X100 as castonra is rámértünk,persze a tápja 2X33 V. Nem jött belőle ki 50Hz-n több 60 W-nál szinuszba.Pedig nagyon próbáltunk csalni a szkóppal
(#) agressiv válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
TDA erősítőhöz ne hasonlíts ilyesmiket
Amúgy megmondom őszintén én még nem hallottam Ágota cuccot, nekem csak azok a szakik mondták aki ilyeneket is használnak hangosításon, és persze sokkal nagyobb teljesítményűről van szó! Viszont azt tudom, hogy az Agota erősítők FET-esek és az is biztos, hogy FET-es erősítőknél elő szokott fordulni a rossz mélyátvitel.
Következő: »»   231 / 2506
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem