Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Na akkor holnap ramegyek a kerdesre! Beugrom valahova egy mikiert es megmerem!
Bocsi rossz volt a modelszám !
Size: 6" / 150mm Impedance: 8ohm Power handling: 80 / 160W Frequency range: 50Hz - 6,5kHz Voice coil: 25 mm Sensitivity (1W/1m): 88 dB Magnet size: 20oz
Oké. De ezen adatok alapján nem lehet kideríteni a hangszóró adottságait, képességét. A Thiele-Smal paramétereire lenne szükség ahoz hogy bármit is lehessen róla mondani. A doboz hogyan jött létre?
Gyári dobozterv szerint? Konkrétan mire akarod használni? Egycsatornás szubként akarod használni, vagy párja is lesz? Ha szub, akkor milyen szatelitek lesznek/vannak hozzá? Milyen erősítő(K)-ről fog menni a cucc? Ez nem valami autócsomagtartós buffogó akar lenni? Van róla képed, terved, bármi egyebed? Csak akkor tudhat bármelyőnk is segíteni, ha tisztában vagyunk a konkrét problémával, és a fentebb felsorolt kérdésekkel.
Már egyszer feltetted ugyanezt a kérdést, azóta is ugyanazokra az infókra van szükség, amit a másik topikban kértem.
A másik fórumon nagyjából minden használható infót megkaptál már. Ott shalafi66 néven írok.
Mármint ha valami lineáris átvitelű mikrofonnal mért. Mert az olcsó kapszulák 4k fölött csak utólagos korrekcióval használhatók.
Mennem kell ! Holnap délután meg lesz szinte minden !
És nagyon köszi a segítséget !!!
Ilyen célra tudsz megfelelő elektret kapszulát ajánlani?
Van egy Behringer C-1-es mikim, de ez nem teljesen lineáris és 40 Hz -től visz át , tehát felejtős :no: De azért nézd meg, hátha mást mondasz rá.
Nem tudtam ,hogy Te vagy az, azt hittem csak olvasod Megegyszer ezer koszonet erte!
Még mindig WM-61. De a C1 is jó volna, ha ismernéd az átvitelét 40Hz alatt.
óh, én nagyon szívesen. holnap is.
Azt sajnos nem közli a gyártója, bemérni meg lehetelen dolog lenne számomra, ez már igazi labormunka volna. Ha meg neaggyisten szűrőzve van, ami elképzelhető (ez egy beszéd felvételi miki), tovább nehezedne a feladat. A WM-61-re tudsz bezserzési forrást?
hjA, panasonic márkaszervíz.
Üdv valaki legyen szíves dobjon meg egy hangváltó vagy egy aluláteresztő szűrő kapcs. rajzzal!Mélynyomót készítettem.
És szeretném megkérdezni kell-e bele cső? Ha igen milyen szempontok szerint? Köszönöm! LÉCCI RAJZOKAT!
Kb mennyit érdemes fizetni érte?
Csak azért kérdem mert nem vagyok tisztában az árával, csak azt tudom hogy elég ritka, de azt sem szeretném hogy nagyon lehúzzanak
Hat kiprobaltam a domokat meg a piezokat is. DTF12 es KHS 106. Hat oszinte leszek. Piezok jobbak, akarki akarmit mond. Ugyan jobban kijon rajtuk az alapzaj a tolcseres szerkezet miatt de szerintem a domoknak semmivel sincs jobb hangjuk, raadasul olyan fulethasogatoan nagy a kulombseg a 2 dom kozott ,hogy teljesen felejtos. Igaz 16 esetleg 17 khz-ig tudtam probalni mert egy 20 eves SONY gyongyszemmel hajtottam oket, ami tobbet nem visz mar at. Mindenesetre szerintem ezek a piezok rendben vannak, nem erzem ,hoyg nagyon butan szolnanak...amen!
Közöld velünk légyszi legalább a hangszóród tipusát, esetleg mellékeld az adatlapját, hogy azt se nekünk kelljen keresgélni, így jó eséllyel kaphatsz segítő válaszokat. A felhasználás jellegével is jó lenne ha tisztában lennénk, valamint a láda térfogata, a kívánt vágási frekvencia is érdekes lehet azok számára akik használható segítséget kívánnak nyújtani neked.
Képet is dobhatnál fel róla, ha lehetséges
Na, osszedobtam amit kell! Egyelore piezok nincsenek bekotbe es csak minden masodik csavar van bent, kitomve sincs, szelel is meg ezer helyen, ragasztva lesz csak nem vettem ragasztot en hulye!
A lenyeg ,hogy bitang jo lett Hat almomban sem gondoltam ,hogy ez a 10 cm-es kis sbx ilyen jol produkal a melytartomanyban! Raadasul halal perfektul sikerult a reflex nyilast is hangolnom...65-70 hz nagyon kajak...63-ra hangoltam, ennyi elteres belefer Majd 50-nel elfogy a hangszoro es alatta csak a reflexnyilas szol de bitang jol el lehet kuloniteni... Igazsag szerint igy elsore elegedett vagyok...kivancsi leszek milyen ha egyben lesz rendesen....mellesleg 2 meretben terveztem a nyilast, csak egy lapot kell cserelnem belul, az egyik 63 hz a masik 51-re....megnezem majd azzal is... Nem tudom mit szotl volna egy 4,5 literes zarthoz de ez igy eleg patent lett...majd ha ugy adodik meghallgatom egy kicsi zartban is...bar eros ketsegeim vannak afelol ,hogy jobb lehet!
Ha eltakarod a reflexcsövet, akkor máris zárt lesz a doboz és vatelinnel tudod hangolgatni. De ha jól szól akkor hagyd így.
Mekkora a cső? Kép is lesz róla?
1700,- körül volt mikor én vettem.
Na ja, ha eltakarom, de akkor meg mindig 2x akkora mint kene mert 8,4 liter lett....bar 13,5 literre nekem jobban tetszett volna. De mivel ugy sem vartam sokat igy elso korben a meretek voltak adottak, ahogy nekem tetszik. Aztan ahhoz igazitotam a meretet es a hangolast!
Reflexnyilas nem cso, hanem negyszogletes. 12x1 cm nyilas es 10,2 mely. Azert 12 mert a netto merete is 12 cm igy ertheto. Masik lapocskat ha cserelem akkor csak 4,4 cm mely lesz. Kep lesz, csak legyen szepen rendben. Szerintem nagyon kis mutatos es hangra tenyleg jol hasznalhato, filmezni vagy akar zenelni is azt hiszem jol produkal igy felig osszebarkacsolva En kozel nem vartam ennyit. Volt 1620-as srp-m is zart ladaban de azt tudom ,hoyg nagyon gyenge volt. Csoben is nagyon gyengen muzsikalt. Aztan ha segit rajta a reflex ha nem, igy kellemes tehat igy marad
Reflex? Az a hangszóró soha az életben nem működik majd normálisan egy b-reflex dobozban. Felejtős, ha kicsit is érdekel hogyan szól. Ez így csak egy kiemelős rezonáns mélytartomány, amit hallasz, és a "jótól" nagyon, nagyon messze van, főleg ha hozzáveszed a 79dB-s érzéketlebnségét is...
13,5 liter? Viccelsz? A 8 is sok.
Ez valoszinuleg igy is van, en nem igazan tudok sem merni sem mast, Te jartasabb vagy a temaban.
Csak 2 gyari 50 lityo koruli 3 utas sonyhoz tudom hasonlitani per pill....lehet rossz a fulem de nekem egy 12 m2-es szobaban nem sok hianyerzetem van, leszamitva persze ,hogy a hangnyomasa ertelemszeruen kisebb. De usse ko, osszedodom 4,5 literbe is, megnezzuk Igerem abszolute objektiv maradok!
Az adatos matrica le van róla szakadva tehát nem ismerem de képet csinálok róla!
Az nehéz lesz, mert kevesebb lesz a mélytartomány. Csak cserébe pontosabb.
Sziasztok ! Köszi a segítséget, de már megoldódott a probléma ! Egyik havertól kaptam egy kész cuccost !
Üdv 12l
A kép még folyamatban van
Azért itt tényleg érdekes dolgokat lehet olvasni...
Megtudható például,h egy tízcentis sbx-vacakból,meg egy ötszáz ft-os piezóból olyan sugárzót lehet tákolni,amit akár mérőmikivel is érdemes lehet vizsgálni...mindeközben pl.a monacor hangszóróit a földbe döngölik.Ez igen... :yes: |
Bejelentkezés
Hirdetés |