Fórum témák
» Több friss téma |
olvastam hogy ez valami kapcsoló üzemű stabilizált tápegység, akkor ennek a kivezetésén a 14 Volt az stabil?
És ha a kimenetre rákötöm a 7805 öt akkor stabil 5 Voltom lesz? de azt is olvastam hogy a belsejében 1 potméterrel állítható a kimeneti feszültség, ez szerintetek lehetséges?
Hát lehet hogy stabil azt nem tudom! De ha rákötöd a 7805 öt akkor az lesz az biztos!A potméterrel nem tudom mit lehet állítani!
Mascot 8620 Power Supply (Elektronikus kapcsolóüzemű stabilizált tápegység)
Használható minden 10-14,4V* -on működő készülék tápfeszültség ellátására pl.: CB/Amatőr rádió adó-vevő berendezések, autó hi-fi... készülékekhez. A készülék kifigástalan állapotban. Adom hozzá a gyári hordtáskát és a DC oldali csatlakozót vezetékkel! Műszaki adatok: Hálózat: 220V (váltakozóáram), 50/60Hz, 0,7A Kimenet: 13,5V* (stabilizált egyenáram), 5A Gyártva: Norvégiában *A tápegység belsejében egy 1db potméterrel állítható a stabilizálandó villamos egyenfeszültség. Ez egy vaterán árult ugyanilyen táp egység leírása, akkor ha ez igaz, akkor stabil?
Jaja stabil! De ha 7805 öt használsz akkor teljesen mindegy hogy stabi-e, mert úgy is stabil lesz a 7805 kimenetén az 5V-od!
ok köszi a választ remélem,hogy működik még.
kis teljesítményű.
itt az oldal tetején van a keretezett K betü (csak ebben a témában keres..) beírod neki: * topic:3818 hq kb 5 perc alatt át tudod futni a találatokat. összefoglalni ettől nehezebb
találtam egy egyenirányítót, ez áll rajta: RU 9324 GI KBL06
Nem tudja valaki hogy ez 9 Volt 1 Amperhez jó e?
Jó neki
Bővebben: Link
heló
Köszi a segítséget ezt én is megtaláltam de ebből én nem vágok semmit, meg angolul sem tudok azért kértem a segítséget hogy jó e vagy sem,...
Találtam 1 tápot a mellékelt képen lefotóztam a belsejét meg az adatait,... az lenne a kérdésem hogy ez helyettesíti a szintén mellékelt tápot? tehát hogy erről megy a 7805 re, és úgy az áramgenerátorra,... egyenáram jön ki rajta és elektrolit kondi is van benne,...
Ez ugyan kicsit off, belekezdtem egy bluray pointer építésébe, egy 3W-os lámpát felhasználva. Már a fontosabb dolgok elkészültek, és ugyanezt egy vörös modullal is meg lehet csinálni (és meg is fogom) ezért kapcsolódik a témához kicsit.
Bővebben: Link (betöltés után egy F5-öt nyomjatok, az első képet nem szokta firefoxnál megjeleníteni valamiért)
tehát ebben ott az egyenirányító, meg az elektrolit kondi, és így ez helyettesíti, oké és az szerinted megoldható hogy rákötöm a 7805 öt és akkor lesz stabil 5 voltom, de azt hogyan tudom megoldani hogy az 5 volt mellett a 9,5 volt is maradjon?
ventilátornak! szóval hogyan tudom megoldani?
hát számítógépbe való igaz 12 voltos, de 9,5 volton max nem pörög maxon,...
Jó, akkor párhuzamosan az áramgenerátor előtt kösd rá a táp kimenetére.
így gondolod? tudom kicsit gyenge rajz,...
mondjuk 1 dolgot nem értek, ebben a tápban csak 2 dióda van egyenirányításnak, nem 4 kell amúgy? vagy ez így is jó?
Szerintem azt az egyenáramú motoroknál kérdezd! Nem ide tartozik. Ide lézerrel kapcsolatos kérdéseket tegyél fel!
Amúgy a dióda egyenirányításra szolgál. Nem fontos abból négynek lenni. Az egy speciális eset (GRAETZ híd). Szóval elég abba 2 dióda is.
Az 1 diódás egyenirányitás csak vagy a + vagy - félperiódust hasznositja a graetz hid mindkettőt.
Cső!
Innen meg fogod érteni a dolgot! |
Bejelentkezés
Hirdetés |