Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   76 / 507
(#) zolika59 válasza hubi71 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

A cikket olvastam, félelmetes. Nem tudom mi kell még ennek a népnek. Megpróbáltam url gomb alatt beírni a címet helyesen de az sem űködöt. Talán moderátor kell hozzá?
(#) szsrobert válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Sok oldalon úgy gondolják, hogy a kuruc kizárólagosan rossz dolgokat ír, ezért finoman fogalmazva nem kívánatos a használata, a rá való hivatkozás.
Ennyit a személyi szabadságjogokról, vélemény szabadságáról.A rendőr ellen indul eljárás, mert a talicskához bilincseli a visszaeső betörőt.
Aki Magyarországon alkotni próbál, azt ellehetetlenítik, és megmagyarázzák neki, hogy téved...
(#) watt válasza szsrobert hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

kuruc
Ennyit az összeesküvég elméletekről
(#) nagytibor válasza watt hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Mikori ez a törvény?
(#) nagytibor válasza watt hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Találtam egyet.

Bővebben: Link

Ott az elején, hogy ki az előterjesztő.
(#) lehar válasza Winettou hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Nem irtál semmilyen hülyeséget.Valóban ez a tipusú generátor tényleg igy van,ha jobban megnézed a rajzot,láthatod hogy a belső tekercsvégek mind ösze vannak kapcsolva,és az eggyenirányitás tekercspáronként,külön,külön eggyenirányitóhiddal,amiknek a +,ill a negativ polusai párhuzamosan kötve.Ennél a tekercseléstipusnál böven elegendő a 0,6-0,7 mm-es drót.Indok : mivel polusokként a maximálisan várható teljesitmény valahol 30-45 Watt,ezt oszd el 24-el ami = Kb. 1,2-1,8 Amp/tekercs,maximális érték.Ez az érték csak nagyon ritkán,nagyon erös szélben lessz, átlagban valahol ennek a felére számithatsz.
(#) watt válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Én nem tudom, még azt az oldalt sem olvastam el, amit belinkeltem, csak biztos voltam benne, hogy nem szűrnek itt semmilyen oldalt.
(#) pudding1 hozzászólása Jan 12, 2009 /

Tud valaki olyan oldalt ajánlani ahol legalább megközelítőleg el tudják találni az időjárás előrejelzést??? Ahol eddig szoktam nézni (2 oldal) , ott most pillanatnyilag éppen derült idő északi széllel, a másikon pedig borult-ködös időt és déli szelet jósolnak. Itt most feladtam-maccsom sincs......
(#) Winettou hozzászólása Jan 12, 2009 /

eggyenirányitás tekercspáronként,külön,külön eggyenirányitóhiddal,amiknek a +,ill a negativ polusai párhuzamosan

Akkor lehet hogy jobban járok ha páros számú tekercset készítek,mondjuk pont 8-at mint a mágnesszám?
és így minden tekercsben egyszerre gerjeszt áramot.
A menetszámot nem lehet körülbelül kiszámítani?Egy tekercset elkészítek és annak megfelelően le vagy fel tekerek rá hogy mekkora a fesz.?
Egyébként menyinek kell lennie (egyenirányítási veszteség) hogy 24v legyen a vége?26-28V?
(#) Dzsos válasza pudding1 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Szia!
Időkép klienst ismered?Telepíteni kell 3,8mb.mailcimedet ismerem ha gondolod átküldöm.
(#) Atis57 válasza Winettou hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

szia!
én nem szeretem azt 1fázisú gépeket a lüktetés miatt.3fázisnál a 2/3s szabály célszerű 8mágnes/12tekercs stb.
de ki lehet számitani , csak nem érdemes.
Az egyenirányitási veszteség indul 0,3,0,6,és 0,8 Voltról esetleg kétszer !innentől az átfolyó áram miatt nő!akár 2X10Vig is. de a tekercs belső ellenállása +szórási reaktanciája miatt az üresjárási fesz 2X esetleg 3X akkora legyen mint a terhelt végfeszültség.számokban 24V----48--70V indukált.
(#) pudding1 válasza Dzsos hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

(Jöhet, köszi)
(#) zolika59 válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Nem tudtam megállapítani, hogy ennek a törvényjavaslatnak mi köze a fenti témához. Segítenél.
(#) nagytibor válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Valaki felvette a dolgot. Én, meg pontosítottam. Anélkül, hogy állást foglaltam volna.

A felvetés az volt, hogy meredek a kormány részéről, hogy a szelet is állami tulajdonnak deklarálja.
A pontosság kedvéért megjegyeztem, hogy a törvényjavaslatot nem a kormánypárt részéről nyújtották be.
Hogy mi köze a szélnek a szélgenerátorhoz?
Ítéld meg magad.
(#) nagytibor hozzászólása Jan 13, 2009 /

Nekem kicsit fura, hogy a gáz és villanyszámla mellé, még szél és szélcsend számlát is fogok kapni.

Ja igen. Van működő szélgenerátorom.
(#) zolika59 válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de nem talátam a törvényjavaslatban ilyen részt.
(#) pudding1 válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Stimmel pedig. Így kezdődik: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség
Országgyűlési Képviselő
()rszággyülés hivatala
Irományszám: 11325_.
Érkezett: 2007 JA 11.
T/. . . számú
Törvényjavaslat
de ha a széles részre gondolsz akkor: (3) A nemzeti vagyon feletti tulajdonosi jogokat a Kincstári Jogügyi Igazgatóság
(továbbiakban : Igazgatóság) gyakorolja, egyben polgári jogi ügyekben -ha
törvény eltérően nem rendelkezik - képviseli a Magyar Államot ........................2. § (1) Az állam tulajdona egyben a nemzet vagyona ....................................3. § E törvény alkalmazásában vagyonnak minősül :
(a) minden ingó és ingatlan dolog, amely tulajdonjog tárgya lehet ;
(b) az értékpapír, és a dolog módjára hasznosítható természeti erők ;
(#) pudding1 válasza watt hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Van valami újabb mérési eredményed? (Nekem befagyott a kísérletezgető kedvem-képtelenség befűteni a műhelyt.) Jó lenne látni hogy más közben tud haladni...
(#) watt válasza pudding1 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

A héten szedtük le a fát, elvileg van már helye, de van két dolog, amit be szeretnék fejezni. Nincs lezárva az ügy, hamarosan lesznek eredmények. De leginkább a takarás hatása maradt érdekes, mert a többi kérdésre a korábban belinkelt irodalmak egész jó válaszokat adtak. Azért a lapát formákat ki akarom próbálni, mennyit számítanak.
(#) nagytibor hozzászólása Jan 14, 2009 /

Miután állami tulajdonba vettük a szelet és a napsütést, utána egy hanyag mozdulattal privatizáljuk is.
Oszt, jónapot.
Nesze neked megújuló energia!

Van értelme egyáltalán a szél és egyéb természet adta energiák hasznosításával próbálkozni?
(#) zolika59 válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Amíg el nem zavarjuk a bünözőket addig nincs! Sajnos mindenki csak a napi megélhetésével törődik. Nem tetszettünk forradalmat csinálni. A globáltőke pedig felzabálta az országot. Azért azt megnézem mi lesz a szélszámlással ha bejön a három kutyám közé az udvarra.
(#) watt válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Mármint kicsoda? Arra haragszol, aki leolvassa? Na de hagyjuk, nem érdemes ezen lovagolni. A törvényjavaslaton is csak akkor, ha törvény lesz belőle...
(#) nagytibor válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Merőben más a véleményem, de máshol beszéljük meg.
(#) zolika59 válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Rendben . Írj e-mailt például.
(#) watt hozzászólása Jan 14, 2009 /

Esetleg még annyit, hogy ha ezt a törvényt elfogadják, és tényleg adóztatni akarnak, akkor ezt tényleg érdemes lesz névszavazásra bocsátani, mert ez a törvény egyértelműen a természet megóvása ellen hat! Én biztosan alá fogom írni, ha kell.
(#) pudding1 válasza watt hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Helyes! Én is azt fogalmaztam meg magamban hogy bár politikailag semleges vagyok, de ahogy meg akarják adóztatni a szelet meg a napot, na azon a napon fogom előkeresni a "kaszák egyenesítése házilag" kézikönyvet!
(#) nagytibor válasza zolika59 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

A válaszom a következő:

Bővebben: Link
(#) watt válasza pudding1 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Inkább csak a tollat fend és keresd az összefogást, mert az erősebb minden kaszánál!
(#) sityi válasza watt hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Lehetne kérni egy példányt ebből a kézikönyvből?
Esetleg az AK47- fegyvertisztítás házilag tudnám cserébe felajánlani.
(#) Manfred hozzászólása Jan 14, 2009 /

Beteg lettem az állami tulajdonba lévő széltöl mert olyan a munkaköröm,hogy kint vagyok egész nap. Most kihez forduljak? A háziorvoshoz vagy a Pécsi ítélőtáblához? Nem fizetünk még elég adót?
Következő: »»   76 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem