Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   18 / 1144
(#) moha21 hozzászólása Nov 26, 2008 /

elindul a gép, de kép nincs
(#) mammut válasza moha21 hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

ITT van a MOSFET adatlapja!
Remélem sikerül belőle valami infót kinyerni!
(#) moha21 válasza mammut hozzászólására (») Nov 26, 2008 /

ja itt akartam megköszönni!
(#) kicsu hozzászólása Dec 13, 2008 /

Sziasztok

Olyan gondom van,hogy bekapcsolom a pc-t kb egy perc és csak úgy simán kikapcsol,ha megpróbálom megint indítani akkor már 5 másodperc és kikapcsol.Próbáltam már mindent kitakarítottam,tápot cseréltem.Ha az alaplapról leveszem azt a 4-es csatit(kettő sárga kettő fekete kábel) akkor nem kapcsol ki.

Előre is köszi
(#) lapose válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Szia!

A sárga a tápban +12V, a piros a+5V!
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Az a csatlakozó az erősáramú 12Vos csatlakozó. Régebben azon kapta a grafikus a kakaót. Ma már külön csatlakozója van. Proci már régen nem erről mén, egyedül az alaplapra kapcsolt hűtők. Valamint a hangkártya erősítője mehet +-12Vról, ami nagyobb fogyasztó (20Wba azt hiszem belefér), valamint ha van soros port. Ha e nélkül mén, akkor lehet átment a csatlakozó zárlatba (alaplapon), vagy nagyon különböző potenciálon van ez a csatlakozó és a 2*10(12)es csati 12Vja.
(#) kicsu válasza KTobi hozzászólására (») Dec 14, 2008 /

Köszi a segítséget akkor nem szekálom inkább vmi hozzáértőre bízom a dolgot.
(#) Kawmi hozzászólása Dec 22, 2008 /

Sziasztok. S.O.S!!!
A probléma a következő: Nem indúl a számítógépem, nem jelenik meg semmi a monitoron..Csak a POWER LED világít!Minden kap áramot,de nem kezdi el tölteni a BIOS-t,már szinte minden más hardvert teszteltem(HDD, Videokártya, Proci, Ram, Táp) az alaplapon kivül (AS-Rock K7NF2-RAID).
Mi lehet a gond?(az alaplappal).
Már megvolt a Clear CMOS is de semmi..!
Ja és a MCP-RAID Chipset (south bridge controller) a gép bekapcsolása után kb 10mp-el már tüzforró.
Ha tudtok segítsetek!!! Előre is Köszönöm!
(#) beri5tib válasza Kawmi hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Szia. A progblémádra van egy nagyon jó megoldás, kiveszed az alaplapot a helyéről, könnyes búcsút veszel tőle majd bedobod a kukába. Ha tüzel az egyik IC akkor ne várd hogy az működni fog. Valami elszált benne sajnos ezen nem tudsz segíteni, vegyél egy másik alaplapot.
(#) STcastoro hozzászólása Dec 23, 2008 /

Üdv Mindenkinek! Mi lehet a hiba??
Asztali pc-m van/még van jótállása/.Észlelt hiba:
Időnként nincs mikrofon hang amikor beszélnék a Skyp-n.
Én hallom az ellenállomást/tehát a hangszóró működik/de engem nem hallanak.
Mikrofonok cseréje sem hozott eredményt,/ezek szerint a mikrofon jó.
A hiba akkor szünt meg amikor kikapcsoltam a gépet majd újraindítottam.
Hál ist nem sűrűn csinálja de bosszantó.
Elképzelhető,hogy a hiba nálam van nem a PC-n?
Sajna kezdő és nyugdijas vagyok.
STcastoro
(#) Kawmi válasza beri5tib hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Szea. Sajna eddig nekem is csak ez jutott az eszembe... de azért köszi
De mi okozhatta ezt ??? Menet közben eltávolított DVD-RW (meghajtó) előidézhet ilyet??? Mert eddig nem volt belőle gond...
Nem lehet h csak a BIOS szállt el??
A földelés hiánya lehet a tettes? Ja és ebben a gépben már egyszer elszált egy alaplap...
Ennél az alaplapnál cserélhető a BIOS!!?
(AS Rock K7NF2-RAID)
(#) Collector válasza Kawmi hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Menet közben lehúztad a meghajtót a tápról? Az előidézhet ilyet.
(#) Collector válasza STcastoro hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Most téged nem hallanak, vagy te se hallod a hangod néha ha a mikrofonba beszélsz? Nagyon nem mindegy. Skypeon, ha valami netforgalom van mellette, előfordul, hogy akadozik, és kihagy a hang. Ezt úgy lehet orvosolni, hogy egyik fél sem tölt netről beszéd közben pl.
(#) Kawmi válasza Collector hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

igen,de nem ez az első alkalom,még nem volt belőle gond..

Csináltam én is, de akkor is kockázatos dolog, főleg, ha úgy húzod le, hogy közben még 50x össszeér egy tized másodpercre. Elnézve a lapod, nem fog egy nagy összegbe kerülni a cseréje, a kuka javasolt.

Értem..
Nemtudod h kb mennyiért kapok használtan egy hasonló teljesítményü alaplapot????
A tápnak szerinted lett vmi baja???

Nézz szét a prohardveren, hwsw-n, expresszen, meg néhány helyen, ott találni fogsz megfelelő lapot. Néhány ezer forint max. A táp, ha noname, akkor lehet probléma, de nem jellemző.

kösz mindent!!
(#) STcastoro válasza Collector hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Üdv collector!
Nem megbántás képpen ,de nem olvastad élég figyelmesen a 4-ik sort.
Én hallom az ellenállomást ,engem nem hallanak.
Ugye van egy olyan beállitási lehetőség,hogy HANGESZKÖZÖK.ott ugye elvileg egy skálán lehetne látni, hogy működik-e a mikrofon,vagy nem.
Sajna nálam az utóbbi szokott lenni,hogy nem müködik.
Nem tudom hogy mondják szak nyelven,én igy tudom.
Nincs kimenő jelem,csak bejövő,tehát nem akadozik a hang, egyáltalán nincs.
(#) brigi17 hozzászólása Dec 25, 2008 /

Hello!!
Van egy kis problémám és SOSt szeretnék kérni!!!
A gépem vmiért nem ismeri fel az eddig jól működő hanszórómat. Hiába csatlakoztatom nem észleli. Magának a hangfalnak nincs baja, discmanhez csatolakoztatva működik. Ha van vmi megoldási ötlet azt megköszönném!! Puszi.
(#) vpist válasza brigi17 hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

hali!
A mikid műkszik?
Ha nem, sztem próbáld meg a hangkártyát megmozgatni, lehet, hogy rosszul érintkezik.
Ezen kívül esetleg driver probléma...
(#) djyuri válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

HY

alaplapi elemcsere....lehetőleg működés közben,ha ügyes a kezed...ha nem,akkor kikapcsolva...számíts bios újraállításokra.
(#) vpist válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Őőőő bocsi ha hülyeséget írnék, de úgytom a BIOS beállítások törléséhez kb. fél percre kell kivenni az elemet... nem tom. Tehát szem kikapcsolva is megpróbálhatod, nem törlődik. Tipp: készítsd oda a másikat, ne akkor kelljen elszaladni érte
(#) Jackass hozzászólása Jan 13, 2009 /

Üdv!!!
A számítógépem egyszercsak megúnta a melót és beadta a kulcsot.Nem reagál semmire. Nem indul semmi zajt nem ad ki.Amikor áram alá helyezem a rendszert minden felvillanik a bill. a monitor minden.Megnéztem a tápot a biztosíték rendben.A tápra gyanakszom még mindíg.Mi lehet a hiba és hogyan lehet orvosolni?Várom a tippeket
(#) besi99 hozzászólása Jan 13, 2009 /

Újévkor kaptam egy webkamera szettet , a cég neve :ITRY , modelIT42 Kellemetlenül ért, hogy a dobozon mikrobetűkkel oda volt írva USB: 1.1
mellé miniCD mellékelve :önkicsomagolo.exe
Az még le volt írva, hogy nem dugunk, installálunk.
El is indul szaladnak a kék izék, egyszer csak megáll, és olyasmit mond, hogy nem felel meg a progi a nemtom milyen elvárásoknak, és ne folytassam tovább, mert instabil lesz a gép , és forduljak a gyártóhoz másik driverért. De egy szál www-t vagy@-t sem találtam, és hozzátok fordulok. A Googleben találtam ilyen kütyüket az osztrák sógoroknál, de nem profitáltam belőle
Mutassátok meg nekik!
(#) djyuri válasza vpist hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

HY

persze,ha tele van az elem...mert attól,hogy te gyors vagy,attól még nem csak az elemet kell figyelni. Az elem mellett még van egy kis kapacitív egység,ami x időre képes táplálni a bios epromot. Ez lehet pár pillanat és lehet fél perc,ahogy írod,de ha már az elem kuka,akkor az se képes feltöltődni...főként az elem csökkenő belső ellenállása miatt.
(#) Format c válasza Jackass hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Helló Jackass!
Próbálj egy cseretáppal!
Az, hogy felvillan azt jelenti, hogy van 5V SB. Szerintem táphiba.
Üdv.: Formatc
(#) vpist válasza djyuri hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Jah, biztos igazad van... annyira nem értek hozzá, csak töröltem már így BIOS jelszót gépből...
Egyébként kérdésem: ha már EEPROM, akkor feltétlen táplálni kell? Mert úgy tom, h a Flash memória is az, és a pendrivba nincs elem... javíts ki!!!!
(#) Format c válasza vpist hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

Bocsánat, hogy beleszólok, de az elem tudtommal az RTC-t, és némi ramot (1-2K) üzemeltet.
(#) besi99 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

ez igaz , de mivel 6 USB csatim van, minden arról megy, semmi ps2 és a gond valószínű USB sebességből fakad, azért problémázok
Következő: »»   18 / 1144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem