Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
sziasztok
a kérdésem az lenne, hogy valakinek nincs e véletlenül benelux, colorlux nagyképernyős ndk? tv-hez nagyfesz trafója? most nem vagyok közelben, de pontos tipusszámot lelesem a hátuljáról, ha az elég. már jópár éve elromlott, de sikerült 1 ugyanolyan tipust szerezni, de most az is kezd rendetlenkedni. bekapcsolás után kb 1/2orát a kép felső része ugrálva becsikozódik, + kezd eléggé besötétedni a képe. valaki valamely problémára tud e megoldást? üdv Bv
függőleges eltérítő hiba.Asszem TDA 2030-al csinálták meg,azon a kártyán cseréld ki az összes elkót ügyelve a polaritásra.Elképzelhető hogy a képméretet újra be kell állítani.A sötétedés az már komolyabb hiba.Jó munkát!
Kösz a javaslatot majd ráprobálok erre, de most is a javulás 100%. Nézhető lett a kép a zöldböl kellet jocskán vissza venni. A betü kodokat meg nemigazán értettem ezért nagyon nem mélyültem bele.
Az rc bc gc kodok állitását javasolták ezeket babráltam. De ha esetleg van kod leirásod azt egy mellékletben elfogadnám. Köszönettel:v :google:
köszi a segitséget, ezt fogom teni.
esetleg ilyen tipusu nagyképernyős tv je nincs valakinek? vagy nangyfesz hozzá? mert a másik tv mnek az a baja. mert nekem olyan tv kell (idös ember miatt)ami nagyképernyős, s nem távirányitós. fontos, hogy a csatornák kézzel válthatóak legyenek.. tehát külön -külön gombos csatornánként mint a benelux régi tv.n előre is köszi mindent Bv
Ajánlok egy oldalt: WWW.elektronline.hu
Rákattintasz a távjavítás ablakra és kérdezd meg a szakikat nincs-e valakinek elfekvőben.Persze ne felejts el köszönni és megköszönni.A pontos típus viszont oda már kelleni fog.Üdv. Feri
Üdv mindenkinek nagyon kellene a segítség abban hogy van egy Panasonic Quintrix 82cm síkképernyős 3 éves tv-m. És egy pár napja szétugrott a kép benne és teljesen olvashatatlan és zavaros lett benne minden. Én leszedtem a hátuljaát és volt ott 2 mégnes egymásra fordítva és amikor azt piszkáltam ugrott visszafelé a kép de nem sikerűlt megcsinálnom. amúgy egy 5.1-nek a center hangfala volt a tv-m tetején lehet hogy az zúzta így szét azóta már semmi nincs rajta sem mellette. Kérlek szépen segítsetek mit tudok tenni előre is köszönöm ÜDV!!
Üdv mindenkinek abban kérném a segítségeteke hogy van egy Panasonic Quintrix 82cm síkképcsöves tv-m és a minap szétugrott a kép benne és teljesen olvashatatlanná homályossá vált minden. Jó lenne ha meg tudnám oldani valahogyan fontos lenne! Amúgy egy 5.1-es center hangfal volt a tetején lehet hogy az zúzta szét ennyire? De azóta már sem rajta sem pedig a közelében sincs semmi. KÉrek mindenkit aki tud segítsen előre is köszönöm. UDV!!
Húzd ki a konnektorból egy 20 percre.aztán próbáld bekapcsolni.
A center hangfalnak semmi köze hozzá,mágnesesen árnyékolt a hsz-e.Nem próbáltad meg a tv-t egy picit mozgatni,nem e érintkezési hibája lenne?Én már jártam hasonlóképpen.Szerintem a sorkimenő trafó környékén kellene szétnézni.Üdv.
Udv
Fokusz problema,lehet hogy kepcsonek le van torve az a tuskeje amire a fukusz megy,probalj meg tekerni a sorkimeno levo felso potin
Sziasztok!
Az lenne a gondom a tv-mmel, hogy amikor bekapcsoltam alul megjelent egy feketecsík olyan 12 cm nagyságú és a kép összenyomódott, de üzemel csak így nézhetetlen. Esetleg nem tudjátok, hogy mi lehet a baja?Nem adott ki semilyen hangot reggel még néztem, délután amikor akartam akkor így jártam. Schneider tv 72 cm pontos típust nem tudok mondani, régebbi fajta.
Udv
Szerintem fugoleges elteritesi hiba,elko csere az ic korul,es rendbe lesz.
közben megtaláltam a service manual-t felteszek egy pár képet ami szerintem segithet :yes: :wow3:
Sziasztok.
A kérdésem az volna hogy adott egy vodeoton ts 3342-es tipusú szines tv (kb18 éves) 51centis és levan égve az eltérítője. Kilehetne-e cserélni egy hasonló évjáratú ugyanakkora kép átmérővel rendelkezö videoton tv eltérítő tekercsére? Vagy egyeltalán lehet-e orvosolni valahogyan. Előre is kösz.
Igen,csak ügyelj arra hogy minden oda kerüljön vissza ahol volt.Én először átcserélném a csövet benne,majd el tudnám dönteni jó-e vagy inkább eltérítő csere.Szerintem. :yes: Ja igen és nem árt egy monoszkóp a beállításhoz.
Sziasztok. Kicseréltem a kondikat, a TV ismét tökéletesen működik. Köszönet Neked, és "gtk"-nak.
A tápfeszét nem tudtam megnézni, mivel meghalt a multim. De gondolom ez már nem lényeges.
Szivesen,gratulálok a sikeres munkához!Üdv!
Feri
Sziasztok! Sikerült megcsinálni a Quadral-t remekül működik azóta. A Sonynak még nem tudtam nekiállni, arra egyébként valakinek valami ötlete? (#345555)
Gratula!
Ahogy olvaslak tök nagy pechünk van, most adtam el karácsony előtt a birtokot házikóval, és otthagytuk nekik a Tensai őslényt, ami ugyan nem egyedi gombokkal operál, de egy 5,5X2,3cm-es- igencsak
(apám szabó volt) nagy billentyűt kellett megnyomni a csatornaváltáshoz.
A tv-ben kicseréltem a csövet és egész jó rajta a kép, csak nagy fényerőnél vibrál, főleg amikor fehér a kép. Viszont a másik gondom azvolna hogy a minap járt nálam egy 8 éves thomson 51 centis tv és a gazdája szerint amikor rájön a tvre az "5perc" (ami az utóbbi időben elég gyakori volt) akkor jobb esetben nemlátja a távirányítót meg a tv elején lévő gombokra se reagál, rosszabb esetben készenlétből be se kapcsol. A táp primer és szekunder oldalát ujra elkóztam, de nálam se előtte se utánna nemprodukált hasonlót. Ma visszavittem a tulajnak, még 1 órát ott ültem a tv mellett és nyomkodtam a távirányítót és minden okévolt. Mikor pedig elmentem tőlük 5 perc mulva már csörgött is a teló hogy megint nemlehet hangosítani a tv-t. hát ez őrület. Mitől lehet ez?
Szia! Thomsonnál(ICC17) jártam úgy, hogy az előlapi gombok nyitott állapotban vezettek! (olyan Kohm nagyságrendű ellenállásuk volt) És emiatt sokszor meghülyül a gép. Magától felhangodosik, lépteti a programokat, be se kapcsol. Ajánlom hogy szedd ki a nyomógombokat és keress bele ilyen videó vagy régebbi roncs panelokból másikat.
Szerinted a gombok cseréje megoldaná? Akkor amiatt hogy átvezet még a távvezérlőre se kell hogy reagáljon? De mig nálamvolt 1*se produkált ilyet. Kiérti ezt.
Azt elfelejtettem megkérdezni hogy mikor nem indul, nem villog a Led(hibakódok). Amúgy ezek a thomson-ok végigpásztáznak mindent, az indítás előtt. Ha valami nem stimmel akkor letilt. Szedd csak ki a gombokat egyelőre. Távról még lehet ígyis használni próbára. Hátha ennek is ez a baja!
Sziasztok!
Sikerült végre csinálnom a Sony hátuljáról képeket, valakinek valami ötlete mivel folytassam (ugye nincs kép, előtte szélesebb volt míg volt), a képcső nyakán lévő nyákon kicseréltem azt a pár elkot, meg az alsó nagy panelon is pár nagyobbat... Érezni hogy még jobb lett a képcsövön a töltés, de még mindig nincs kép
Ez a fajta tele szokott lenni kontakt hibával,és ez a jobb elején levő stabilizátoros/hátulról nézve,foto/ résznél elég gyakori jelenség.Megy a függőleges eltérítésed?A szekunder tápot is átkondiztad?
Szekunder táp, az az ami a főpanelon baloldalt belül van? És hogy nézem meg, hogy megy e a függőleges eltérítés? (csak mert nem vagyok tv szerelő, a tv-k elvi felépítését nemigen ismerem még, de nem kell ezért egyből lehúrrogi(ha valaki tervezné esetleg ), egy másik fórumon már megkaptam a magamét , pedig 1-2 dolgot akkor is sikerült már megjavítanom itthon)
Az a primer táp a szekunder a trafó után van és jobb oldalon belül vannak a stabilizátor részek.A múltkor volt egy hasonló hibám a 12V-os táp kondija volt dög.A függ.elt.hallani egy 50Hz-es kerregést a tvben.Látni a g2 poti feltekerésével lehet a vízszintes csíkot középen vagy a teljes képernyőt betöltő visszafutási csíkot az utóbbinál az eltérítés ok!A letolásról annyit mindenki így kezdte még a profik is. Jó bütykölést!Ha elakadsz írj!
Feri A jobb belső rész alkatrészeinek egyes lábait nem lehet látni az alul tartókeretként szolgáló műanyag miatt!Én hogy ne kelljen kivenni az egész nyákot egyszerűen körbeolvasztottam a pákával a műanyagot és letörtem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |