Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   85 / 1273
(#) c27 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Kösz. Hát a Tv-vel nem hiszem, hogy nagyon fogok foglalkozni, tv szerelőnél volt kb 2 éve és trafót cserélt benne. Azt hiszem azóta ilyen meg valamijen ic-t is. Sajnos már nem nagyon van alkatrész ehhez a tv-hez így is a trafót N.o-ból rendelte. Elég régi amúgy szegény.
A monitorra visszatérve csak saccra mennyibe kerülhet szervízbe a javittatás, mert házilag keresgetni a hibát hát talán nehéz. Igazából is csak azért akartam tudni megéri e elvinni a szervízbe.
(#) vajar hozzászólása Jan 8, 2009 / 1
 
Üdvözletem uraim.
A tv készülék tipusa: Samsung ck-5020 z.
A problémám a szinnel van ,vagy a pirosból van sok, ill a sárgából kevés. A szerviz menübe probáltam bejutni, hogy álítsak rajta de sehogy nem sikerült. ( az oldalon leírtak közül többel próbálkoztam) esetleg ha valakinek van erre a tipusra tapasztalata és egy müködő kodja kérem segitsen. (a távirányitó eredeti a készülék 11.-éves)
Köszönettel: v









(#) zoox válasza gombarzs hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Hali
Próbáld kikapcsolni normál menu-be a digitális zajcsökkentöt(Digital NR) ha jól emlékszem.A k55 lap egyik gyerekbetegsége volt hogy ossze vissza irogatta az eepromot .
(#) zoox válasza vajar hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
a Sleep Menu Mute ezt is próbáltad
(#) mdecsi válasza mindegy hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 

Még december közepén kisírtam pihétől. Addig lejmoltam, amíg adott egyet. Azért köszönöm!

Rendes társaság van ott is, több szakival, bár már a halálba kergettem őket. Ezzel a tévével amit most javítom, a 16:9-es Nokiával jól belenyúltam. Egyelőre a tápot és a vízszintes eltérítést tettem rendbe, de katasztrófális állapotban volt. A tápban a félvezetők 75%-a döglött volt. Maréknyi tranzisztort, diódát és feszstabot kellett cserélni. Én nem tudom mi történt ezzel a készülékkel...

Mostmár magához tért, de kép nincs, teljesen agyhalott csak szürke képernyő van visszafutási csíkokkal. Félek tőle nagyon, hogy a digitális rész pusztult meg valahol, akkor csúnyán besz*pom, mert ezt javítani...

Kellett nekem palplus meg pip...
(#) Ronin válasza gtk hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Nos. Első hírem hogy meghalt a multiméterem, szal enélkül kell továbbmenni. A függőleges eltérítéshez tartozó részt sem találom, ráadásul egy potméter sincs ennek a TV-nek az alaplapján (kivéve a sortrafón lévő kettőt). Hol kellene keresnem? Ebben még IC sincs erre a célra, hogy legalább arról beazonosíthatnám.
(#) vajar válasza zoox hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Sajnos ez sem nyert.
Probáltam: - mute 1 8 2 power
- info menü mute power
- a távirányiton és a készüléken egyszerre nyomni a menü gombot, de ezekközül egyikre sem nyitotta meg a service menüt.
Azért köszönöm az ötletedet.
(#) Papp Ferike válasza Ronin hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
poti nem is lesz azon a panelon,A függ elt.rész teljesítmény elemét egy h.bordán keresd.Egy képet küldessz rábólintok arra a részre!
(#) Ronin válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Itt van 3 kép. Elég pocsék minőség.
(#) vajar válasza vajar hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
A Variáciok összefüzéséböl összehoztam egy müködő kodot! A SAMSUNG ck5020z service kod nyitoja:
Készenléti állapotból
- némitás gomb
- képstilus válto gomb (szokásos, normál stb.)
- info gomb
- elalvás időzitő gomb
- power gomb
Ez a sorred volt a siker titka.
mindenkinek sok sikert, zooknak külön köszönet.
Üdv: v
(#) Papp Ferike válasza c27 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
megmondom az őszintét.Én nem javítattnám az tuti!
(#) Papp Ferike válasza Ronin hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
2-es képen az u alakú lemezkén van egy többlábas alkatrész.Mond a számát!Egyébkén a mögötte levő csati megy a képcső elt.tekercsére.A két vékonyabb szál a függ.eltérítőé.Ha azt visszakeresed a lapon akkor ahhoz az ic-hez jutsz.A környékén levő elkókat /összefügésben van azic-vel!!/cseréld ki!Ez az első feledat.
(#) Ronin válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Igen valószínűleg az lesz az, én bambultam el. Egyébként TA8403K a száma. Elkókat sajna már csak hétfőn tudok cserélni, persze használt cuccom van bele, de azt talán nem kellene.
(#) puncs hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
Üdv!

Találkozott már valaki olyan problémával, hogy az LCD TV négy sarkán negyed kör alakú homályos folt alakult ki? Esetleg történhet olyan mechanikai hatástól, hogy az ember nem egy asztalra fektette a talp felszerelésekor hanem egy kanapéra helyezte? Ennyi miatt is sérülhet egy panel?
(#) agressiv válasza puncs hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Kifröccsent a lekvár a buktából
(#) c27 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Akkor szerinted várjam meg amíg majd szétég benne valami és utánna célozzam meg vele a kukát?
Azért sajnálom mert 1024x768-on 100Hz-el megy és a max felbontás 1600x1200 75Hz-en.
(#) meszy18 válasza puncs hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Őszintén szólva,LCD képernyőt szétszedve még csak laptopban láttam.Igaz,elég gázos az a vékony kis panel a képernyő hátán,de szerintem a TV kasznija nem engedné,hogy eldeformálódjon.Szóval én valami már dologra gyanakodnék.Nameg az én TV-m is volt már elfektetve nem kanapé,hanem fotelben.De nem lett baja.Szerintem valahol a képernyő hátán lévő összeillesztésénél nem stimmelhet valami,mivel úgy néz ki a dolog,hogy: három üveglapszerűség a képernyő+egy műanyag.Ha ott valami elmozdult,akkor már nem segít rajta semmi.Egy tipp: ugye a gari már lejárt róla?Nem is olyan régen.
(#) Papp Ferike válasza Ronin hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Figyu!nézd már meg a tápfeszét az ic-nek,lehet hogy a táp elkója beteg,vagy a kicsatoló elkója?Használt is jó,ha nem folyik belőle semmi és tuti nem egy 10 éves készülékből és egy működés közbeni forró alkatrész mellől lett kibontva,aztán majd teszel bele újat.szerintem...
(#) kopidoo hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
Sziasztok!

Ma be****t a TV-m (grundig). A mellékelt képen látható a hiba! Olyan, mintha "behorpadt" volna a kép. Mennyi lehet a javítása?

Moderálva.
-- kobold

_MG_6929.jpg
    
(#) Papp Ferike válasza c27 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
igen erre gondoltam.egyébként nagyon régen kb 5 éve javítottam egy kis moncsit hasonló hibával.A képcső panelen a katódokat meghajtó áramkörrel volt baj.Egy asszem 68nF-os kondi szivárgott amikor bemelegedett.Azt írtad a zöld-del csinálta csak?Most javítottam egy 14-es sony monitort 1rugót kértem érte,ismerős volt a srác/többet nem volt arcom kérni,pedig kb 4 órát toltam bele.Ez van. Ja ,szétégni biztosan nem fog.Fel kellene cserélni a szineket a panelon.
(#) kopidoo hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
Sziasztok!

Az előbb rossz topicba írtam, de most ide is beteszem:

Ma beszart a TV-m (grundig). A mellékelt képen látható a hiba! Olyan, mintha "behorpadt" volna a kép. Mennyi lehet a javítása?

_MG_6929.jpg
    
(#) besi99 válasza c27 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
próbáld megcsinálni, az elektronika 60+70 %-a a kapcsolós táp
(#) besi99 válasza kopidoo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
lehet, hogy csak két iC csere
(#) mdecsi válasza kopidoo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szia!

Nem jó a pincushion beállítása a tévédnek. Magyarul azt hiszem párnatorzítás.

Nem írtál pontos típust. Ha értesz hozzá, szerezz hozzá leírást és keresd meg a hozzá tartozó potmétert és állítsd be ill. ha digitális, akkor ugyanezt megteheted a szervízmenüben.

Ha nincs hatással rá az állítás, akkor valami elszállt abban részben ami ezt generálja. Ezt nem tudod kapcsolási rajz nélkül megoldani, soha nem fogsz rájönni csak úgy ránézésre, hogy hol van ez a rész. Amúgy valószínűleg nem egy nagy probléma, szerelő szerintem olcsón javítja.
(#) kopidoo válasza mdecsi hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Nem értek hozzá, sajnos. A szervízmenüben állítva nem reagál, szerintem elszállt valami hardver. Irány a szervíz.

Köszönöm
(#) Ronin válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A helyzet az, hogy ez a TV már vagy 10 éves, és az IC körül volt (már kiszedtem mind) 8 elkó. Nem sajnálom tőle azt az 500ft-ot, így remélem egy darabig megint jó lesz majd. De ez majd jövőhéten lesz. Lehet csak kedden, még nem tudom mikor lesz rá időm.
(#) mdecsi válasza kopidoo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Kérj árajánlatot, valószínűleg csak egy kiszáradt elkó vagy egy tranzisztor. Nem olyan bonyolult az a rész ami kompenzál. Érdemes megmenteni a készüléket.

Sok szerencsét!
(#) hard válasza kopidoo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Udv

Satelit ic hiba.
(#) Papp Ferike válasza kopidoo hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Ha hozzám hoznád kb3-5ezer.Te akarod megjavítani?
(#) zoox válasza vajar hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A whitebalance állitáshoz sok sikert nem egy egyszerü feladat(1 régi csőnél) ha javasolhatom keress egy olyan képet vagy ábrát amin sok a szürke és a fehér és hajrá
Következő: »»   85 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem