Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Motorgyújtás

Témaindító: Peti.Janka, idő: Nov 2, 2006
Lapozás: OK   41 / 206
(#) Peti.Janka válasza Peticilin hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Hali már rájöttem én is reggel A kapcsrajzot megnézném.
(#) sevenhill válasza jandark hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

jól gondolod. a kapcsoló szimbólum a gyujtáskapcsolóra megy, itt akkor jelenik meg a z akksifesz ha a gyujtáskapcsolót on állásra forditod
(#) jandark válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Köszi és a többi helyes?mármint a tekercsből kijövő kék ill fekete a stekker fekete és kék vezetékéhez csatlakozik?
és már csak 1 a gyujtótekercsből kell e valamelyket tesre kötni vagy onnan eleve test van?
minden jót

egy kis türelmet, mert az infó egy régen leskiccelt mórickarajzról származik, viszont most előkerült a renajzliból egy félig szétszedett gyújtás, és mintha némi ellentmondás lenne
(#) sevenhill válasza sevenhill hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

még továbbontom a biztonság kedvéért. Esetleg Mex fórumtársnak nincs pontosabb infója?

IMG_5865.JPG

a gyujtómodult megnéztem, a szinek helyesek, mármint ami a modulhoz jön. Eztazért állitom igy mert a modulon rajta maradt az elllendarab, és a lecsipett vezetékdarabok is. Ami lentröl jön fel gondolom csatikon és kábelkorbácson jött fel gyárilag, mivel motor az itt nincs, erről nem tudok nyilatkozni. de ohmmérövel ki lehet szürni a a hozzápasszoló végeket. gerjesztő:200-500 ohm, jeladó50-200 ohm durván. (testhez képest)
a gyujtótrafónak a vasmagja szokott lenni a test, kivéve a robogók cdi trafóját. itt a zöldet kell letestelni, a másik értelemszerüen a gyujtáshoz megy

egyébként jeladót-gerjesztőt fesz méréssel is meg lehet különböztetni.a gerjesztő nagyságrenddel nagyobb feszt ad (müszer AC-n!)

pár dolgot gyorsan megmértem,,kint minusz 15 van még mindig igy lehet a mérés nemn pontos ,de talán irányadó lehet,,egyenlőre csak a tekercsből kijövő 5 szálon méregettem,,
fekete-kék103ohm
fekete -fehér 130ohm
fehér-kék 150ohm
kék a vázhoz képest 73ohm..
gondolom hidegben az ellenálásérték változik,talán a pára ill nedvességtartalom is..
tekertetni nem tudom még mert aksi nincsen benne ,de van egy másik blokkom is,igy a berugótengelyt szépen át tudtam épiteni,,ezen sajna nem volt.,.egy két rugáshoz képest néztem az adatokat,,a fekete-kék adott máris 10-12voltot alig moccintásra..talán segithet öszeilleszteni a képet,,köszi az eddigieket is,hátha kialakul

pontosan nem emlékszem erre a motorra, de klasszikus esetben két mérés kell. jeladó a blokkhoz képest, gerjesztő a blokkhoz képest. Mex fórumtárs, ha jobban meg tudod magyarázni, jelentkezz, segits!

szia!
Minden segitség jól jön ezért mindent köszönök
megpróbálok üzenni Mex-nek én is,hátha
szép estét neked holnap pedig megmérem ezeket is :yes:
(#) jandark hozzászólása Jan 12, 2009 /

Szép jó reggelt mindenkinek,,itt a gilera elektromos felépitése nem látom át rendesen ezért bárminemü segitséget elfogadok az eddig leirtak alapján.
(#) Peticilin válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Hali!

Bocs hogy ennyit késtem a kapcsi rajzal,de küzdöttem az eagle-vel.Csak rajz szinten jó,az alkatrészek tokozása nem stimmel!Nekem nagyon bonyorult ez az eagle.
(#) Peti.Janka válasza Peticilin hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Köszi! Én áttérek a fet-es cuccokra, most tervezem az etz-m gyujtásának teljes átalakítását. Már megálmodtam a jeladót is meg az elektronikát is. Előgyujtásszabályzó meg megy a kukába
(#) mex válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Milyen előgyújtásszabályzót akarsz kidobni?
(#) jandark válasza jandark hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

sziasztok az olasz mocik gyujtásrajzokon tudja e valaki a szinek jelentését?,,pl g=sárga,,n,nero =feketestb ezt a kettőt tudom csak kihámozni ez alapján már boldogulnék..köszi mindenkinek
(#) Peti.Janka válasza mex hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Hali! IGC-60 Ha nem ismered itt a link a gyujtásleveős funkciója meg a tiltós funkciója tetszik de azért nem hagyom rajta.
(#) mex válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Nem vált be?

Milyen karakterisztikát állítottál be az előgyujtásszabályzón?
A berakása után nem éreztél változást?
Bocs hogy faggatlak,csak én is gondolkoztam rajta hogy veszek rá,azért érdekelne a véleményed róla.
Ha nem kell és esetleg eladnád,mennyit kérnél érte?
(#) Peti.Janka válasza Peticilin hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Hali! Teljesítményben nem igazán hozott plusszt. egy dolog tetszik benne, hogy ha rajtfelejtem a gyujtást akkor leveszi. De a 300ccm-esre alakítás sokkal többet hozott a 250es gépnek. még nem döntöttem el hogy eladjam e vagy maradjon de ha eladom akkor szólok. A legnagyobb bajom, hogy ebben egy régi szoftver van ami alapjáraton egyenletlenül jár a moci mert 1400 as fordulat körül kezd rendesen müködni. az új szoftverü chipet meg egy vagyonért akarják adni hozzá, és nem cserélik garanciában.
(#) hasza.attila hozzászólása Jan 15, 2009 /

Hello! Megtudnátok mondani, hogy hogy kell beállítani egy négyhengeres motornál a gyújtást? Előre is kössz:Atti.

Akkor mivel mostmár volt rá lehetőséged,magasabb fordulatnál nem vettél vissza az előgyujtásból?
A 22 fokot módosítottad valamilyen irányba?
(#) Szabi87 válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Hi ! Engem érdekelne az igc-60 ! Ha úgy döntesz eladod dobj egy privátot ! Kösz !
(#) bigyo75 hozzászólása Jan 17, 2009 /

Sziasztok.Problémám a következő:Van egy 125.ös endúróm.babetta gyujtással.Nincs ford.szám méröm,de sztem nem forog ki rendessen.Tudja-e a babetta gyujtás egyáltalán a 8-9000- fordulatot?Ha nem,meg lehet-e oldani,kevés pénzből,hogy tudja??Meg van a motor eredeti Motoplast nevű gyujtótrafója,ami állítólag tartalmaz némi elektronikát is.2db kivezetése van,egy normál saru,és egy 2x szélesebb.Esetleg rá lehet erre kötni a babetta jeladóját?? Segítő válaszotokat előre is köszönöm.
(#) Csabaktm hozzászólása Jan 17, 2009 /

Sziasztok Van egy ktm gs 125ös endurom! És MOTOPLAT gyujtással van ellátva! a trafó is piros motoplatt két vezetékes! És elment a szikra! az egyik vezetékben feljön a trafóig az áram (a vastagabban )! De van egy fekete szál a kisebb az is csatlakozik a trafóra! De abbol nem jön fel a trafóig áram!! a feketeszál, mi lehet a gond ? Valaki tudna segiteni, Nagyon megköszöném. Üdvözlettel Csaba

Kép 007.jpg

(#) mex válasza Csabaktm hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Hello. A képet látva úgy tűnik a műgyanta megrepedt a jeladóbütyök körül,és esetleg károsodott a tekercs,vagy a kivezetése. Ráadásul még némi elektronika is van a jeladótekercsre kötve,és szintén kiöntve,úgyhogy nem egyszerű a dolog.Itt keresgélj,emlékeim szerint rajzot,vagy fényképet találsz az ala...éséről
(#) mex válasza Csabaktm hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Hello. Neked is ajánlom az előző hsz-beli linket.
(#) Csabaktm válasza mex hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Igen igen, Nézem Köszönöm!! Csak Most azt nem tudom hogy enyém 12ő vagy 6voltos e! Mitől lehet ezt megtudni? Köszönöm előre is! Üdv Csaba
(#) bigyo75 hozzászólása Jan 18, 2009 /

Hello.Az enyémre is tudtok valamit mondani?
(#) Csabaktm válasza bigyo75 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Szia, Igen tudja produkálni a babszi gyujtás a 8,-9000es fordulatot bizonyos idejig!!Nem lesz sok élettartalma!ha azt mondod van motoplat trafód,! ?Akkor inkább azt javaslom hogy probálj, szerezz be egy normális Motoplat elektrónikát! És akkor nem lesz vele gondod ha jó!
(#) bigyo75 hozzászólása Jan 18, 2009 /

Köszi.Nincs lendkerék:20000,állórész 15000+ ezek postakölsége./utánnaérdeklődtem./Szeretném a mocit eladni,és nem akarok sokat rákölteni.Megtudod mondani mi száll el a babszi gyujtásban??
Következő: »»   41 / 206
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem