Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hálózati zavarszűrő építése elektroncsöves erősítőhöz
Lapozás: OK   1 / 1
(#) marciart hozzászólása Jan 16, 2009 /

üdv mindenkinek

Szoval az a problémám hogy van egy vadász töltény gyár velence rádiom és nem tudok olyan eszközt rákötni ami hálozati feszültségről megy mert elkezd bugni de nagyon, és valahogy ezt a zugást kellene megszüntetni. Sajna én nem értek annyira hozzá, esetleg tud e valaki valamilyen megoldást erre mert nagyon idegesitő külömben ipod rol nagyon szépen szol. Meg minden olyan eszközröl ami akksirol münködik.

DSC00144.JPG

(#) marciart válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

köszönöm
De már megpróbáltam nem segit csak az alap bugás szünt meg.Anyival jobb hogy akksis audio eszközröl nem búg. DE a hálozatról münködö forrás ról még mindig búg.
(#) (Felhasználó 1947) válasza marciart hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Szia !

Az egyenirányitó cső (EZ80) és az anódfesz elkójának cseréje segithet.(2x50uF)
Esetleg a -5V előfesz elkóját is cserélni kell.

Üdv! Luki
(#) (Felhasználó 1947) válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Meg természetesen a csatolókondikat ellenőrizni kell.
Egy több 10 éves gépben ezek az alkatrészek már el vannak öregedve.

Üdv! Luki

Köszönöm a segitséget

DE már kicseréltem és nem szünt meg mondom csak hálozatarol münködö forrásnál csinálja, pl:ipod rol nem, meg egyébb aksiról münködö eszközröl.
DE azért köszönöm a segitséget.

üdv

Köszönöm megprobáltam nem segit. Vallszeg nem a táppal van a baj.

üdv

Ne haragudjon kifejtené nem egészen értem.
Csak kapizsgálom.

Köszönöm

Megprobálom

üdv

AZ mérőmüszer eggyik zsinorját a konektor eggyik érintkezőjéhez érintettem a másikat a vas magra.

A műszer csak rövid pillanatra jelzett feszültséget utána semmi. És mig hozzá érint gettem recseget a hangfal de csak mig mozgattam a vasmagon.
(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

remélem ez jelent valamit
(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

de ha folymatosan hozzá érintem semmit nem jelezz.

üdv

A kapcsolsáokat már leellenőriztem minden rendben van, és egggyenfeszen is probáltam semmi.

Valahol más hol lehet a bibi
nem lehet hogy a rádio ilyen?

azt még nem néztem de arra rájöttem hogy ha bekötök egy kondit a bemenetre és azon keresztül küldöm a jelet rá akkor nem annyira zug.DE ha többet kötök akkor sem csökken a hangminőség viszont romlik.
(#) kaszarobert válasza marciart hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Persze, mert felüláteresztő szűrőt csinálsz, és levágod a mélyhangokat

Amit Zoli mondott az az, hogy a testet és a jelet is leválasztod egy kondenzátorral, de még akkorával, hogy a mély hangjaid sem szünjenek meg. Szerintem ez csak nagyfrekis leválasztásnál jöhet be, mint például, koakszkábel leválasztása földhuroknál, ahhol nincs hasznos jel ebben a frekvenciatartományban! Persze úgyis kiderül ha kipróbálod, max megigérem, hogy 3*átrágom a szakirodalmat!

Persze, ha egyenfesz van a trafón akkor akár meg is védhet...

Egy jó minőségű konektorba dugd a két készüléket, hogy minél kisebb legyen a földhurok, illetve jó minőségű kábellel kösd össze a jelforrást és a rádiót, ahol vastag és jó minőségű az árnyékoló rész, esetleg, egy plusz vastagabb rézdrót. Mit tapasztalsz?
(#) Action2K hozzászólása Jan 17, 2009 /

Szia!
Próbáld meg, a ki és bemenet közé, egy hangfrekis leválasztó transzformátort tenni. Ilyet akár a régi modemekből, hálókártyákból is termelhetsz ki.
Bővebben: Link
Gyári bekötése: Link
Nálad a "C" láb értelemszerűen hiányzik.
(#) marciart válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

üdv

SEmmi ugyan az a hiba áll elő.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Tudom, a napokban építettem egy csöves erősítőt, és a PC-re kötve semmi brumm. Ha a hálózati trafó leválasztós, akkor nem lehet semmi gond. Persze minden hibátlan.
(#) marciart válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

üdv

A rádio vétel zajmentes tisztán hallható.
(#) marciart válasza Action2K hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

üdv

Képet tudd küldeni az erősitőről amit épitett kiváncsi vagyok rá.

Nagyon kiváncsi vagyok rá

üdv

SZép munka nekem ezt sikerült alkotnom föl is tettem a csöves topicban, érdekes annál is ugyan az a hiba.

DSC01233.JPG

(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

pedi uj alkatrészekből van kivéve csövek.

Egy ujjab videoton rádio bol vettem a kapcsolást, csak nincs benne rezgő kőr, de minden más van.

Az egészet egy fémlapra épitettem és arra rögzitettem a csöveket, nem egy szuper munka. A táp meg egy döglött orsos magnobol van ami már menthetetlen volt, de szerncsére kettő volt belöle a csövek is abbol vannak.

A kapcsolási rajzot salyna nem tudom föltenni nincs szkennerem annyi modositás van hogy a véfok cső egy el84 es és a táp szilicium eggyenirányitos. A varázsszem meg egy em80 as cső. A nyáklapot egy ismerősöm készitette a dobozz saját munka meg minden más. Látszik hogy eléggé kezdő vagyok
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem