Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hálózati zavarszűrő építése elektroncsöves erősítőhöz
Témaindító: marciart, idő: Jan 16, 2009
Témakörök:
üdv mindenkinek
Szoval az a problémám hogy van egy vadász töltény gyár velence rádiom és nem tudok olyan eszközt rákötni ami hálozati feszültségről megy mert elkezd bugni de nagyon, és valahogy ezt a zugást kellene megszüntetni. Sajna én nem értek annyira hozzá, esetleg tud e valaki valamilyen megoldást erre mert nagyon idegesitő külömben ipod rol nagyon szépen szol. Meg minden olyan eszközröl ami akksirol münködik.
köszönöm
De már megpróbáltam nem segit csak az alap bugás szünt meg.Anyival jobb hogy akksis audio eszközröl nem búg. DE a hálozatról münködö forrás ról még mindig búg.
Szia !
Az egyenirányitó cső (EZ80) és az anódfesz elkójának cseréje segithet.(2x50uF) Esetleg a -5V előfesz elkóját is cserélni kell. Üdv! Luki
Meg természetesen a csatolókondikat ellenőrizni kell.
Egy több 10 éves gépben ezek az alkatrészek már el vannak öregedve. Üdv! Luki
Köszönöm a segitséget
DE már kicseréltem és nem szünt meg mondom csak hálozatarol münködö forrásnál csinálja, pl:ipod rol nem, meg egyébb aksiról münködö eszközröl. DE azért köszönöm a segitséget.
üdv
Köszönöm megprobáltam nem segit. Vallszeg nem a táppal van a baj.
üdv
Ne haragudjon kifejtené nem egészen értem. Csak kapizsgálom.
üdv
AZ mérőmüszer eggyik zsinorját a konektor eggyik érintkezőjéhez érintettem a másikat a vas magra. A műszer csak rövid pillanatra jelzett feszültséget utána semmi. És mig hozzá érint gettem recseget a hangfal de csak mig mozgattam a vasmagon.
de ha folymatosan hozzá érintem semmit nem jelezz.
üdv
A kapcsolsáokat már leellenőriztem minden rendben van, és egggyenfeszen is probáltam semmi. Valahol más hol lehet a bibi nem lehet hogy a rádio ilyen?
azt még nem néztem de arra rájöttem hogy ha bekötök egy kondit a bemenetre és azon keresztül küldöm a jelet rá akkor nem annyira zug.DE ha többet kötök akkor sem csökken a hangminőség viszont romlik.
Persze, mert felüláteresztő szűrőt csinálsz, és levágod a mélyhangokat
Amit Zoli mondott az az, hogy a testet és a jelet is leválasztod egy kondenzátorral, de még akkorával, hogy a mély hangjaid sem szünjenek meg. Szerintem ez csak nagyfrekis leválasztásnál jöhet be, mint például, koakszkábel leválasztása földhuroknál, ahhol nincs hasznos jel ebben a frekvenciatartományban! Persze úgyis kiderül ha kipróbálod, max megigérem, hogy 3*átrágom a szakirodalmat! Persze, ha egyenfesz van a trafón akkor akár meg is védhet... Egy jó minőségű konektorba dugd a két készüléket, hogy minél kisebb legyen a földhurok, illetve jó minőségű kábellel kösd össze a jelforrást és a rádiót, ahol vastag és jó minőségű az árnyékoló rész, esetleg, egy plusz vastagabb rézdrót. Mit tapasztalsz?
Szia!
Próbáld meg, a ki és bemenet közé, egy hangfrekis leválasztó transzformátort tenni. Ilyet akár a régi modemekből, hálókártyákból is termelhetsz ki. Bővebben: Link Gyári bekötése: Link Nálad a "C" láb értelemszerűen hiányzik.
üdv
SEmmi ugyan az a hiba áll elő.
Tudom, a napokban építettem egy csöves erősítőt, és a PC-re kötve semmi brumm. Ha a hálózati trafó leválasztós, akkor nem lehet semmi gond. Persze minden hibátlan.
üdv
A rádio vétel zajmentes tisztán hallható.
üdv
Képet tudd küldeni az erősitőről amit épitett kiváncsi vagyok rá.
Nagyon kiváncsi vagyok rá
üdv
SZép munka nekem ezt sikerült alkotnom föl is tettem a csöves topicban, érdekes annál is ugyan az a hiba.
pedi uj alkatrészekből van kivéve csövek.
Egy ujjab videoton rádio bol vettem a kapcsolást, csak nincs benne rezgő kőr, de minden más van.
Az egészet egy fémlapra épitettem és arra rögzitettem a csöveket, nem egy szuper munka. A táp meg egy döglött orsos magnobol van ami már menthetetlen volt, de szerncsére kettő volt belöle a csövek is abbol vannak.
A kapcsolási rajzot salyna nem tudom föltenni nincs szkennerem annyi modositás van hogy a véfok cső egy el84 es és a táp szilicium eggyenirányitos. A varázsszem meg egy em80 as cső. A nyáklapot egy ismerősöm készitette a dobozz saját munka meg minden más. Látszik hogy eléggé kezdő vagyok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |