Fórum témák
» Több friss téma |
Fu köszi szépen! Még annyit hogy ugy szeretném hogy van egy régi 150 vagy 200wattos pc tápom nem tudom már pontosan és az egyik 12 voltos ágára szeretném rátenni ezt a a tápomat ami +-30at csinál és erre rá ezt a tda-t! Ez igy jó lenne? Jó tudom hogy sok a hiba lehetőség mer jobb lenne egy toroid nade most nincs rá keret ! Ja és egyébként ezzel a +-30al hány wattot tudna mert látom hogy +-40el 200watt?
Két párhuzamosan kötött 7293 IC +-32V tápfesz esetén 4 Ohmra kb mekkora teljesítményt adna le?
(minimális torzitás mellett)
gb197 megkérhetnélek hogy hijavítod? mert te azért a 93-as jobban vágod!köszi
Nem tudom hogy ez neked így hogyan működne... bocsi de én erősen viszolygok ettől a megoldástól.
Ha meg is csinálod ideiglenesre, mindenképpen teszteld le, hogy terhelés alatt mennyire tartja a szimmetriát és hogy egyáltalán bírja-e. Egy 200VA / 2x20-22V AC toroidra mindenkép gyűjts egy kicsit, de inkább egy 300VA / 2x 30V AC-re A +/- 30 volt elég lesz a 100W-os szubhoz, ne aggódj ennyivel is simán el tudod majd küldeni
köööszi
Az Altium designer máris ráizgult a feladatra, s lám az eredmény.
(Csak a hibás részt javítottam, a többi ua.)
Persze hogy én is elrontom.
és a rajz bisztos hogy 100% működőképes?mert szeretném megépíteni! ja és a + 1-1 ic még fogok kütni a mester ickre szóval hat icvel szeretném megépíteni!szóval ha sikerül akkor dobok fel pár képet!
Oke, kossz!
Egy ilyen 2x4 ic-sel en is megprobalkoznek Ja, jo ez a "nem ker enni" duma, anyamtol hallottam ezt gyerekkoromban
En is be akartam mar regisztralni erre a http://www.tme.eu/ oldalra de nem jon az ugyfelszamot tartalmazo e-mail. Neked sikerult regisztralni?
Persze, telesen jó a rajz, a 3 ic párhuzamba megyen rendesen. 68 vagy ettől nagyobb bootstrap kondi kell.
Arra azért kiváncsi lennék milyen nyákot csinálsz hozzá, mert itt már nagyon nem mindegy hogy van huzalozva, mit hová kötöl és raksz. (Tehát a sikerhez még a kapcsolási rajz kevés) A tápját sem ajánlanám hagyományos toroiddal + dióda és kondival megcsinálni, mert ez már problémákat vethet fel ilyen teljesítménynél. Ha már evvel foglalkozol, érdemes lenne egy nyitóüzemű invertert egy pfc fokozattal kombinálni, így ráadásúl könnyen megoldható a végfokpanel feszültségváltása, ami 4 vagy 8 ohmos terheléshez illeszkedne ezáltal.
Ugyan még nem tudom, hogy a kopogásvizsgálódás milyen hibát fog kihozni, de azt már eldöntöttem, hogy újraépítem az egész erőlködőt. :yes:
Az új doboz kisebb lesz, mivel csak a legfontosabb dolgok lesznek benn (hangszín, kivezérlésjelző stb... mellőzve). Így a hűtőborda is kisebb lesz (250x90x30). Ráadásul néha-néha maximumon fog menni 4Ohm-on. Így az adott helység fűtésén sem kell külön agyalni Viccet félretéve egy PC-s ventilátor fog besegíteni a bordának. LM317-el a venti szabályozását már tesztelgettem, és műxik rendesen. :yes: Viszont én nem fogom kézzel tekergetni (erről majd később..) Amiért most a segítséget szeretném kérni (az nem kapcsolódik szorosan a témához, ezért bocsi , de fontos a további fejlesztések szempontjából Mellékeltem egy kapcsolást, amit én alkottam (ezért jobb ha leírom mi akar lenni A lényeg, hogy legyen 3 visszajelző LED, ami a ventilátorra jutó fesz-től függően kezd világítani. És "be lehessen lőni" trimerekkel, hogy milyen fesznél kezdjen világítani. LM324-el gondoltam megoldani, hogy figyeljék a feszt.:eek2: Szimulációba működik a dolog - de nem tudom, hogy egy-egy LED-et meg lehet-e közvetlen hajtani róla, illetve a bemenetnél milyen nagyságrendben legyenek a feszültségosztó ellenállásai (tehát kOhm MOhm ??). + kell e még valami kondi vagy ilyesmi a kapcsolásba? Vagy ágyúval verébre, és ezt sokkal egyszerűbben is meg lehet oldani. (De lényeg, hogy a LED-ek "binárisan" égjenek- ne az legyen, hogy elhalványul, erősödik stb...) Bocsi, ha kicsit hosszú volt, a véleményeket előre is köszi.
Szia!
Én a ledeket tranzisztoron keresztül hajtanám meg, mert a 324 elég kis áramot bír! A fix 15V tényleg fix(stabilizált)? Ha nem, a feszültségosztóknak be kell tenni legalább e zener diódás stabilizátort, különben a komparálási szintek vándorolni fognak a tápfeszültség függvényében.
A FIX 15 V helyére UA7815 fesz.stabilizátort gondoltam, csak nem találtam meg a Multisim-es alkatrészlistában.
Teszek tranyókat is, biztos ami biztos.:yes: Kösz a helpet!
Hali!
A http://www.tme.eu/ oldallal kapcsolatban... Cégnevet meg adószámot is meg kell adni. Egyáltalán lehet itt magánszemélyként regisztrálni? Jó lenne, mert kb itt a legolcsóbb a TDA.
Még én sem regeltem itt. Ilyen nehézkes?
Na megpróbáltam. A mellékelt üzenetet kaptam.
Ki lehet választani hogy cég, vagy magánszemély, az adószámot nem kötelező megadni. Remélem sikerül
Oké, köszi, megvan a magánszemély. Várom én is a visszaigazoló e-mail-t.
Hat ez az, idaig mar en is eljutottam ketszer is, de ezutan nem tortenik semmi. Nem jon az ugyfelszamot tartalmazo email.
Na kozben, megjott mar az a francos ugyfelszam. A lenyeg hogy a yahoo mailes cimemre nem jott, a freemailesre megjott. Tehat a yahoot nem szeretik, azzal ne probaljatok regisztralni.
Oké. :yes:
Ha előbb rendelnétek mint én, akkor majd írjátok meg a tapasztaltakat, akár privátban is. Jó?
Én is regisztráltam...
Én már 2 napja próbálkozok, de semmi. gmail, freemail, hotmail....Pedig már építkeznék...
Na vééégre!
Írtam nekik az export-os e-mail címükre, hogy baj van és már dobták is a mailt az ügyfélkóddal! Jaj neked zsebpénzem!!
Sziasztok ami itt az oldalon találhtó a kapcsolások között 80W-os HF erősítő az jobb a TDA7294-eseknél?
Azt még nem hallottam ,de 7294-est már többször is.
TDA 7294 előnyei: Egyszerű , kevés külső alkatrészt igényel, egyszerűen hídba köthető. Tökéletesen azt adja vissza amivel etetik. Nekem tetszik a hangja ,és egy hangszínszabályzóval dögösen is fog szólni. Ja és olcsó! Fontos dolgok: Tápfeszt nem szabad 43 volt fölé vinni. A hűtőbordátol el kell szigetelni az ic-t. Jelenleg nem építenék mást!
Én is megkaptam
Egy hidalt TDA 7294-es kapcsolásnak mennyi is a teljesítménye +-17V szimmetrikus tápról, 8Ohm-on?
Szerintem olyan 40W körül lenne.
Szia!
Ha nem esik sokat a tápfeszültséged, max. 60W.
császtok!
nekem valamiért elkezdett melegedni a trafó, de ráadásul semmi rövidzár nincs rajta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |