Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   108 / 730
(#) pl13 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Miért, az miben különbözne?

A Somogyi hangszórók Soha nem fognak olyan paramétereket mutatni, mint ami az adatlapokon van.

És nem tudom miféle tapasztalatokról írsz. Hány T-S mérést csináltál már eddig? Azokon az adatlapokon önmaguknak mondanak ellent a mérések, elég ránézni, gyakorlatilag két forintot nem ér a többségük.

Ha ennek ellenére hiszel nekik, akkor meg elég nagy butaságot követsz el.

Ui: a SAL sosem volt gyártó.
(#) tommygun19 hozzászólása Jan 21, 2009 /

Én úgy érzem, hogy megtudnám csinálni a 3utast is. Ha lehet, néhol segitséggel, de akkor is megcsinálnám. Annyival komolyabb hangváltó meg annyival több faanyag mag annyival több pénzre van szükség, meg annyival több szaktudásra.
(#) agressiv válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Nem hiszem, hogy olyan sokáig tartana mint egy könyv.
Még ha rövid is lenne, sokmindenkinek segítene, és valóban elejét lehetne venni az utóbbi időkben lefolyt vitáknak. A cikkek után valószínüleg többen halgatnának rád, és valamiféle elismerés is járna talán. Ha már ilyen tudással rendelkezel akkor valószínüleg nem okozna komolyabb gondot egy cikk megírása. Ha valakinek nem tetszik az amit leírsz, akkor egyszerűen nem veszi figyelembe, és nem köt beléd.

Szóval szerintem te is, és a többiek is jól járnának.

T-S mérést még nem csináltam, de a hangját hallom, és nem vagyok botfülü! Amit még mérések nélkül is észre lehet venni bármilyen hangszórón könnyen, hogy bejáratást követően a terhelhetőség is jobb lessz!

Pedig pont az ellenkezője igaz, mechanikailag alacsonyabb lesz a terhelhetőség, ha lágyabb a lengőrendszer, elektromosan egy picit jobb, de talán ha 1-2%-ot jelent.

Az érzékenységük, és a használhatatlan paramétereik viszont nem javulnak meg, járathatod ítéletnapig, akkor sem.

De ha egyszer mondom.
(#) lamalas válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Es mikozben a "segito" hozzaszolasaid tomkeleget kormolod a kulonbozo forumokon ki fizet neked, hogy megelj

Az onzetlen segitseget nem ismered? Mar irtam 1x a masik forumon, hogy sztem a sajat eleted is megkonnyitened mert ha adodik 1 kerdes akkor nem kell ujra meg ujra ugyanazt leirnod csak belinkeled a relevans cikket es kesz. Nem kell mindent azonnal megirni, csak kis lepesekben hogy ne eroltesd meg nagyon magad
(#) pl13 válasza tommygun19 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Annyival több igen. Mondjuk, hogy hatványozottan nő a hangszórók számának növelésével a nehézségi fok.

Mit mondasz? Ez már megint egy hitelesített hallású kolléga lesz.

Olyan fülem van még a néma csendet is meghallom

(Poénnak szántam ezeket nyugi)
(#) pl13 válasza lamalas hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Nos kössz a humort, nagy szellem volt, de nekem legalább van mit leírni. Egyelőre.

Idézet:
„"segito"”

hjaja, tedd csak idézőjelbe. de igazad is van, én senkinek nem nylok.

énmeg süket, mint az álgyú

Az tuti
(#) ptesza válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

De ha kiadnák a könyvet ,én vennék belőle. Meg aztán több nyelven terjeszteni ... Biztosan megtérülne az idő amit rászánsz.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 21, 2009 /

sziasztok mélynyomóba hová tegyem a rezgés elnyelő szivacsot? aljára vagy tetejére vagy hová? és a hangelnyelő szivacsot?
(#) ptesza válasza lamalas hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Így van ,és aki nincs tisztában az ott leírt dolgokkal akkor ,nincs alapja a vitának se. Meg lehet ,hogy a hülye kérdés meg sem születik.
(#) Bassmester válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Mindenképpen a belsejébe
Legalább a hátsó falra, de ezt ki kell kisérletezni.
(#) Gyurix válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Oké Kössz. És a hangelnyelőt?
(#) pl13 válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Ha csak a mélytartomány lesz kihasználva, nagyjából mindegy hova kerül a csill. anyag.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 21, 2009 /

oké köszi a segítséget.

Mit értesz hangelnyelő szivacs és rezgés elnyelő szivacs alatt?
Milyen különbséget kéne értenem a kettő között?
Ezek a piramis szivacsok mélyre, szerintem nem olyan jók mint a vatelin.
(#) SALáta válasza pl13 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Nem azért de nézzetek meg egy somogyi/mnc/kínai hangszóró paraméterét, mérjétek le, vegyetek alapul egy normálisnak nevezhető garry hangszórót és mindjárt megvan a különbség. Magasak közül például egy kettős piezzo SAL/mnc közül 2-3 annyiba kerül mint egy garry 4101 javítókészlete, nekem is vastagan fog a tollam, egy adatlapra én is mernék marketingfogásként nagyobb paramétereket írni.
Amúgy leszögezném, mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Már egy ideje idegesít ami itt megy, a két állandóan vitatkozó "kolléga" nagyon nincs egy hullámhosszon, nem ez a baj, csak mindkettő hozzászólásba vannak igazságok de így egy kezdő aki örül ha egy akármilyen dobozt össze tud tákolni nem tudja kiszűrni mi az igaz és mi nem...Igyatok meg egy sört..
(#) Gyurix válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

van vatelin is ami száz % műszál.
(#) pl13 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

hjaa, de ez nem csak a hangoskodós hszekre vonatkozik.

Neked sikerült kiszűrni, hogy mi nem igaz? Elmesélhetnéd.

Az jó Felesleges gyapjút venni az ára miatt.

Sokminden van ami nem igaz, attól, hogy te nem úgy gondolod.

Ööh, ezek csak szavak. Amíg nincsenek konkrét példával, érvekkel bizonyítékkal alátámasztva, addig nulla az értékük. És a leírójuk önmagát minősíti.

Ennyi erővel neked is mindent bizonyítanod kellene...
De senki sem kér bizonyítzékot csak te. Mert nem vagy képes elfogadni azt, hogy más is ért valamihez ha csak egy picit is, de azért nem mindenki buta és tudatlan.
Az is furcsa szerintem, hogy amíg általában megegyeztünk néhány emberrel addig, neked az sem tetszett mert volt rá saját elméleted...

Nos nem, mert saját magad által kreált elméleteid neked voltak, a mások által elfogadott bizonyítottan működőekkel szemben. Bármikor visszaolvasható.
Következő: »»   108 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem