Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon szépen köszönöm! Úgy látom, ez jó lesz!
Nagyon szivessen! Amúgy te mire akarod használni az erősítőt?Nekem már elegem lett belölle próbálgattam, hogy jobb és mindig elszált de szerintem elég jó lehet vele jó sztereót csinálni subnak nem nagy szám, de a gyári házimoziknál sztereóban és monóban is jobb.Jó építgetést és jó házdöngetést!
Üdv: Gyuri!
Sziasztok már korábban végigrágtam ezt a topikot , de mivel nagyon pörög nehéz naprakésznek lenni.
2 kérdésem van: - Mi a különbség a TDA2030 és a TDA2030A között? - A TDA2030A-hoz kellene egy jó kipróbált rajz . Nem teljesítményre menne ,hanem inkább a linearitás lenne fontos. Szimpla 15 V trafóm van 2A-es szekunderrel.
Potméternek csak 2 bemenete van?
Akkor ha én stereo jelet akarok rákötni akkor 2-t jell használnom????? PL:ez
Nyákot ellenőriztem,nincs szakadás.
Tápfesz szintén megvan. Tippem nincs mi lehet a baj.
Megint megmértem a nyugalmi áramot.
Most meg 10és 40miliamper között változik,attól függ mekkora állásban van a poti. Mondjuk lehet lőttek az erősítőnek,mert egyszer 6A is mértem ![]()
Alapvető különbség a teljesítményben van és persze a tápfeszültségben. Már nem tudom hanyadszor írom, hogy tessék nézegetni az adatlapot! Ott minden le van írva! Még kapcsolások is vannak benne. Persze aki nem tud angolul annak nehéz lehet kibogarászni a dolgot...
Csatoltam egy rajzot. A 15VAC-os trafóddal adatlap szerint 8W körüli teljesítményt fogsz kapni 8 ohmon, 4 ohmon valamivel többet.
Meghallhatott az IC, de ha stabil nyugalmi áramot mérsz, akkor még él. Ha elszáll, akkor az vagy szikrázik (ami nagyon sütin néz ki
![]()
Egy haverom régi Unitra Diora-jában elszállt a végfok (menthetetlen) és ezzel akarom helyettesíteni.
Hogy érted, hogy mindig elszállt? Amúgy a panel jobb alsó részén mi az a 4 pólusú csatlakozó, mit kell oda kötni?
Tudom ,hogy fárasztó!
Kár ,hogy nincs egy amolyan chat ehhez a témához ,vagy valami hasonló. Vagy a fórumban megtudott okosságokat egy gyűjtőoldalon összesíteni. De azért nem felejtem el megköszönni! ![]()
Hát sajna ez van, senki sem szereti a nemtomhányszáz oldalt végigolvasni. Nekem se lenne rá se időm, se energiám. De összegyűjteni se lehet egykönnyen. Talán egyszer a másvilágon
![]()
Itt egy kép,kicsit homály lett.
![]()
Szia!
Ez egy erősítő sorozat, a tagjai lábkompatibilisek egymással, csak a határértékeik és a teljesítményeik mások: TDA2006: +-15V 12W TDA2030: +-18V 14W TDA2030A:+-22V 18W TDA2040: +-20V 22W TDA2050: +-35V 28W Hasonló még(lábkompatibilis) az LM1875: +-30V 20W De ez minőségibb kategória, jobban szól, mint a TDA sorozat!
szerintetek elég hozzá 20volt 0,5amper és 6watt
![]()
Viszont topiknyitástól ,folyamatossan lehetne egy cikket bővitgetni. És a topikban az egyes egyének problémáját nem kell végigolvasni.
![]()
A TDA2030A-hoz (adatlap szerint) 20VDC-vel 5W körüli teljesítményre lehet számítani, természetesen 8 Ohmon, 4 ohmon ennek duplája.
Az adatlapokon található egy "Output Power versus Supply Voltage" grafikon, amiről ha nem fotoszintetizálunk le lehet olvasni a feszültséghez tartozó teljesítményt ![]()
Üdvözlök mindenkit!
![]() Ahogy megláttam az oldalon ezt a kapcsolási rajzot és a leírást hozzá,egyből lázba jöttem. Sajnos nem vagyok egy nagy műszaki zseni,és ezért kérdeznem kell. A kérdés: Van ebben egy TDA2030 IC amit ki lehet e váltani egy UTC2030-as IC-vel? ![]() Lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de sajnos nem nagyon értek hozzá. Előre is köszönöm a választ. ![]()
Üdv!
Érdekes módon elméletileg igen, mert a kapcsolásuk megegyezik. Most néztem meg az adatlapját. Majd írj róla, hogy milyen a hangja!
Sziasztok tudtok olyan erősítőt amit ezekből meg lehet építeni? Ezek az alkatrészeim vannak:
1 db TDA2030A IC. Ellenálás 100 22K , 3,3R, 680R, 1R, 120 390 470 1k 1,2k 1,5K 4,7k 10k 22k 47k 150k 220k 360k 470k 1M Dióda 1N4002 Kondenzátor: 100p 10n 100n 220n 470n 680n ELKO: 47u/16V 1µF , 47uF, 10uF, 100u/16V 220u/35V 470u/35V Az erősítő minnél nagyobb teljesítményű legyen Köszi! 2200u/35V
Köszi!
![]() Nem számítottam ilyen gyors válaszra. Elméletileg ez egy 2.1-es hangfal szettben van ami jól szólt. Ebben állítólag egy kondi levezető ellenállás hibája van a bal oldalánál,de nem sikerült rátalálnom. A mély részében meg munkapont elcsúszás amihez külön mérőberendezés kéne. Így gondoltam megépítem ezt az erőlködőt és amit tudok felhasználom belőle.
Mondjuk egy TDA2030?
![]()
De csak ezekből nem lehet összerakni valamit?
Valamit biztosan. Figyu: neked csak egy erősítésre alkalmas aktív elemed van. A TDA IC. Mást ebből nemt tudsz kihozni. Ne is próbálkozz nagyon eltérni a kapcsolásokban szereplő alkatrészek értékeitől, mert valószínűleg rossz lesz az eredmény. Én azt ajánlom, hogy szerezd be a TDA2030hoz való alkatrészeket és úgy építsd meg!
Én is felteszek egy fejtörőt (közben én is gondolkodok, de nem jöttem még rá):
Pár órája összedobtam egy sztereó TDA2030A-t. Minden ment is mint a karikacsapás, nyákot leellenőriztem meg minden. A kapcsolás az adatlapban szereplő aszimmetrikus táplálású. A táp +32VDC-t ad le. Amikor adtam neki a tápot, természetesen izzón keresztül kb 150mA-t vett fel, aztán felkúszott 0.55A-ra és kész. Terhelésként egy SR1620 volt rajta (8 ohm). Utána kikapcs és bekapcs -> búgás. Az egyik összezárlatosodott és a tápfesz-kimenet láb között 0ohm az ellenállás, a másik felén meg a test és a kimenet zárlatosodott. A nyákot többször is átnéztem tüzetesen, vezetősávok épek, forrasztások jók. Egyedül a 100nF-os szűrűkondi nincs a nyákon illetve egy pufferkondi. Kérdés az, hogy mitől lehetett? Arra gondoltam, hogy mivel számítópép mellett próbáltam ki az bezavart neki, mert nem volt tápszűrés 100nF-al. Ettől lehet? Még egyszer átnézem a nyákot ![]() Egyébként a próbálgatás közben megöltem az alaplapi hangkarimat, szóval néma lett a gépem ![]() ![]()
Ha szimpla táp akkor lehet ,hogy felcserélted a testet a pozitív táppal?
hm?
Szia!
Idézet: „Egyedül a 100nF-os szűrűkondi nincs a nyákon illetve egy pufferkondi.” Ez pont elég! A panelre mindig kell tenni egy kis értékű puffert(100-1000uF), és egy 100nF körüli kondit, mert nélkülük könnyen begerjed a végfok!
A kérdéshez nem tudok hozzászólni,de ha szükséged van egy PCI-os hangkártyára azt tudok neked adni.
nem egy nagy durranás,de legalább lesz hangja a gépednek. ?????
Tehát ez gond lehet? Kössz! Sajna csak jövő héten lesz kipróbálva, de ha bejön, akkor örök hálám üldözni fog!!!
![]()
Nem kell, úgyis megyek szegedre suliba, majd kerítek egy használtat valahonnét. Azért kösz a felajánlást!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |