Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
a fűtést nem kiközepelni kell, és nem az egyik végét testelni, hanem rá egy 200ohmos potit, poti közép földre, és brumm-minimumra állítsd !
Sturbi hozzászólásához, a jobb megértés érdekében....
Van 12 voltos 7 Ah zselés aksim egy ládával. Kipróbálom, a két a csövet sorba kötöm. Ha még mindég brummog, szétverem.
A csomag uton van!
Ne bántsd! Nem ő tehet róla! Ha megtalálod a macit, utána jó lesz. :yes:
Kipróbáltam akkuva, semmi változás. Félre is tettem, mert felidegesít..
Sziasztok : Ma kész lettem egy de viszont kettő erősitő építésével. Eredetileg egy lett volna belőle csak menet közben úgy döntöttem hogy lessz párja , az aranyosnak !Ez két PL84 se mono blokk 100% csöves semmi szilícium ! A háló trafók meg a kimenők azok bontottak , ha jól tudom orion ar 612 es ből valók, viszont az alkatrészek 50% - a is bontott . Ha valakit érdekelne az erősítőről több kép akkor ITT megnézheti!
![]()
Na, végre szílíciummentes erőssítő!!
Ennek nagyon örülök, hogy kiűzted belőle a graetz-et ![]() Én a kimenőtrafótnemígy helyeztem volna, el, mert eltakarja a többi csövit, és alíg látszanak. Az én csövesemnek a kimenője, és a hálója is a PACSIRTA-ból van. A végcső nem EL84? (elírtad?) Egyszóval szép ![]() ![]()
én is ki fogok mindennemű szilíciumot űzni a következő 6p14p PP erősítőmből!
![]() ![]() ![]()
IGEN valóban EL84 már későn vettem észre !EZ elírás,a kimenő trafók azok direkte ide lettek tevezve több oknál fogva is. Élőben azért mást látni, azt látni kellene ! látni azokat a csöveket szépen. A lényeg az nagyon is látszik EM80
![]()
Az EM80, germánium diódáról kapja a vezérlőfeszt?
Müszi, miért nem oldod meg csöves diódával az EM meghajtását?
Nem tudom, van-e még EM-em (elosztogattam a fórumtársak között), ha an, szerdán kitalálok rá valamit, és megosztom Veled.
A fullcsöves EM80-as vagy 84-es kivezérlésmérőre én is kíváncsi lennék, 6AL5-el megoldható?
Van 3,9ohm 100W és 7,5ohm 75W-os ellenállásomműterhelésnek ha érdekell.
ecl82-vel szeretnék csinálni az ecl86 mellé egy subládát.valaki tud nekem mutatni olyan kapcsolást ami ,, szilícium mentes"? mivel ha már csöves a meghajtás,akkor a szűrő se legyen félvezetős! :beka2: meg a másik kérdésem: hogy kb mekkora mélynyomót csináljak? 30watt elég?vagy sok egy csőnek?
![]()
Az ECL kevés lesz mélynyomóhoz. Oda komoly teljesítmény kell. Van egy régi rádió, abban van aktív hangváltó, megkeresem, és kiollózom.
Ha subládát akarsz hajtani akkor ecl82-t PP-be kell kötnöd de még lehet hogy úgy is kevés lesz a szerény 8-10 wattja. Minimum pl500 PP-n gondolkodnék(25-30w) . Ha nincs nagy igény akkor még 2 junoszt trafóból csinálhatsz kimenőt.
Csinált már valaki EL34-ből SE-t? Mert van itthon még 4 darab, de PP-t már csináltunk belőle, meg kimenő vasam sincs egy izmosabb PP-hez. Az érdekelne hogy vajon mit lehet várni együteműben ettől a csőtípustól.
Meg egy másik kérdésem lenne, szintén az EL34 építésből maradt 1.2mm-es zománchuzalom vagy egy kiló. Annak a szekundere volt ilyennel megtekerve. Szerintetek milyen értelmes dologra lehet felhasználni kisebb teljesítményű dolgokba? Vagy mennyire előny vagy hátrány ilyen huzalból tekerni szekundert egy 8-10W-os SE-hez. Bocs de maradék újrahasznosítást végzek ![]()
Szia, köszi! Szép nagy darabok lehetnek! Mit kérsz értük? Az nem baj, ha csak 7,5 és nem 8 ohm körüli?
1,2 huzal leginkább fűtésnek jó, anódtekrcsnek szerintem túlzás kis trafón
Számíthatsz kb. 6W-ra , PSE estén akár 10W is összejöhet . Akár kimenő szekundere is lehet , ha nem párhuzamosan kötött szekundereket tervezel , de fűtés tekercse is készülhet a hál trafóra .
Csak a postát kell állnod. Többit privátban...
Itt az aktív váltó. Hogy mennyire nincs új a nap alatt......
Köszönöm. Azt hiszem akkor a GU-50-nek fogok neki inkább. Elég sokat eszik ennek az EL34-nek a fűtése, valami 1.4A-t. Találtam pár SE és PSE kapcsolást, de a GU-50-ek szimpibbek, meg sok jót is hallottam a hangjáról. 6SN7-es meghajtó fokozattal keresek valami bevált kapcsolást, és UL kimenők lesznek hozzá.
A 12V-os toroid trafót még esetleg a fűtéséhez is fel tudom haszálni, ha AC-vel fűtöm.
Ez egy remekmű!
Gratula művész úr! A hangjáról mi véleményed? ![]()
///
![]() ![]() ![]() ![]() Holnap viszem a suliba a PL500PP-t,bemérjük mennyit is tud,izgalmas lesz,szerintem 10W megvan,de remélem 15-is. Esetleg nem tudsz valami egyszerű fetes,tranyós milivoltmérő rajzot? |
Bejelentkezés
Hirdetés |