Fórum témák
» Több friss téma |
Én ezt már ismertnek tekintettem. Az adatátviteli sebességen, és pontos időzítésen aggódom, hogy bírható-e tartani LPT-n.
Azt eloszor jo lenne tudni hogy mukodhete es vane ilyen tipushoz lab leosztas..
aztan ha kieg se gond de mar vagy 3 honapja kinlodok vele de a hater vilagitas kigyujtasan kivul nem jutotam elobre..
Itt a lábkiosztás. Bővebben: Link
Ezt az LCD kijelzot hozza lehet kotni masodlagos monitorkent a szamitogephez ?
Es ha igen hogy?? elore is kosz
Csak spec programmal tudsz küldeni rá adatokat, hogy mit, azt te döntöd el. Persze meg is írhatod hozzá a progit (inkább nokiákhoz találsz a neten készeket) De mini LCD monitornak nemigazán alkalmas a maga 128*128-as felbontásával.
Tud valaki olyan LCD kijelzőt amelyik CPU-Alaplap és VGA hőmérsékletet mutat és egyetlen 5,25-ös helyet foglal el?
Hosszú ideje keresem a neten de sehol sem találok csak 2x5,25-ös van az meg nagyon nagy. Zenith deLux 416 vagy 415-ös LCD kijelző is megfelelne. Ha valaki tud ilyen elérhetőséget, kérném dobja fel. Előre is köszönöm!
Hali
Vannak pl 2x24-es LCD-k amik beférnek erre e helyre.
Köszönöm szépen!
Esetleg tudnál valami elérhetőséget írni, ahol megtalálom őket?
Üdv!
2x16 karakteres LCD-m van. Ha nem használom a r/w lábat, akkor hagyjam levegőben, vagy földre kellene kötnöm? Konkrét adatlapja nincs ennek az LCD modulnak, ami rajta van összes adatot már bepötyögtem a gugliba, de semmi. Színes lézernyomtatóból szereztem ezt a kijelzőt Jah, és PIC-el hajtanám meg. A PIC és az LCD közé kellene tennem ellenállást?
Szia!
A levegőben semmi kép se hagyd. Ha nincs hozzá adatlapod, akkor honnan tudod, hogy milyen adatokat kell küldeni neki? Mi van rá írva?
szerintem szabványos hd44780 vezérlős, a rw láb lehet folyamatosan alacsony, ha mindig csak írsz, szoftverből késleltetsz, busyt nem figyeled.
érdekes, ha jól látom a 15-16 láb be van kötve, pedig a háttérvili nincs megszerelve
Igen-igen. Bekötöttem, mert nem akartam levágni, kivenni, (Meg lehet, hogy egyszer világítást is kap, de az majd egy másik történet lesz) így is nagyobb csatlakozó került bele, mint amekkora lehetett volna. 2 darab van benne, látszik is a képen, az egyik fehéres csatikkal, a másik színesekkel.
Amit írtam neki progit, azt még nem sikerült eltalálnom, nem baj, majd megkeresem a hibát Neten találtam egy példaprogramot éppen most, rákerestem a pic számára, meg, hogy lcd test, és találtam egy példát. Azzal tökéletesen működöt. Azt majd szépen kielemzem, hogy miként csinálták. A neten találtam egy hd44780 szimulátort, azzal jól elvoltam, abból sokat megtudtam tanulni.
Hali mindenki van nekem egy 16*2 soros lcd-m ami egy epson cx3200-as nyomtatóból való.
A kérdésem az lenne hogy ezt össze lehet kötni géppel mert ennek csak 10 lába van és itt mindenki csak 16-ról vagy többről beszél. Köszi
próbáld meg beazonosítani legalább a táp lábakat, ha még a panel is kéznél van.
ha 4 bites adatbuszos, akkor elég a 10 láb, és lehet hogy kompatibilis a parancskészlete a hd44780-al
aha egy panelon van rajta és szerintem valami vezérlő ic is van rajta csak egy gumi borítás alatt van. világítani is tud ez tuti mert régen még működött. de hogy a táp hol lehet fog nincs igazából baromi amatőr vagyok csak gondoltam ha van valamit kezdenék vele.
hasonlóm van hp multifunkciósból, de nem tudtam munkára fogni
ja bocsi hogy a lábnélküli lcdt bekösd
nyákba. a N3310-re gondolok.
Elcserélnék laptop lcd-ket monocrom lcdre
20x4 30x4 iesmi érdekelne lptröl szeretném özemeltetni
egy nokia 3410-es lcd-tszeretnék vezérelni lpt-röl
ezzel mennifog?? (kép) lcdhpe-al? vagy van jobb? pishez nem értek..
Szinte mindegyik Nokia LCD használható LcdHype-al.
De LPT portról mindegyik megoldható.
de a rajz jó?
már vagy 4-et találtam. PÜ ment ja szines lcdkre is vonatkozik? nem vágom a micrivezérlöket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |