Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Nem tudna nekem aban segiteni hogyan tudnék egy TV vagy egy DVD távirányitot felprogramozni? Vagy eprom égetövel? De azt meg hogyan érdemes megcsinálni? Sziasztok
Szia
Távírányitokt nem tudod felprogramozni.Minden távirányitóba az adott feladathoz szűkséges ic-t rakják.Szerintem nem írható és nem is tőrőlhető mert nem eeprom. üdv
Szia,
milyen távirányítóra gondolsz? Eredeti, tanítható vagy univerzális?
Szia
Eredeti. Egy Kiss DVD távirányitó. De lehet rajta irányitani a tévét is. Csak az a baj hogy nekem nem sikerült müködtetni. És szeretném bele programozni hogy müködjön a tévével meg a DVDmel. Szia
Próbáld ki, hogy scart-on összekötöd. Volt egyszer egy DVD lejátszóm amin ugyanígy volt TV szabályzás lehetőség.
De ezesetben nem infrán kapcsolta be a TV-t, hanem a Scart-on található dataline-okon kommunikálták le a dolgot és ki-be kapcsolni lehetett a tv-t így.
sztem max úgy tudnád, hogy a távirányítóba rax egy tök másik kontrollert (pic, avr stb.), azt meg arra programozod fel, amire akarod.
kérdés, hogy érdemes-e.
Hali
A Kérdés az hogy akkor azt mivel csináljam? Szia
Nem foglalkoztam ilyennel, de az elv nagyjából az, hogy a gombok állapotát kell figyelni, ha lenyomás van, egy jelsorozatot kell küldeni az infraledre.
Hogy melyik gombhoz milyen jelsorozatot tartozik, azt a meglévő távirányítóból lehet kimérni tárolósszkóppal, ha pedig az nincs, akkor a hangkártya is megteszi. Ha megvan az összes funkcióhoz tartozó jelsorozat, akkor keresni kell egy a célnak megfelelő mikrovezérlőt, azt felprogramozni, tesztelni, majd amikor minden oké, akkor megpróbálni beültetni a másik helyére... Ez csak tipp, konkrétat nemtok mondani. (Van valami moduláció meg 455kHz is az infra-átvitelben, de talán a többiek erről többet tudnak mondani...)
De mit használjak felprogramozonak?
És amiböl ki akkarom olvasni a funkciot azt is ezzel a programozo kütyüvel csináljam Kapcsolási rajzot tud valaki mutatni? hali
Szerintem a program megírása a nehezebb (tehát amit beégetsz) Itt nincs mit kiolvasni,a kódot kell visszafejteni a kiadott infrajelből, utána pontról pontra előállítani.
A kapcs rajz csak egy kristály ,amit az adott mikrovezérlő adatlapja tartalmaz.Illetve a kimeneti tranzisztor+ led. Ha a távirnak mindkét készüléket kellene vinni akkor a használati utasítások szorgalmas bogarászását ajánlom,(pl grundig a két gombot egyszerre ckell nyomni akkor viszi a TV-t ) vagy univ távirányítókat ,esetleg ha kisérletező hajlamú vagy ,talán mindkét szerkezetet ugyanazzal a kódrendszerrel lehet vezérelni ,és a távir tartalmazza ezeket ,csak nincsennek kivezetve a hozzátartozó gombok.
Oké értem.
hát nehézlesz de elhobbizgatok majd vele. Szia
Szerintem egy PIC 16F628A jó lehet erre a feladatra és egy pic égetővel tudod felprogramozni.
Helló!
Van nekem egy régebbi videoton tévém , és a távirányítója hibás, hiányzik belőle az érzékelő dióda . Ennek az érzékelőnek a száma kellene nekem . Nem nagyon vagyok jártas ebben a támában bocsi a helytelen szövegért , szerintem értitek, hogy mit keresek . Az a két kis érzékelő ami hasonlít egy ledre hiányzik és annak kellene valami adata ami alapján tudok hozzá szerezni. A távirányító száma TRC 001.
Ok de most egy érzékelő kerül 50 max 100 ft-ba ( nem tudom csak találgatok) beleteszem és megy, az új meg 3000ft + postaköltség stb... Egyszerűbb lenne egy ilyet beletenni szerintem.
Nem érzékelő lesz az, hanem infra LED. Alkatrészboltban így kérd...vagy fogsz egy rossz másikat és átforrasztod...
Üdv Inhouse
És a belerakásí polaritás sem mindegy,ha veszel arra is figyelj.
Üdv!volna egy kérdésem!a Tv -nkhez a távirányító elromlott.kicseréltem a benne levő diódát egy foto diódára és most sem müküdik,pedig a gombok megnyomására van feszültség a kimeneti oldalon vagyis ahol a dióda helyezkedik el.Ugye most hülyeséget csináltam,mert egy infra diódára kellet volna cserélni?Vagyis a Tv távirányítók infra diódával küldik a jelet és nem foto diódával.Köszi elöre is a segitséget!
Hali! A fotodióda "veszi" a jelet, és nem "adja".
Tonkrement tv taviranyitomban van egy gyanus alkatresz. Kondinak tunik. Az van rairva hogy CF544E.
Vajon az? Ha igen, mekkora erteku? 4,5uF? Akkor tantal lehet? Elko-val nem lehet helyettesiteni? Lehuztam rola a muanyag sapkat és a kozepeben van egy muanyag, ami kb. 2mm vastag, a ket oldalan meg egy egy fem lemez, ami a kivezetese. A fem lemezkek semmilyen akpcsolatban nincsenek egymassal.
Most szedtem szet, nem muanyag lap van a ket fem lemezek kozt, valami fembol keszult lap.
Üdv!
Szerintem nem kondenzátor, de egy kép segítene!
Én már láttam olyan távirányitót amiben PIC volt.Csak sajna C s tipus amit nem lehet újraprogramozni.De egy másik PIC et be lehetett volna tenni a helyére.
Téglalap alakú? Láttam már hasonlót. Szerintem valami órajelforrás.
Az egy kristály mi az órajelet szolgáltatja nem kondi.
Sziasztok! Nekem egy URC2-es somogyi féle távirányítóm van egy LG tv-hez és nem tálálok a tévéhez kódot pedig felkutattam már mindent tudom, hogyan kell kódolni csak maga a 3 jegyű kód szám hiányzik! Kérlek segítsetek ha tudtok! Előre is köszönöm!!!
Üdv!
Részben vág csak ide a kérdésem, de nem akartam új témát neki. Szeretném megoldani hogy egy asztalba épített lcd tv-t ne infrás távirányítóval keljen kapcsolni, hanem egy hozzá vezetékkel kapcsolt, vezérlő lapról ami szintén be lenne építve. Ebbe kérek tanácsot, hogy lehet megoldani a vezetékes összeköttetést a funkciók megtartásával. Köszönöm Tibi |
Bejelentkezés
Hirdetés |