Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Csak a négy LED-et és a két tranzisztort kell 180 Fokkal elforgatni!!! Ezenkívűl nincs semmi gond a kapcsolással!
![]()
Lacika :shocking:már? vagy nem :shocking:
Sziasztok, egy nagyon lampi kérdés, ha adott két egyforma 38V 400W-os trafó, akkor ha az egyik primerre adok 230 -at, és a szekunderét összekötöm a másik szekunderével, akkor a végén ugyanúgy 230-at kapok?
Leválasztást szeretném megoldani, vagy ez így nem működik? Üdv.
Valamivel kevesebbet kapsz, de alapvetően működik a dolog. Kezdő csöves építők gyakran így állítanak elő a hálózattól független 230V körüli feszt.
Feladom, szabad a gazda
![]() (ezen felül sürgős is lenne) Köszi a segítséget
Csak egy táp teszteléséhez szeretném, hogy rá tudjak nyugodt szívvel mérni a 220-as részre szkóppal, anélkül hogy elpukkantanám a szkópomat.
Bár igazából 200V is már elég. Egyébként szerinted a szekunder részbe rakhatnék velemi szabályzást? Így mindjárt korlátozni is tudnám a teljesítményt élesztéskor. Üdv.
tolacika kicsit elkalandozott... :eeknoes:
Most akadtam rá a (#363248)-dik hozzászólásnál a " NYÁK készítés kérdések "-ben... ![]() Pedig annál lenne jobb fórum is! PL: NYÁK terv ellenőrzése. Valamint van egy Két LED-es villogó-s fórumtéma is... Ott "jellemzően csak" ezzel foglalkozunk! Na mindegy ![]() ![]() [off]( Miért nem lehet a megfelelő fórumban kérdezni!? ![]()
Helló!Én még új vagyok az elekronikában,ezért szeretném megkérdezni,hogy nem-e tudtok egy jó leírást,ahol minden az alapoktól mond el mindent?
![]()
Mostmáregy egész hangfal szet jár neked ....megint igazad van..
![]() ![]()
Tankönyv a hazai rádióamatőr „A” vizsgához
Rádióamatőr vizsga felkészítő tananyag - HA5LQ 2006 műszaki és biztonságtechnikai fejezetei.
Sziasztok! Épitettem egy áramkőrt mely tartalmaz egy 741-es ic-t és egy rellét, azért emlitem csak ezeket mert szerintem itt van a baj s nem a többi áramköri elemnél miket még tartalmaz. Bár az áramkőr kifogástalanúl müködik de ha abban a helységben ahol van felkapcsolom a villanyt egyből bezavarja s a relle meghúz, megvezérlődik, sőt ha telefonnal megyek közelébe a relle akkor is már halkan, alig halhatóan elkezdi a szokásos telefon jelt "játszani", de ez még nem aktiválja az áramkört mind a villany felkapcsolása. Arra rájöttem hogy nem a hálózat zavarja (230V) mert egyik az hogy stabil tápot épitettem kondenzátorral és stabilizáló IC-kkel és másik az hogyha hosszabitóval másik helységből viszem a 230-at akkor is csak abban a helységben levő villany billenti át. Úgy hogy arra a következtetésre jutottam hogy a bezavarás "levegőben" történik. Légyszives valami tanácsokat, rajzokat küldjetek amikkel ki lehet küszöbölni ezt a bezavarást.
Hello!
A kenyérrel kapcsolatban, nem csak Rád, hanem Koccic-re is gondoltam. De ám legyen! Természetesen ez csak egy megoldás a lehetőségek közül. Tápfesz, szűrés... stb. nem rajzoltam, mert nem tudom, csak sejtem mire kell. üdv! proli007
Hello!
Talán először neked kellett volna valami rajzot feltenni, a készülékről, amihez tanácsot kérsz. Idézet: „Arra rájöttem hogy nem a hálózat zavarja” - Dehogy nem! Csak nem a hálózati feszültség változása, hanem az általa keltett tranziens zavar, vagy bármely rádiófrekvenciás zavarjel. - Ha az áramkör elég lassú, és egy relé miért ne lenne a, akkor zavarszűrő és visszacsatoló kondikkal esetleg a zavar behatolását javítani lehet. - Az áramkörre csatlakozó eszközök, kábelek is hozhatnak zavarjelet. - Hiba lehet, nagy erősítés, hiszterézis mentes kapcsolás.. Szóval konkrét tanácsot konkrét esetben és definiált körülmények között lehet adni. (ha!) üdv! proli007
Tévedtem
![]()
Heló
Nagyon köszönöm. Egy központi zár vezérlőt (két gombos) akarok összekötni egy egy gombos riasztóval, sajnos a riasztó vezérlőjébe nem tudok sehol sem belenyúlni.
sziasztok!
Van egy biztonsági transzformátorom, 12V a kimenete, és az a kérdésem, hogy lehet abból biztos 4.5V-ot csinálni. A boltban azt mondják:Ahhoz vmi áramkőr kell. Légyszves segítsetek
12v-ból vagy 5V-ból legegyszerűbben stabil 3V.
ezen a topicon találsz választ. de ha a kersöbe itt a forumkeresöröl beszélek beirod akkor eszméletlen sok infot találsz. Nameg a "kapcsolások "címszó alatt is. Lacika nagyon szívesen segítünk, de mielött kérdezel nézz körül a topic-okban mert kismilioszor leírták már mások és csak magunkat ismételjük minden topicon. Pedíg minden topicnak saját témája van.
lécci mond mér el nincs kedvem keresgélni majdnem 500 találat között
Nagy vonalakban.
Mehetek rágyújtani, ? Idézet: „lécci mond mér el nincs kedvem keresgélni majdnem 500 találat között” 1. A mondatod értelmetlen, magyartalan és kis betűvel kezdődik, és nincs írásjel egy se! 2. Ha akarom érteni megértem, és a válaszom az, hogy legyen kedved, ha jót akarsz magadnak, és nem azt akarod, hogy elmenjen a kedve még kocici17-nek is a válaszolástól! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |